recuperare postoperatorie fistula anala
Multumesc, Abrac. Mai e un pic... Si mie mi-e teama mai mult de ce urmeaza, dar...o rezolvam noi cumva. Sa treaca cu bine azi, si vor trece cu bine si celelalte zile.
Sanatate mula tuturor si sa va ocoleasca durerile!
Sanatate mula tuturor si sa va ocoleasca durerile!
Gata! Acum mai sta "ranitul" la odihna (medicul este in alta interventie) si apoi plecam. Deocamdata e bine, inca nu are dureri, dar preventiv i-am pus o fiola de algocalmin in ceai Avem mari sperante ca va trece totul cu bine. Poate cu pasi mici, cu un pic de chin, dar cu bine. Va multumesc pentru sustinere si voi reveni dupa prima sedinta de pansat. Sper sa ma descurc...
Sanatate maxima!
Sanatate maxima!
Buna dimineata! Ma poate ajuta cineva cu nr. telefon dl.dr. Sorin Andrei? Va rog mult.
Multa sanatate, va trece peste, va fi mai greu la inceput dar va fi si bine apoi. Sanatate si putere!
Multa sanatate! Primele zile sunt groaznice, sau cel putin asa a fost pentru mine. Acum după 8 zile, e mai tolerabil. Scria o doamnă ca dupa 3 zile a mers la serviciu. EROINA ! La propriu si la figurat. Eu abia fac fata ! M-au terminat durerile.
Mâine urmeaza si vizita la dr. Mi-e groază!
Toate cele bune!
Mâine urmeaza si vizita la dr. Mi-e groază!
Toate cele bune!
Sanatate multa, Abrac! Azi mergem la pansat, sa vedem cum va fi cand ii umbla din nou acolo. Pana acum e foarte ok, adica spune ca nu-l doare. Sper sa fie suportabil si de acum inainte.
Multumesc tuturor pentru gandurile bune si tuturor va doresc insanatosire grabnica, cu cat mai putina durere.
Sa auzim doar vesti bune!
Multumesc tuturor pentru gandurile bune si tuturor va doresc insanatosire grabnica, cu cat mai putina durere.
Sa auzim doar vesti bune!
A trecut si primul pansat.Mai usor decat m-am asteptat. Maine dimineata voi face eu pansamentul, iar domnul doctor imi va spune dupa masa daca e bine sau nu. Sper ca ma voi descurca. Daca am vazut ca e linistit si nu da semne de mari dureri, parca am prins curaj.
Va doresc o seara buna si sanatate!
Va doresc o seara buna si sanatate!
Sigur ai să reușești, la început mai cu teama dar mai târziu devii experta. Soția mea îl bagă cu ochii închiși... Tzac pac. Succes!
Mulțumesc Glow. Asta seara am reușit fără durere. E drept ca au mai persistat usturimi și o jena după. Mama ma pansează. Eu nu o sa reușesc. Dispoziția plăgii este devina. Și dnul dr mi-a recomandat asta. Deja când vine momentul de pansat îmi tremura picioarele. Sper ca mâine să-mi zică dnul dr ca e bine. Merg cu inima cât un purice.
Doamne ajuta, sa fie cu bine!
Sănătate la toată lumea.
Doamne ajuta, sa fie cu bine!
Sănătate la toată lumea.
Succes, Abrac! Multumesc, Cesafac! Ma pregatesc sufleteste acum de primul pansat. Dar voi reusi!
Va tin la curent...
Va tin la curent...
Chiar ma gandeam ceva mai devreme, ca sa spui ca te doare-n fund de cineva, este de-a dreptul un compliment
Noi ăștia fistulatii nu mai zicem niciodată mă doare n fund!
Nu am facut bine pansamentul si ma apuca groaza...Cum plec acasa daca nu reusesc sa-l fac?
Am o intrebare la voi: cat ulei de parafina ati luat? Pe cutie scrie 1/2 - 1 lungurita, iar medicul mi-a spus 3 linguri...Oare am inteles eu gresit? Voi ati luat?
Am o intrebare la voi: cat ulei de parafina ati luat? Pe cutie scrie 1/2 - 1 lungurita, iar medicul mi-a spus 3 linguri...Oare am inteles eu gresit? Voi ati luat?
Da și noi am luat. Eu luam doua linguri sau trei. Depinde de ce mâncăm în ziua respectivă. Nu ți face griji că nu ai făcut bine pansamentul. Și la mine a fost la fel. Nu suntem asistenți... Vei învăța cu siguranță. Eu îl pregăteam și soția îl introducea. Nu uita de calmant înainte de pansare. Ajuta mult. Îmi aduc aminte că erau momente când mergeam dimineață la tualeta și nu reușeam să fac nimic..apoi după o oră două proaspăt pansat trebuia să mă pun pe wc. Ușor nu e dar o să vedeți că după prima săptămână o să reușiți din ce in ce mai bine. Mă bucur că a ți ales acest doctor, chiar sunteți pe mâini bune. Atenție mare la spalat... Trebuie făcut cu mare atenție sa rămână rana curata. ( Știu că doare) Răbdare și mult calm că o să fie bine.
Cesafac, sunt nedumerita total...Spune-mi, te rog, cand merge la toaleta, trebuie sa scoata mesa inainte, nu? Altfel nu prea are cum sa faca nimic. S-ar forta prea tare ca sa iasa si mesa aia... N-am dormit toata noaptea, numai la asta ma gandesc, ca trebuia sa ajungem acasa si suntem departe de medic. O saptamana sau cat o fi trebuie sa ma descurc singura. Stiu ca mesa trebuie introdusa in anus, dar crede-ma ca la ce varza e acolo, abua daca recunosc anusul...
Da trebuie scoasă înainte. Sa nu stea mult că se poate constipa. Lasă mi Nr tau și te sun mihaipoppop1981@gmail.com
Mie doctorul mi a spus sa o las acolo și să încerc să fac așa...dar îmi era greu cu ceva in fund sa fac...așa că o scoteam. O să fie greu cu primele tranzite. La cate controale ai fost? Noi am fost trei zile la rând și parcă tot nu știam ce trebuie făcut... Aveam o sută de întrebări și când ajungeam în fața doctorului le uitam. Lasă mi Nr soțului că e mult mai ușor să vorbim și ne putem auzi oricând când ai ceva de întrebat.
Eu pesonal o lasam acolo, cadea de una singura cand mergeam afara cu scaunul. Legat de ce e acolo, sa stii ca si sotia mea zicea la fel, la ce e acolo, nu isi mai dadea seama unde e anusul, dar cu timpul s-a obisnuit si a reusit. Nu dispera, o sa reusesti, nu esti asistenta, dar o sa reusesti, nu asa cum o face d-l Dr, dar o sa reusesti. Legat de uleiul de parafina, eu luam cate 2 linuguri, d-l Dr a zis cate 3 linguri, dar eu luam 2 si era OK, eu personal nu prea am treaba cu constipatia, uleiul cred ca l-am luat mai mult doar ca sa ma linustesc psihic ca nu exista sansa sa ma constip.
Multa sanatate!
Multa sanatate!
Multumesc, Eliadib. Azi am reusit sa-i pun mesa, cred eu ca e bine, cel putin in proportie de 80%. Am studiat "problema" cu atentie si mi-am dat seama ce trebuie sa fac. Nu am inca dexteritate, dar va veni cu timpul. Important e sa fie totul bine pe acolo si sa putem merge acasa.
Sanatate multa tuturor si va multumesc pentru sustinere si incurajari. Conteaza mult...
Sa aveti o zi frumoasa!
Sanatate multa tuturor si va multumesc pentru sustinere si incurajari. Conteaza mult...
Sa aveti o zi frumoasa!
Abrac, cum a decurs vizita la medic? E totul bine?
Ptr Glow:
Din explicatiile date de dl. doctor: rana din anus este ca o carte deschisa. Mesa se pune ca si cum ati pune un semn de carte. Se va vindeca din interior spre exterior. La inceput e totul o carne vie, culoare aprinsa, dar dupa cateva zile apare ca un strat mai galbui, noi ne-am speriat crezand ca e infectie, puroi, dar nu, e normal. Incercati sa va invingeti frica, va trebuie o mana ferma si delicata in acelasi timp. Oricum, vedeti ca toti au reusit pana la urma sa se panseze, unii chiar singuri (sunt eroi, dupa mine...), asa ca fiti sigura ca sunteti pe drumul cel bun. Dumnezeu v-a indrumat din prima la acest doctor minunat, caruia noi toti nu incetam sa ii multumim. Ceea ce e mai greu a trecut.
Din explicatiile date de dl. doctor: rana din anus este ca o carte deschisa. Mesa se pune ca si cum ati pune un semn de carte. Se va vindeca din interior spre exterior. La inceput e totul o carne vie, culoare aprinsa, dar dupa cateva zile apare ca un strat mai galbui, noi ne-am speriat crezand ca e infectie, puroi, dar nu, e normal. Incercati sa va invingeti frica, va trebuie o mana ferma si delicata in acelasi timp. Oricum, vedeti ca toti au reusit pana la urma sa se panseze, unii chiar singuri (sunt eroi, dupa mine...), asa ca fiti sigura ca sunteti pe drumul cel bun. Dumnezeu v-a indrumat din prima la acest doctor minunat, caruia noi toti nu incetam sa ii multumim. Ceea ce e mai greu a trecut.
Multumesc, Petre Nicolae. Azi am reusit mai bine pansamentul, am inteles unde trebuie pus, doar trebuie sa mai prind dexteritate. Voi invata pana la urma, sunt sigura, mai ales ca va trebui sa ma descurc pana la urmatorul control. Maine dimineata mai mergem o data, si apoi plecam acasa.
Sa aveti grija de voi si sanatate multa tuturor!
Sa aveti grija de voi si sanatate multa tuturor!
Bună seara. Ieri am fost la control. După spusele dnului dr sunt spre bine. Pansatul a mai trebuit cizelat ca să zic asa... Mama nu-mi scotea mesa prin plaga. Deh, fără instrucțiuni precise. Am constatat ca deși sunt o persoana puternica, care nu a fost ocolita de suferințe fizice, acum sunt de-a dreptul traumatizata. Asa ca înainte de a intra am început sa tremur. Controlul și pansamentul mi s-a părut de-a dreptul dureros. Tot drumul pana acasă am avut dureri îngrozitoare. Hemoroizii mei declansați de intervenție nu vor sa cedeze.
Noroc și sănătate multa!
Noroc și sănătate multa!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Umflatura moale in anus
- 2rana la iesirea din anus
- 25Hemoroizi?
- 3evolutie postoperatorie
- 10codiloame gigante operate cu electrocauterizator
- 6umflatura in zona anala
- 15Un fel de furuncul in zona anusului
- 9Dupa operatie scoatere splina
- 9Copilul meu are o problema sau eu?!
- 5eman miros urit de vreo 2 ani
- 29Refacere operatie fistula perianala
- 2dureri de testicule, anus si usturime penis
- 15Tumori anale - rog, un raspuns!
- 6Escrescenta tare cit o aluna in zona anusului
- 0Recuperare dupa operatie de hernie de disc lombara.
- 3mancarime foarte persistenta anus
- 2miros neplacut de la anus + transpiratie si sensibilitate
- 0Help! Am nevoie de un sfat! De la Medici gastroenterolog
Mai multe informații despre: Recuperarea postoperatorie Anusul canalul anal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: