Ref analize medicale

20-09-2024
ACNS
Nu este medic/terapeut
ACNS
Buna ziua
Va rog f mult, am făcut niște analize medicale, le fac frecvent întrucât am.niste simptome digestive, cărora nu le găsesc diagnostic Sunt operata de colecist, am făcut 3 colonoscopii că investigații.
Acum în ultimă hemoleucr, toate sunt in limita, excepție
Nr eritrocite 5, 32 fata de 3, 8.- 5, 3., și o creștere a WBC la 9.8 fata de 8.2 cum erau în hemoleucg din luna mai( toate analizele erau în limite )
Pe frotiu de sânge serie eritrocitara normocroma, normocitara. Sideremie 89, Hb 14, 9, VEM 84, HEM 28
CRP 0.12
.
Îngrijorător, ce mă panichează sunt: vit B 12 val 914 acid folic 3, 60 și feritina 225.
Am progr la hemato dar f târziu sunt f solicitati și am.inttat in panica.
2 comentarii
0
20-09-2024, ora 15:29
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!
Voi încerca să vă ofer un context care să vă ajute să înțelegeți mai bine aceste rezultate până la consultația cu hematologul.

1. Eritrocite crescute (5, 32): Valorile eritrocitelor sunt ușor peste limita superioară normală, ceea ce poate indica o stare de poliglobulie. Poliglobulia poate apărea în diverse condiții, cum ar fi deshidratarea, fumatul, locuirea la altitudine mare, sau poate fi un răspuns la hipoxie (niveluri scăzute de oxigen în sânge). De asemenea, unele condiții, cum ar fi policitemia vera, o boală mieloproliferativă, pot cauza creșterea numărului de eritrocite, dar aceasta este de obicei acompaniată de alte simptome și modificări ale analizelor de sânge.

2. Creșterea WBC (9, 8): Numărul crescut de leucocite (WBC) poate indica un răspuns inflamator sau infecțios. Totuși, valoarea de 9, 8 nu este foarte departe de limita superioară a normalului și poate fi influențată de factori precum stresul, infecțiile minore, sau inflamația.

3. Sideremie, hemoglobină, VEM, HEM: Aceste valori sunt în limite normale, indicând că funcția de transport a oxigenului este eficientă, iar starea generală a seriei eritrocitare este stabilă (normocromă, normocitară).

4. CRP 0, 12: Aceasta este o valoare foarte scăzută și indică absența unei stări inflamatorii acute.

5. Vitamina B12 (914) și feritina (225): Nivelele ridicate de vitamina B12 și feritina pot apărea în diverse condiții. Vitamina B12 poate fi crescută în cazul unor afecțiuni hepatice, anumite tipuri de cancer sau la pacienții cu afecțiuni renale. Feritina crescută poate sugera o inflamație cronică, afecțiuni hepatice sau suprasarcină cu fier.

6. Acid folic (3, 60): Aceasta valoare este în limite normale, indicând un aport adecvat de folat.

Până la consultația cu hematologul, ar fi util să:
- Continuați să monitorizați simptomele și să notați orice nouă manifestare.
- Mențineți o hidratare adecvată și evitați factorii de risc cunoscuți, cum ar fi fumatul.
- Discutați cu medicul dumneavoastră despre orice modificări semnificative în starea de sănătate.

Este important să vă păstrați calmul și să așteptați consultul de specialitate, deoarece multe dintre aceste variații pot fi minore sau temporare. Hematologul va putea să evalueze în detaliu aceste rezultate și să determine dacă sunt necesare investigații suplimentare.
0
22-09-2024, ora 10:04
ACNS
Nu este medic/terapeut
ACNS
Va mulțumesc, sunt în așteptarea progr.
Am uitat că am avut și frotiu de sânge, rezultat serie eritrocitara : normocroma, normocitara
Limfocite 20 %
Monocite 6
Euzonofile 6
Bazofile 0, 5
Trombocite 320000

Anticorpi anti factor intrinsec 0, 2 interv mai mic ca6
Anticorpi anticeluleparietale gastrice negativ
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hemoleucograma - informații pacient
  • Alimentația și digestia după colecistectomie (implicațiile lipsei vezicii biliare)
  •