Recuperare postoperatorie ruptura tendon achilian
Salutare Fane...si insanatosire usoara!
Si eu am fost un alergator pasionat, dar acum m-am mai calmat putin.
Medicul meu mi-a recomandat sa incep "sporturile de contact" la 6 luni de la operatie. Si asa am facut, dar dupa 6 luni si 3 saptamani (marja de siguranta :)).
Prima luna am alergat usor doar 5-600 m pe banda, apoi am crescut la 1 km dupa inca o luna si apoi la doi in luna urmatoare.
Acum, dupa 6 luni de la (re)inceperea vietii sportive sunt tot la doi km, dar am crescut viteza (este adevarat ca nici timp de sport nu prea mai am). Sunt sigur ca pot alerga mult mai mult si mult mai repede, dar nu ma asteapta nici un campionat profesionist in toamna si nici nu pierd vreun contract de milioane de euro in liga profesionista. Asa ca o iau mai usor ca asta e situatia. Ideea este sa-mi vad linisitit de viata mea...sportul il fac de acum cat si cum se poate.
Iti recomand sa urmezi cu strictete ceea ce iti spune medicul, dar ai grija ca recuperarea poate avea surprize. Medicul meu mi-a povestit de un pacient care a fost pus sa alerge (sau sa mearga repede, nu mai retin exact) pe banda pe plan inclinat in perioada de recuperare si s-a ales cu o ruptura a operatiei. Deci este posibil!
De asemenea, am un coleg care a fost operat acum vreo 6 ani si acum joaca fotbal ori de cate ori poate si alearga pe banda de rupe. Dar cred ca depinde si de constitutia fiecaruia sau, pur si simplu, de noroc.
Dupa 6 luni esti "safe", teoretic, dar totul depinde de tine mai departe.
Daca pot sa te mai ajut cu ceva...
Numai de bine sa auzim!
Si eu am fost un alergator pasionat, dar acum m-am mai calmat putin.
Medicul meu mi-a recomandat sa incep "sporturile de contact" la 6 luni de la operatie. Si asa am facut, dar dupa 6 luni si 3 saptamani (marja de siguranta :)).
Prima luna am alergat usor doar 5-600 m pe banda, apoi am crescut la 1 km dupa inca o luna si apoi la doi in luna urmatoare.
Acum, dupa 6 luni de la (re)inceperea vietii sportive sunt tot la doi km, dar am crescut viteza (este adevarat ca nici timp de sport nu prea mai am). Sunt sigur ca pot alerga mult mai mult si mult mai repede, dar nu ma asteapta nici un campionat profesionist in toamna si nici nu pierd vreun contract de milioane de euro in liga profesionista. Asa ca o iau mai usor ca asta e situatia. Ideea este sa-mi vad linisitit de viata mea...sportul il fac de acum cat si cum se poate.
Iti recomand sa urmezi cu strictete ceea ce iti spune medicul, dar ai grija ca recuperarea poate avea surprize. Medicul meu mi-a povestit de un pacient care a fost pus sa alerge (sau sa mearga repede, nu mai retin exact) pe banda pe plan inclinat in perioada de recuperare si s-a ales cu o ruptura a operatiei. Deci este posibil!
De asemenea, am un coleg care a fost operat acum vreo 6 ani si acum joaca fotbal ori de cate ori poate si alearga pe banda de rupe. Dar cred ca depinde si de constitutia fiecaruia sau, pur si simplu, de noroc.
Dupa 6 luni esti "safe", teoretic, dar totul depinde de tine mai departe.
Daca pot sa te mai ajut cu ceva...
Numai de bine sa auzim!
Multumesc marian2016, sper sa ma refac cat mai repede
Salut Fane,
din a patra saptamana scoteam orteza si facem usoare exercitii de rotatie si flexie, foarte incet si foarte usoare fara sa fortez, dupa care puneam inapoi orteza...mi-au prins extrem de bine, cand am inceput kineto deja aveam o mobilitate extrem de buna, gasesti exercitii de recuperare pe net doctor Andrei Bogdan
din a patra saptamana scoteam orteza si facem usoare exercitii de rotatie si flexie, foarte incet si foarte usoare fara sa fortez, dupa care puneam inapoi orteza...mi-au prins extrem de bine, cand am inceput kineto deja aveam o mobilitate extrem de buna, gasesti exercitii de recuperare pe net doctor Andrei Bogdan
Salut ciprianx, in cat timp de la operatie ai inceput sa mergi fara schiopatat!? Multumesc
Salut,
am fost operat in data de 23 martie anul asta (2017)..am putin peste 2 luni, inca merg usor schiopatat, constat ca seara piciorul este umflat din ce in ce mai putin..fac exercitii aproape in fiecare dimineata (exercitii similare sedintelor de kineto), port in adidasi un gen de taloneti din silicon care imi tin calcaiele mai ridicate, tot timpul am avut o atitudine extrem de pozitiva (sunt convins ca m-a ajutat extrem de mult ), sunt convins ca in 2 saptamani voi merge normal.
am fost operat in data de 23 martie anul asta (2017)..am putin peste 2 luni, inca merg usor schiopatat, constat ca seara piciorul este umflat din ce in ce mai putin..fac exercitii aproape in fiecare dimineata (exercitii similare sedintelor de kineto), port in adidasi un gen de taloneti din silicon care imi tin calcaiele mai ridicate, tot timpul am avut o atitudine extrem de pozitiva (sunt convins ca m-a ajutat extrem de mult ), sunt convins ca in 2 saptamani voi merge normal.
Vreau sa va intreb, voi dupa cat timp ati putut sa conduceti masina?
6 saptamani...mai greu cand trebuia sa apas mai tare pe frana
A, tu ai avut tendonul rupt la piciorul drept.La mine
este stangul.Deci ambreiajul...
este stangul.Deci ambreiajul...
Dupa 10 saptamani de la operatie conduceam fara probleme.
Am inceput initial dupa vreo 7 saptamani, dar am facut o pauza deoarece laba piciorului (dreptul la mine cu problema) nu se misca destul de rapid intre acceleratie si frana.
Am inceput initial dupa vreo 7 saptamani, dar am facut o pauza deoarece laba piciorului (dreptul la mine cu problema) nu se misca destul de rapid intre acceleratie si frana.
hehe am intrat si eu in randul vostru pe data de 19.06.2017, sunt din Baia Mare si am fost operat pe 21.06.2017 de dr. Stefan de la spitalul judetean, de ruptura de tendon la piciorul stang, meciul de retragere a fost la volei, si in prima zi dupa operatie a durut sa simti ca traiesti, dupa durerea era doar cand tineam piciorul pe verticala, (mers la toaleta cu cadru ), am ca si un alien pe picior, arata uratt cusatura, vreo 15 cm, am avut o atela in echin timp de 2 saptamani pana la genunchi in care mi sau schimbat pansamantele la 2 zile, 6 zile am stat in spital, oxagenta antibiotic in branula la 12 ore si clexan in burta o data pe zi pe perioadata spitalizarii, azi la 13 zile de la operatie mi s-a scos firele, si am o amorteala pe exteriorul labei piciorului si a tendonului, glezna e umflata si vanata, iau aspenter, si prin august ar trebui scap de ghipsul circular care mi l-au pus.
Eu personal am citit fiecare experienta descrisa aici fiindca te preagateste oarecum, cert e ca treaba e nasoala si va dura. Multa sanatate la toti, bucurati-va de vara ca la mine s-a dus si sper ca na auzim cu vesti bune prin august.cand ar trebui sa incep recuperarea
Eu personal am citit fiecare experienta descrisa aici fiindca te preagateste oarecum, cert e ca treaba e nasoala si va dura. Multa sanatate la toti, bucurati-va de vara ca la mine s-a dus si sper ca na auzim cu vesti bune prin august.cand ar trebui sa incep recuperarea
Salut MariusBM,
coincidenta este ca si eu l-am rupt tot la volei, in data de 21 martie operat pe 23...dar asta nu a pus capat acestui hobby, pe data de 01 iulie am jucat din nou( pe plaja), doar la preluare fara sa sar, alergarea usoara pe nisip am inteles ca este benefica, operatia mea are 22 cm si arata foarte bine..in rest rabdare si recuperare cat mai rapida.
coincidenta este ca si eu l-am rupt tot la volei, in data de 21 martie operat pe 23...dar asta nu a pus capat acestui hobby, pe data de 01 iulie am jucat din nou( pe plaja), doar la preluare fara sa sar, alergarea usoara pe nisip am inteles ca este benefica, operatia mea are 22 cm si arata foarte bine..in rest rabdare si recuperare cat mai rapida.
multa sanatate ciprianx, o intrebare celor de aici vo ati luat ceva concentrate cu colagen? pe perioda de repaus la pat?
Eu unul am luat...o perioada super colagen, apoi movial plus
ok deci acu 3 zile mi-au scos ghipsul, si glezna aproape instant a inceput sa se umfle si sa -si schimbe culoarea, am inceput kineto acu 2 zile si inca nu pun piciorul jos, sper cu timpul ca acea amorteala pe partea exterioara a labei piciorului sa dispara, odata ce umflatura de la oul gleznei de pe exterior se va retrage, eu ma bucur ca in sedinta de ieri mi-a dus laba piciorului pana aproape de 90 de grade si nu au fost dureri, am sa postez aici progesele pentru cei care vor mai trece prin asa ceva si vor ajunge pe aici
deci la fix 3 saptamnai de la datul ghipsului jos si 9 saptamani de la operatie, treaba sta in felul urmator, pot sa umblu fara carje de circa o saptamana jumate, ma ajut de un baston la urcat si coborat scarile, imi da incredere desi cred ca e deja accesoriu, la 1 zi de la datul ghipsului am inceput kineto, si va recomand clar dupa ce ati dat jos ghipsul fuga la kineto ca e e diferenta semnificativa de la zi la zi, Piciorul are o amorteaza pe partea exteriora dar aici eu intind sa cred ca ca e din cauza cat de bine o fost facuta operatia, si am un edem care nu vrea sa treaca pe partea exteriora sub oul labei piciorului
Salutare, Marius!
Recuperare cat mai usoara iti doresc!
Lasa bastonul si mergi fara ajutor atat cat poti! Usurel, fara graba, dar lasa piciorul sa lucreze singur, fara ajutor.
Fa kineto cat poti de mult ca e de mare ajutor. In prima luna dupa ce am dat gipsul jos eu am facut cate 2 sedinte pe zi. Si nu mi-a parut rau deloc.
Umflatura de la oul piciorului o sa treaca in timp pe masura ce incepi sa pui laba piciorului in miscare. Fa si masaj usor in zona respectiva cu o crema dupa kineto sau dupa plimbari. Ajuta!
Sa auzim numai de bine!
Recuperare cat mai usoara iti doresc!
Lasa bastonul si mergi fara ajutor atat cat poti! Usurel, fara graba, dar lasa piciorul sa lucreze singur, fara ajutor.
Fa kineto cat poti de mult ca e de mare ajutor. In prima luna dupa ce am dat gipsul jos eu am facut cate 2 sedinte pe zi. Si nu mi-a parut rau deloc.
Umflatura de la oul piciorului o sa treaca in timp pe masura ce incepi sa pui laba piciorului in miscare. Fa si masaj usor in zona respectiva cu o crema dupa kineto sau dupa plimbari. Ajuta!
Sa auzim numai de bine!
Buna ziua. In data de 13.09.2017 am fost operat la piciorul drept de ruptura tendon ahilian.Ruptura s.a produs lin timpul unui meci de fotbal.cu baietii.Operatia este compusa din doua taieturi, una aproximativ 17 cm de la calcîi catre gamba.iar una mai mica de aproximativ 7cm deasupra gambei catre interior.Sunt la 6 saptamîni de la operatie, sunt foarte bine, adica nu ma doare.La 14 zile...s-au scos firele, iar in 9.10.2017 s-a scos atela ce tinea laba piciorului in pozitia echin, apoi s.a montat o orteza.Astăzi calc pe picior, evident in orteza cu laba piciorului la 90°(aproximativ) fără ajutorul cirjelor, dar mersul este lent. Cu o cirja ma deplasez mult mai repede..Din momentul montarii ortezei, zilnic, seara de seara am reusit sa fac baie (la piciorul operat ) si sa fac usoare miscări a labei piciorului.incheietura piciorului inca este umflată, la fel este si zona unde este operatia.Simt tendonul, parca este mai scurt, dar o sa văd dupa 10 noiembrie cind o sa renunt la orteza.Indicatia medicului esta ca recupetarea sa înceapă imediat dupa renuntarea la imobilizare.Eu am putut sa conduc masina din ziua cind mi s-a montat orteza.Sper că o sa pot pasii cit mai curind pe piciorul operat. Va urez multă, multă sănătate si rabdare...eu nu am.
Bună ziua. Mă numesc Robert și sunt din Baia Mare. În data de 25.01.2018 la fotbal pe sintetic am avut ghinionul să-mi rup tendonul lui Ahile la piciorul stâng.Am fost operat în data de 02.02.2018 la spitalul din Baia Mare după care am stat 6 săptămâni cu piciorul fixat în atelă ghipsată. Acum la 3 săptamâni de la înlăturarea atelei pot să umblu chiar și fără cârje, dar șchiopătez destul de tare și am impresia că îmi este blocată glezna. Când vreau să îndoi piciorul mă ține ceva în partea din față a gleznei, bănuiesc că din cauza celor 6 săptămâni în care mi-a fost fixat piciorul în atelă ghipsată.Precizez că am citit aproape toate comentariile ce țin de acest subiect, și aș dori să știu dacă există o crema sau ceva de genul care mă poate ajuta la mișcarea gleznei.Vă mulțumesc și însănătoșire grabnică tuturor.
Buna ziua, in urma cu 21 zile la un meci de fotbal mi-am rupt tendonul lui Ahile, am fost operat a doua zi, totul a mers bine. Îmi spuneai mie cineva după cât timp se pune piciorul jos, la cat timp după operatie? Am 20 de zile și am inebunit numai in casa in pat
Salut. Și eu mi-am rupt tendonul lui Ahile tot la fotbal. Am putut să pun piciorul jos după ce mi-a fost dat jos ghipsul, asta fiind după 6 săptămâni.
Buna seara am și eu o mare nelămurire. Rog să mă ajutați cu un sfat simt k inebunesc dupa ce va aici. Astazi am făcut o lună și 3 zile de la operatie. Până acum am avut piciorul imobilizat cu o atela, de azi mi sa pus în ghips cu toc deși am acasă o orteza walker dc in ghips nu știu. Nu pot merge cu așa cv (ghips cu toc)
Salut.Eu am stat 6 săptămâni cu atela ghipsata, și după aceea doctorul mi-a dat jos ghipsul și a zis să incep sa calc pe picior. Acum sunt la 3 luni de la operație dar șchiopătez destul de urat deși progresele se vad de la o zi la alta.Nu credeam că se recuperează atât de greu..
Nasol. Urât moment pt toți cei care au pățit asta. Ușor, ușor să de-a DUMNEZEU sa ajungem sa ne punem pe picioare. Sănătate multă și răbdare de fier
Robert dupa perioada de imobilizare neaparat kineto din pacate la mine din cuaza kineto mi sa deschis putin operatia si acuma am un edem de toata frumusetea in rest amorteala sa dus durerile sunt putine si doar in anumite pozitii la 11 luni de la operatie pot sa alerg fara durere si umblu fara probleme dar la achizitionat pantofi e cosmar din cauza acelui edem care posibil sa trebuiasca curatat daca nu se trage
Salut.Inca nu am început kinetoterapie deoarece mi-a fost frică sincer sa nu îl rup iar. Au trecut 3 luni jumate și am început să conduc masina chiar fără nicio durere. Problema este la mers, deoarece șchiopătez. Imi este dor sa alerg, să merg la sală..E bine totuși că poți să alergi după 11 luni..
Salut. După ce sa închis operația a folosit cineva vreo crema pt cicatrice?
Salut Robert da sunt din Baia Mare si am fost operat de doctorul Stefan de la judetean
Kinetoterapie la ce cabinet ai făcut? Până acum mi-a fost frică, dar vreau să incep sa merg la câteva ședințe.Dupa cât timp ai inceput sa umbli fără să șchiopătezi?
Buna ziua.pe 30 mai am fost operat de ruptura totala la tendonul lui Achile stang.marti pe 11 iulie fac exact 6 sapt de la operatie, toate bune si frumoase, insa nu stiu daca e logic sa stau atat de mult timp cu gipsul si fara sa calc in picior absolut deloc.sa speram ca de marti incolo voi putea purta orteza Aircast macar o mica perioada pt.teama de a nu se rupe din nou...ok..intrebarea mea ar fi cam urmatoarea.celalalt picior a fos cam solicitat in aceasta perioada e normal.mi-a aparut pe tendonul lui Achile un os sa zic asa, adica ceva tare ca o pietricica, care se simt ca e clar de la tendon insa nu am dureri absolut deloc..fac masaj regulat cu Fastum Gel insa nu prea vad a da ceva randament...se poate rupe si acesta?se deterioreaza in timp?multumesc.astept raspuns.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3evolutie postoperatorie
- 38Dupa operatie de varice!
- 9Dupa operatie scoatere splina
- 9ce calmante foarte bune sunt dupa operatia de hernie de disc?
- 1314recuperare postoperatorie fistula anala
- 20Ruptura de tendon achilian
- 24Ruptura de tendon distal al bicepsului ?
- 1ruptura tendon achilian
- 10Sport de performanta... accidentari, tendon rupt, probleme la genunchi
- 4recuperare dupa operatie
- 3Recuperare postoperatorie a nervilor bratului sting
- 3ruptura tendonului lui archile de 2 luni netratat
- 4Recuperare la fizioterapeut sau acasa?
- 8recuperare dupa rupere a tendonului lui ahile
- 1Calcificari la tendonul achilean bilateral
- 3oeratie ruptura tendon ajutor
- 1ÃŽngrijire postoperatorie
- 2La cât timp de la operație ruptura tendon ahilian stâng pot conduce masina? Ms
Mai multe informații despre: Recuperarea postoperatorie ruptura tendonului achilian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: