recuperare postoperatorie fistula anala
ehe, Evian, eu sunt operata din decembrie, ce suferinte am, ce dureri ingrozitoare.intrebam asa, ca fapt divers.am scris mai sus...
sanatate va doresc...
sanatate va doresc...
Buna, am descoperit o umflatura in zona anala si astfel am descoperit aceasta pagina.Sunt foarte speriata si ingrijorata in acelasi timp.In caz de operatie de cat concediu este nevoie pt. ca nu pot lipsi prea mult de la servici
Am fost astazi la un chirurg pt o consultatie.Mi-a recomandat sa iau ciprinol 500 mg zece zile sa vedem ce se intampla.Nu e de operat, pt ca e prea mic dar...cica alt tratament nu are decat operatia.A reusit cineva sa-i opreasca evolutia si astfel sa evite operatia?
Salut. Nu exista alta solutie decat operatia. Si pe mine m-a indopat unul cu antibiotic si degeaba. Mergi la doctorul Andrei fara frica.
Chiar daca e mic cat o boaba de mazare?Sunt din provincie si tocmai am cheltuit 80 de lei pe consultatie.Probabil imi va spune ca si celalalt medic sa mai astept cateva luni
Mai asteapta, eu l-am avut cam cat moneda de 50 de bani. Si eu tot din provincie sunt, dar eram disperat dupa chinurile operatiei clasice. Dar sigur iti zic cu antibiotic nu trece. Mie mi-a zis ca abcesul se face in urma unei fistule adica exista un canal foarte mic prin care se alimenteaza abcesul respectiv pana o sa sparga la exterior. Acesta s-a format in urma unei fisuri anale netratate. Nu vreau sa te sperii, asa a fost la mine. Multa sanatate !
Pt claudiu claudiu
salut m aimpresionat povestea ta si eu am una identica.voiam sa stiu cum te simti acum estiOk?
salut m aimpresionat povestea ta si eu am una identica.voiam sa stiu cum te simti acum estiOk?
Multumesc, voi mai astepta.Momentan iau antibioticul si incerc sa evit constipatia.Voi folosi si niste unguente locale.Daca va evolua in mod sigur ma voi duce la doctorul Andrei.Multa sanatate...mai vorbim.
Am reusit sa ma constip si lucrurile s-au complicat foarte rau.Am inceput sa singerez, si am dureri groaznice.Abcesul s-a marit un pic, e acolo si ma sageata din cand in cand, cred ca mai tare ma deranjeaza o fisura anala...oricum, vreau sa ajung la dr. Andrei pt o consultatie si o colonoscopie.Intrebarea mea este cum sa fac sa ajung din provincie, aproape 400 km, si sa beau acea solutie pt pregatirea colonului, fara sa raman peste noapte acolo, pt ca nu am pe nimeni in Bucuresti ? Cine a mai trecut prin asa ceva cum a procedat?
Daca vrei eu am numarul de telefon al unui apartament din Bucuresti, care-l inchiriaza cu 80 ron pe noapte, asa era atunci, ti-l pot da, era cel mai ieftin pe care l-am gasit, e un pic cam departe adica in celalalt capat al Bucurestiului, in Militari Residense, dar eu luam ori din Auchan microbuzele care erau gratis pana la statia Pacii si de acolo metroul pana la Obor si mai departe tramvaiul pana in fata clinicii, sau RATB, nu mai stiu numarul exact din complex tot pana la statia Pacii si de acolo acelasi traseu. Vreau sa iti spun ca nu am nicio legatura cu persoana care inchiriaza apartamentul. Mai spunea cineva ca a gasit in Voluntari ceva ieftin. Intra pe google si cauta, ca imposibil sa nu gasesti ceva ieftin. Vorbeste cu doctorul mai intai si vezi ce-ti spune. Multa sanatate si un psihic foarte tare. Ca trece si asta.
Multumesc, intai voi suna medicul, apoi ma hotarasc in functie de ce imi spune el.
Buna Ziua!am facut operatie de hemoroizi interni si fisura anala, s-a intervenit chirurgical acum 20 zile.Inca mai am scaun cu singe.Este normal?Multumesc !
Buna, vad ca nu a mai intrat nimeni pe aici de multa vreme.Oricum, scriu pt cei care vor mai intra, abcesul meu s-a transformat in fistula.L-am contactat pe dr. Andrei si sunt programata pt operatie.Va costa cu tot cu colonoscopie 3540 lei.Trebuie doar sa rezov cu concediul pt ca dureaza minim 2 sapt refacerea.Voi mai reveni dupa operatie.
Astăzi am fost și eu operat de fistula perianala complexă la Mediproct de domnul Sorin Andrei. Personal sint mulțumit. Operația nu a fost foarte dureroasă. Am plecat pe piciorarele mele.
Am și eu o întrebare către cine a trecut prin operația de fistula perianala la Dr Sorin Andrei. La spălarea cu săpun amestecat cu apa călduță trebuie spălat în gaură făcută de către intervenția chirurgicala. ? Sau voi cum ați făcut? Va mulțumesc anticipat.
Salut, eu m-am spalat zonal pentru inceput ca mi-a fost frica sa bag mana pe acolo. Stateam in lighean cu apa calduta si sapun. Stai linistit ca trece.
Mulțumesc. " banal" ..Și eu fac la fel mă spăl intr-un lighean cu apa calda și săpun de copii. Dar de băgat degetul în gaură făcută de operație nu pot. Multă sănătate și mulțumesc tuturor celor care au postat pe acest forum.----------* am făcut și citiva prieteni pe aici. Cu care intenționez sa mă mai aud și sa împărtășesc din această pățanie. Am văzut oameni care trecuseră cu mult timp în urmă pe aici și acum veniseră cu altcineva. Mărturisesc că la început am crezut ca șint vreo citiva care fac reclama mascată dar acum m-am convins ca nu este așa. Eu sint Liviu Balașa și așa mă găsiți pe Facebook poza vinator în ceață.
(*modificat de admin)
(*modificat de admin)
S-a tratat cineva de fisura anala la domnul doctor Sorin Andrei?Multumesc
Eu am fost săptămâna trecută pentru o fistula și ereau o doamnă și un domn cu fisuri care se operau tot acolo. Acum fiecare decide pentru el. Eu după multe căutări am decis sa mă dau pe mina domnului Dr. Andrei Sorin și nu îmi pare rău. Și eu am fost operat vineri la ora 11 dimineață și luni la ora 13 am condus 400 km pina acasa fără sa am mari probleme. Multă sănătate.
Buna, sa va impartasesc experient mea.Am fost operata la dr. Andrei pe 24 august, intr-o miercuri.Frica a fost mai mare decat durerea.Cel mai greu mi sa parut sa beau prafurile pt pregatirea colonoscopiei.Am ajuns marti seara, la 21.30 si mi s-a parut un calvar sa beau solutia aceea si sa stau pe toaleta pana dupa miezul noptii.M-am dus pregatita psihologic ca va fi foarte neplacut si dureros si nu a fost asa.Colonoscopia a durat vreo 10 minute, pe la ora 16 iar operatia de fistula a durat fix 30 de min.Dr. Andrei a spus ca am fost cuminte si ca a mers repede.Am mai asteptat o ora dupa operatie dupa care mi-a schimbat pansamentul dintre fese pe care a pus dermazin si hepatrombin ung.Am plecat pe picioarele mele fara absolut nici o durere.Mamei mele nu-i venea sa creada vazand ce viteza aveam fugind dupa tramvai.
Singurul lucru pe care pot sa il reprosez doctorului Andrei este ca nu e prea vorbaret.Am aflat din hartiille primite la final ca am avut fistula de grad 3.Am banuit dupa pret pt ca a costat 2500 operatia de fistula.Am plecat cu multe intrebari si acasa nu stiam ce sa fac cand mi-a cazut mesa din gaura lasata.Intr-un final l-am sunat si astfel am aflat ca nu trebuie sa ma spal in rana decat dupa 4-5 zile, pana atunci torn betadina si tamponez cu o compresa.Primele zile nu doare, dar dupa 4-5 zile, dupa ce cade stratul de celule moarte formate prin cauterizare lucrurile se schimba.Sunt ingrozita pt ca luni trebuie sa ma duc la serviciu.Nu mi s- dat concediu decat 3 zile din concediul meu de odihna.Sefa mi-a explicat ca nu poate sa-mi dea mai mult pt ca mai are un om in concediu, fiind perioada concediilor de vara programate inca de la inceputul anului.Nu vreau sa incurc pe nimeni si nici sa aud comentarii asa ca voi incerca sa merg si sa-mi fac treaba.Dl doctor s-a mirat de situatie, el recomandandu-mi 21 de zile concediu medical.
Nu vreau sa ma plang, sunt o persoan curajoasa, asa ca in final inde
mn pe toti cei care au o problema asemanatoare sa mearga urgent la un control, sa se opereze si daca se poate la cel mai bun medic, chiar daca costa.
Singurul lucru pe care pot sa il reprosez doctorului Andrei este ca nu e prea vorbaret.Am aflat din hartiille primite la final ca am avut fistula de grad 3.Am banuit dupa pret pt ca a costat 2500 operatia de fistula.Am plecat cu multe intrebari si acasa nu stiam ce sa fac cand mi-a cazut mesa din gaura lasata.Intr-un final l-am sunat si astfel am aflat ca nu trebuie sa ma spal in rana decat dupa 4-5 zile, pana atunci torn betadina si tamponez cu o compresa.Primele zile nu doare, dar dupa 4-5 zile, dupa ce cade stratul de celule moarte formate prin cauterizare lucrurile se schimba.Sunt ingrozita pt ca luni trebuie sa ma duc la serviciu.Nu mi s- dat concediu decat 3 zile din concediul meu de odihna.Sefa mi-a explicat ca nu poate sa-mi dea mai mult pt ca mai are un om in concediu, fiind perioada concediilor de vara programate inca de la inceputul anului.Nu vreau sa incurc pe nimeni si nici sa aud comentarii asa ca voi incerca sa merg si sa-mi fac treaba.Dl doctor s-a mirat de situatie, el recomandandu-mi 21 de zile concediu medical.
Nu vreau sa ma plang, sunt o persoan curajoasa, asa ca in final inde
mn pe toti cei care au o problema asemanatoare sa mearga urgent la un control, sa se opereze si daca se poate la cel mai bun medic, chiar daca costa.
După fiecare scaun trebuie sa spălați zonal cu apa călduță și săpun pentru copii Sanosan. Eu m-am operat vineri și luni am plecat din București pina la Hunedoara cu mașina și a fost cam obositor. Am fost citiva și la nimeni nu a spus sa nu se spele patru zile. Aveți dreptate ca nu este un mare orator. Eu cred ca ar trebui sa facă o foaie cu toate explicațiile pe care sa o dea la fiecare. Oricum cu tăietură și toate celelalte pe cap nu ți minte tot ce a spus doctorul. Multă sănătate și numai bine.
Multumesc pentru raspuns.Ma refeream la spalatul in gaura formata dupa operatie.Eu pun apa calda si sapun sanosan intr-o sticla de 500 ml si torn din abundenta peste rana, iar inainte de pansat torn betadina in gaura si tamponez cu o compresa sterila.Apoi introduc mesa imbibata cu betadina si dermazin.Sambata, 3 septembrie, ma duc la control.
Eu Luni 5 septembrie merg la control după doua saptamini.Multă sănătate.
Multumesc!As vrea sa stiu daca e normal ca rana sa sangereze in primele zile.
La mine nu a singerat deloc dar diferă de la pacient la pacient. Cel mai bine este sa îl itrebati pe doctor. Multă sănătate
M-am operat și eu de fisura anala la dl Sorin Andrei dar nu prea reușesc sa introduc în anus mesha, de fapt mama încearcă sa o introducă dar nu reușește foarte mult ca și dl doctor.
Voi cei care băgați mesha în interiorul anusului pe rana cum procedați?
o introduceți voi sau alta persoana?.
Multumesc
Voi cei care băgați mesha în interiorul anusului pe rana cum procedați?
o introduceți voi sau alta persoana?.
Multumesc
La început îi mai greu. O minusa chirurgicala de la farmacie și un pic de dermazin pe degetul arătător înainte face minuni. Și după aceea se introduce mesa mai ușor. La mine așa am reușit ca în primele zile erea durere mare. După vreo citeva zile durerea dispare. Multă sănătate.
Este cineva pe aici care s-a operat de fisura la Dl Andrei?As avea câteva întrebări către ei...
Voi cam în cat timp v-ați vindecat?sângerări, dureri ați avut?Eu tot nu reușesc sa introduc foarte mult mesha în anus și vroiam sa va întreb dacă voi va ungeți cu Dermazil întâi pe rana și apoi puneți pansamentul?
Voi cam în cat timp v-ați vindecat?sângerări, dureri ați avut?Eu tot nu reușesc sa introduc foarte mult mesha în anus și vroiam sa va întreb dacă voi va ungeți cu Dermazil întâi pe rana și apoi puneți pansamentul?
Buna, am fost sambata la control dupa 10 zile de la operatie.Credeam ca va fi mai bine pt ca rana mi se parea mai inchisa.N-a fost bine, si la mine se lipise ceva pe care l-a taiat, mi-a infipt o mesa in fund (pana acum am avut mesa doar in gaura de la operatie)si mi-a schimbat tratamentul, adica sa alternez betadina+dermazin cu dermazin+nizoral.Am plecat cu trenul de acasa la 24.30, am ajuns in Bucuresti la 6.30 si m-am foit pana pe la 8.30.Tot ziceam sa ma duc la baie inainte de a intra la consultatie.De cate ori am vrut sa intru, ocupa altcineva baia apoi m-au luat mai repede la consultatie pt ca nu venisera cei dinaintea mea.Am iesit de acolo buimaca, cu o durere puternica in fund si cu acea mesa asa ca am renuntat la ideea de mers la toaleta.M-am urcat in trenul de 12 spre casa sperand sa rezist pana acasa.Si am rezistat, dar consecintele au fost o constipatie serioasa.Sambata seara am plans pt prima data in hohote dupa operatie.Bineinteles ca am plans de durere dar mai ales mi-am plans de mila.Duminica am trimis-o pe mama sa-mi cumpere miniclisme pt evacuare pt ca altfel nu puteam sa ies cu scaunul.Pana acum n-am vazut pe nimeni care sa se constipe atat de repede dupa operatie.Doctorul a spus sa beau mai mult ulei de parafina, 20 de ml adica o jumatate de sticluta.
Dupa ce am plans m-am imbarbatat gandindu-ma ca atatia barbati au trecut prin asta, unii s-au pansat singuri deci trebuie sa pot si eu.Am facut deci intocmai cum a scris un fost operat pe acest forum caruia ii multumesc foarte mult (nu stiu cum il cheama)am pus manusa pe mana, mesa facuta din 4 randuri de tifon le imbib in crema si in pozitia de la consultatie si cu mesa petrecuta cativa mm peste buricul degetului incerc usor si cat de relaxata pot sa o intoduc in anus si celalalt capat il pun peste gaura de la operatie.
Acum cand sciu sunt mai bine, scaunele au revenit la normal si ma pot pansa singura.Luni dupa-amiaza sunt de serviciu si sunt putin ingrijorata. Trebuie sa fie bine pt ca nu vreau sa fiu printre cei 30% care nu reusesc.
Celor operati dupa mine, ii sfatuiesc sa citeasca toate postarile din urma.Sunt foarte multe sfaturi si experiente personale din care avem de invatat.
Dupa ce am plans m-am imbarbatat gandindu-ma ca atatia barbati au trecut prin asta, unii s-au pansat singuri deci trebuie sa pot si eu.Am facut deci intocmai cum a scris un fost operat pe acest forum caruia ii multumesc foarte mult (nu stiu cum il cheama)am pus manusa pe mana, mesa facuta din 4 randuri de tifon le imbib in crema si in pozitia de la consultatie si cu mesa petrecuta cativa mm peste buricul degetului incerc usor si cat de relaxata pot sa o intoduc in anus si celalalt capat il pun peste gaura de la operatie.
Acum cand sciu sunt mai bine, scaunele au revenit la normal si ma pot pansa singura.Luni dupa-amiaza sunt de serviciu si sunt putin ingrijorata. Trebuie sa fie bine pt ca nu vreau sa fiu printre cei 30% care nu reusesc.
Celor operati dupa mine, ii sfatuiesc sa citeasca toate postarile din urma.Sunt foarte multe sfaturi si experiente personale din care avem de invatat.
Am fost la control după doua săptămâni de la operație și mi-a spus domnul doctor ca merge bine. Mi-a schimbat tratamentul.Întoarcerea acasă a fost obositoare.800 de km dus întors nu sint puțini. Multă sănătate tuturor.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9dureri anale de vreo saptamana
- 2excrescenta la nivel anus
- 2sangerari anale la scaun fara dureri...
- 18Umflatura tare anus de marimea unui bob de mazare!
- 9meniscectomie corn anterior menisc median
- 8Tubul digestiv iritat, gastrita, durere de stomac
- 5hemoroizi sau ce?
- 15Tumori anale - rog, un raspuns!
- 4Recuperare la fizioterapeut sau acasa?
- 10fisura anala, rog un medic sa-mi raspunda
- 11scurgerea unui lichid incolor din canalul penisului, mancarimi in zona ausului
- 0durere la urinare, durere anus, durere testicol drept
- 2miros neplacut de la anus + transpiratie si sensibilitate
- 3durere in zona anala
- 2Durere anala
- 12Dupa tiroidectomie totala
- 0Help! Am nevoie de un sfat! De la Medici gastroenterolog
- 0Zona anala alba!
Mai multe informații despre: Recuperarea postoperatorie Anusul canalul anal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: