recuperare postoperatorie fistula anala
Da.
Eu am rezolvat iritatia doar cu cutaden.
Ieri la controlul de 3 saptamani doctorul mi-a prescris dermazin si nizoral dimineata si seara cu mesa si 4-6 ore zi cutaden local fara mesa.
Acum mi-a zis dumnealui ca in interior in anus una dintre urechiuse ca si cum era lipita si mi-a dezlipito dumnealui. Si a spus sa evit asta prin masarea stanga dreapta in interior ca sa evit lipirea acestei pieli. Ptr ca astfel se risca aparitia unei alte fistuli. Eu personal voi face aceasta masare dar nu prea am inteles despre ce este vorba. A mai intalnit vreunul din voi problema ata poate ma lamuriti voi. Oi fi eu mai greu de cap 😀.
Eu am rezolvat iritatia doar cu cutaden.
Ieri la controlul de 3 saptamani doctorul mi-a prescris dermazin si nizoral dimineata si seara cu mesa si 4-6 ore zi cutaden local fara mesa.
Acum mi-a zis dumnealui ca in interior in anus una dintre urechiuse ca si cum era lipita si mi-a dezlipito dumnealui. Si a spus sa evit asta prin masarea stanga dreapta in interior ca sa evit lipirea acestei pieli. Ptr ca astfel se risca aparitia unei alte fistuli. Eu personal voi face aceasta masare dar nu prea am inteles despre ce este vorba. A mai intalnit vreunul din voi problema ata poate ma lamuriti voi. Oi fi eu mai greu de cap 😀.
Da, Claudiu si la noi au fost indicatii de masaj al zonei, sotul meu se maseaza singur dupa cum i-a explicat medicul, pur si simplu i-a luat mina si l-a pus sa pipaie zona care trebuie masata si asa a inteles cum trebuie facut. Dupa ce se spala foarte bine pune dermazin pe deget si maseaza in interior rana, apoi eu ii pun pansamentul. Dupa cite am inteles eu rana trebuie sa se inchida din interior spre exterior, daca se inchide la suprafata colecteaza in interior si nu e bine, se poate forma din nou.
L-am intrebat pe doctor ce rol are acest pansament si mi-a zis ca tine rana deschisa la exterior si o dirijeaza sa se poate vindeca din interior spre exterior.Destul de greu mi-a fost sa inteleg cum sa aplic corect acel pansament, in primele dati imi tot spunea ca nu e bine plasat, trebuia dirijat cumva pe rana, imi era groaza cind mergeam la pansat, ca imi spunea ca nu e bine, de vreo luna m-am invatat si sper ca vom ajunge sa se vindece si sa scapam de pansat. La noi s-au facut 12 saptamini deja dar inca mai e in interior putin, se simte la palpare. Multa rabdare iti doresc si daca nu ai inteles cum trebuie facut suna-l si mai intreaba-l o data.
Si eu aveam impresia ca sunt grea de cap, dar are un mod de a explica de nu prea intelegi, asta e parerea mea, eu recunosc m-am simtit prost de citeva ori, cind mergeam la control, ba chiar i-am spus clar ca nu pricep ce-mi spune fiinca nu stiu nimic in domeniul chirurgiei si a medicinei, alta imi e meseria.
L-am intrebat pe doctor ce rol are acest pansament si mi-a zis ca tine rana deschisa la exterior si o dirijeaza sa se poate vindeca din interior spre exterior.Destul de greu mi-a fost sa inteleg cum sa aplic corect acel pansament, in primele dati imi tot spunea ca nu e bine plasat, trebuia dirijat cumva pe rana, imi era groaza cind mergeam la pansat, ca imi spunea ca nu e bine, de vreo luna m-am invatat si sper ca vom ajunge sa se vindece si sa scapam de pansat. La noi s-au facut 12 saptamini deja dar inca mai e in interior putin, se simte la palpare. Multa rabdare iti doresc si daca nu ai inteles cum trebuie facut suna-l si mai intreaba-l o data.
Si eu aveam impresia ca sunt grea de cap, dar are un mod de a explica de nu prea intelegi, asta e parerea mea, eu recunosc m-am simtit prost de citeva ori, cind mergeam la control, ba chiar i-am spus clar ca nu pricep ce-mi spune fiinca nu stiu nimic in domeniul chirurgiei si a medicinei, alta imi e meseria.
Da intradevar nici eu nu am inteles complet. Adica am inteles rreaba cu pansatul. Dar acum la ultimul control m-a bagat complet in ceata. A spus ca inauntru in fund sunt doua urechiuse si ca un din ele se lipise. Mi-a facut si un desen. Si mi-a recomdat acest masaj. Pe care ok il fac. Dar nu am inteles cum anumr sunt aceste urechiuse de piele si cum se lipesc. Din desenul lui se intelege ca in fund in stanga si in dreapta. Eu am operatia si fistula in partea stanga. Deci in dreapta in fund ce mai este. Ori nu am inteles eu ori nu stiu... Pe 13 voi merge iar la control si ii voi cere sa imi explice din nou. Sunt destul de ingrijorat pentru ca mi-a zis ca daca se lipeste acolo exista riscul sa apara din nou. De asemenea in lateralul gaurii de la abces simt un filon tare, ca o vena inflamata. Si sunt foarte speriat. Sper sa nu apara vreo complicatie. Am observat ca apare atunci cand ma irit de la pansamente. Apoi dupa ce dau cu bephanten trece. Dar iritatie in care sa se intareasca asa acolo eu nu am mai vazut. E ceva ciudat. Deabea astept sa vb cu el ptr ca prin telefon cu siguranta nu am sanse sa inteleg. De asemenea am o intrebare la tine. Poate ai inteles mai bine. Deci cutadenul se da in interiorul si in exteioriorul gaurii de la acces si se da si in fund ? Adica in momentul aplicarii cutadenului nu se mai da nimic altceva ?
Sotului meu i-a spus ca trebuie sa dea cu cutaden cit mai bine in rana pina in anus inainte de scaun, cica cutadenul ajuta ca sa se murdareasca cit mai putin rana, apoi se spala si aplica masajul cu dermazin si pansamentul cu dermazin si nizoral. Deci cutaden da doar dimineata ca doar atunci are scaun cu 10 minute inainte de a merge la toaleta.
La fiecare pacient explicatiile si tratamentul sunt diferite in functie de rana, la noi rana este in adincime, nu stiu cum sa explic, e cumva pe linga colon, paralela dupa cum imi dau eu seama, la suprafata aproape ca nu se mai vede nimic, iar pansamentul se pune acum in anus. Nu stiu daca am fost clara, noi pe 15 mergen la control. Daca mai pot ajuta cu ceva, cu mare placere.
Sanatate si multa rabdare!
La fiecare pacient explicatiile si tratamentul sunt diferite in functie de rana, la noi rana este in adincime, nu stiu cum sa explic, e cumva pe linga colon, paralela dupa cum imi dau eu seama, la suprafata aproape ca nu se mai vede nimic, iar pansamentul se pune acum in anus. Nu stiu daca am fost clara, noi pe 15 mergen la control. Daca mai pot ajuta cu ceva, cu mare placere.
Sanatate si multa rabdare!
Am inteles.
Multumesc frumos.
Intradevar difera indicatiile.
Mie mi-a prescris cutadenul 4-6 ore pe zi.
Acum pe 13 ajung si eu la control si lasand rusinea la o parte o sa il rog frumos sa imi explice din nou unde s-a lipit mai exact si unde sa fac masajul.
Succes !
Multumesc frumos.
Intradevar difera indicatiile.
Mie mi-a prescris cutadenul 4-6 ore pe zi.
Acum pe 13 ajung si eu la control si lasand rusinea la o parte o sa il rog frumos sa imi explice din nou unde s-a lipit mai exact si unde sa fac masajul.
Succes !
Cum a fost la control Claudiu? Maine mergem si noi sa vedem ce ne mai spune.
Buna !
La control cred eu bine.
Adica doctorul a spus ca este bine. Arata bine. Si ca in 7-10 zile ar trebuii sa apara pielea noua.
Urmatorul control va fi pe 27.
Legat de masajul acela am lamurito. Este vorba de masarea gaurii de la operatie.
De asemenea iar mi-a schimba tratamentul.
Si anume o zi dermazin+nizoral o zi dimineata cu mesa si noaptea cutaden fara mesa
O zi dermazin+balneocin dimineata cu mesa si noaptea cutaden fara mesa.
Si tot asa...
Voi cand mergeti la control ?
La control cred eu bine.
Adica doctorul a spus ca este bine. Arata bine. Si ca in 7-10 zile ar trebuii sa apara pielea noua.
Urmatorul control va fi pe 27.
Legat de masajul acela am lamurito. Este vorba de masarea gaurii de la operatie.
De asemenea iar mi-a schimba tratamentul.
Si anume o zi dermazin+nizoral o zi dimineata cu mesa si noaptea cutaden fara mesa
O zi dermazin+balneocin dimineata cu mesa si noaptea cutaden fara mesa.
Si tot asa...
Voi cand mergeti la control ?
Salut.sunt nou aici, si am nevoie de info de la voi.in februarie o sa merg la domnul andrei, vreau sa stiu cat de dureroasa este interventia si colonoscopia, si daca dupa interventie se poate merge si dormi in noapte de dupa..
Multumesc.sanatsnte la toti
Multumesc.sanatsnte la toti
Evian... depinde... la mine a fost groaznic.. nu in timpul operatiei ci la 5 min dupa timp de 2-3 ore..Colonoscopia n am facut la dr andrei dar am facut acum 6 ani.. motivele fiind altele.. durere cumplita in timpul colonoscopiei(am facut o la stat fara pic de anestezie)... acuma depinde... poate unele persoane sunt mai rezistente ca mine la tipul asta de dureri pe colon..
Nu va speriati! Durerile sunt suportabile, nu groaznice, depinde mult de fiecare pacient in parte. Sotul meu le-a suportat binisor, la o ora dupa interventie am plecat la un hotel din apropiere unde am ramas peste noapte PE JOS, cu acordul medicului, si pe ploaie. Noaptea a dormint foarte bine, nu a avut nici o durere, nu a fost nevoie de nici un analgezic, nimic. Ca si diferenta dupa o interventie clasica a stat o noapte cu perfuzii, cinci zile in spital si cind ii schimba pansamentul trebuia sa-i faca calmante ca se urca pe pereti de durere. Acum nu a avut dureri la schimbatul pansamentului, in toata perioada asta de trei luni nu a luat niciodata medicamente pentru durere.
Azi mergem la control
Azi mergem la control
Va multumesc mult, pt raspunsuri concluzia e ca depinde de la o persoana la alta.
Evian o sa iti detaliez putin.
Colonscopia se face fara anestezie la Dr. Andrei. Nu este dureroasa, doar mici crampe la stomac. Deci nu ai de ce sa iti faci griji.
Operatia se face cu anestezie locala si tii permanent legatura cu dl. Doctor. Cand simti durere ii spui. Mie personal mi-a facut 4 injectii de anestezie. Ptr mine personal a fost putin dureros. Poate nu sia facut anestezicul complet datoria. Eu am in jur de 100 kg.
In oruce caz durerea este suportabila. Nu ai de ce sa te sperii. Este mai mult o senzatie de arsura atunci cand cauterizeaza.
Mult suuces !
In alta ordine de idei am si eu o intrebare la voi ptr ca am uitat sa il intreb pe dl. Doctor. Voua cat va interzis relatiile sexuale. Auzisem ceva de 3 saptamani.
Multumes !
Colonscopia se face fara anestezie la Dr. Andrei. Nu este dureroasa, doar mici crampe la stomac. Deci nu ai de ce sa iti faci griji.
Operatia se face cu anestezie locala si tii permanent legatura cu dl. Doctor. Cand simti durere ii spui. Mie personal mi-a facut 4 injectii de anestezie. Ptr mine personal a fost putin dureros. Poate nu sia facut anestezicul complet datoria. Eu am in jur de 100 kg.
In oruce caz durerea este suportabila. Nu ai de ce sa te sperii. Este mai mult o senzatie de arsura atunci cand cauterizeaza.
Mult suuces !
In alta ordine de idei am si eu o intrebare la voi ptr ca am uitat sa il intreb pe dl. Doctor. Voua cat va interzis relatiile sexuale. Auzisem ceva de 3 saptamani.
Multumes !
Multumesc claudiu, sper sa fie bine si sa scap de tot acest episod.
Trebuie sa imi fac curaj si sa meeg, claudiu, tu dupa operatie erai de alta parere in legatura cu durerile.speer sa fie ok
Cam la ce perioada se efectueaA contoalele dupa interventie
Dureri exista, nimeni nu poate nega asta, unii le percep mai usoare altii mai intense. Controale se fac, dupa interventie primele doua, trei zile in fiecare zi, daca nu sunteti din capitala trebuie sa ramineti acolo apoi la o saptamina in prima luna apoi la doua, trei saptamini in functie de cum evoluiaza. Noi inca ne ducem la control desi avem trei luni jumate de acum. Ne programeaza la trei saptamini. La noi inca nu s-a vindecat, asteptam.
Pt. Claudiu, imi pare rau dar nu stiu sa raspund la intrebarea legata de sex. Nu l-am intrebat, bine noi nu mai suntem chiar tineri si preocupati de problema asta, oricum am mers dupa instinct. "Am tinut post" cred ca vreo luna sa zic asa.
Pt. Claudiu, imi pare rau dar nu stiu sa raspund la intrebarea legata de sex. Nu l-am intrebat, bine noi nu mai suntem chiar tineri si preocupati de problema asta, oricum am mers dupa instinct. "Am tinut post" cred ca vreo luna sa zic asa.
Intradevar Evian.
Asa este mie durerea mi s-a parut destul de intensa. Dar doar cea din timpul operatiei. Apoi un discomfort sa zic urmatoarea saptamana. Apoi este ok. Trebuie avut insa mare grija cu ingrijirea postoperatorie. Si respectat totul cu strictete.
Eu zic sa nu stai pe ganduri si sa iti jei inima in dinti. Repet. Durerea exista insa nu e insuportabila. Merita cu siguranta.
I-ati inimia in dinti si o sa fie bine.
Sal - Multumesc pentru raspuns. Acum pe 27 voi merge la control si il voi intreba.
Asa este mie durerea mi s-a parut destul de intensa. Dar doar cea din timpul operatiei. Apoi un discomfort sa zic urmatoarea saptamana. Apoi este ok. Trebuie avut insa mare grija cu ingrijirea postoperatorie. Si respectat totul cu strictete.
Eu zic sa nu stai pe ganduri si sa iti jei inima in dinti. Repet. Durerea exista insa nu e insuportabila. Merita cu siguranta.
I-ati inimia in dinti si o sa fie bine.
Sal - Multumesc pentru raspuns. Acum pe 27 voi merge la control si il voi intreba.
Cat dureaza colonoscopia si interventia?se face colonoscopie totala?
Inafara de claudiu cine amai facut colonoscopie la domnul andrei, am citi pe un forum ca durerile sunt groasnice la aaceste colonoscopii.multescmmultimesc
Inafara de claudiu cine amai facut colonoscopie la domnul andrei, am citi pe un forum ca durerile sunt groasnice la aaceste colonoscopii.multescmmultimesc
Am fost si am rezolvat.nu am sa va spun prea multe pentru ca nu sunt, operatia este decenta dpdv al dureri iar restul este calitatea medicului.daca aveti probeleme mergeti fara grija, o sa va descurcati...daca m- am descurcat eu care nu eram asa.pregatit pt asta.
Mergeti si reparativa e cel mai bine.
Sanatate
Mergeti si reparativa e cel mai bine.
Sanatate
dragi colegi de suferinta, cit timp se foloseste uleiul de parafina? poti folosi mai multe luni?.cred ca daca nu l-as folosi, am facut degeaba operatia chiar din prima zi de intrerupere/...
Eu l-am folosit cam o saptamana, dar beau cam 3-4 litri de apa zilnic, mananc un mar si un iaurt zilnic si nu am mai fost constipat cred ca de 6, 7 luni.Defapt de la operatie de un an de zile cam de 2 ori am fost constipat. Aha si era sa uit o lingura de miere dimineata si imediat 2 pahare de apa. Multa sanatate. Paine numai integala sau neagra.
Am intrebat medicul uleiul de parafina poate fi folosit fara problema pina la 6 luni. Nu da dependenta. Noi il folosim de trei luni, fiindca rana inca nu s-a inchis, si asta e recomandarea domnului doctor Andrei.
Ma bucur Evian ca ai prins curaj si ai mers, ai vazut pe propria piele ca durerile sunt decente asa cum te-au asigurat si cei de aici.
Multa sanatate tuturor.
Ma bucur Evian ca ai prins curaj si ai mers, ai vazut pe propria piele ca durerile sunt decente asa cum te-au asigurat si cei de aici.
Multa sanatate tuturor.
Da, multumesc celor care qu scris aici, da sal 75 a fost ok.acum cu recuperarea.
Voi ati avut pportiuni pe rana mai galbene, mai albe?in prima saptamana?
a incercat cineva tratament homeopat? pt. fistula si fisura...
http://ziarullumina.ro/tratamente-homeopatice-pentru-fisuri-si-fistule-anale-54390.html
http://ziarullumina.ro/tratamente-homeopatice-pentru-fisuri-si-fistule-anale-54390.html
nu stiu de ce nu iese ca lumea.oricum, il puteti copia si citi.interesant...
Eu zic sa mergeti si sa va operati, si sa lasati prostile astea, care de multe ori agraveaza decat sa vindece.Daca tratamentul acestor probleme este eminamente chirurgical, ce rost mai are sa ne punem o foaie de varza la fune si sa asteptam sa fie bine.
Sanatate si deschideti ochii bine, nu amanati interventia
Sanatate si deschideti ochii bine, nu amanati interventia
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 13Umflatura anus
- 3Fisura Cocis
- 6mancarime la anus
- 6umflatura in zona anala
- 3mancarimi in zona anusului
- 4Aparitie in zona anala
- 9ce calmante foarte bune sunt dupa operatia de hernie de disc?
- 3bube langa orificiul anal si vagin
- 5eman miros urit de vreo 2 ani
- 6Escrescenta tare cit o aluna in zona anusului
- 8Durere insuportabila si o mica umflatura
- 1Un fel de buba, o umflatura langa anus
- 1inflamare anus si mancarimi
- 3durere in zona anala
- 1scurgeri anale
- 3Iritatie langa anus
- 0Zona anala alba!
Mai multe informații despre: Recuperarea postoperatorie Anusul canalul anal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: