recuperare postoperatorie fistula anala | Forumul Medical ROmedic
ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor È™i firmelor medicale

recuperare postoperatorie fistula anala

1314 comentarii 1 2 ..... 414243 44 ÃŽnainte ›
0
20-09-2019, ora 22:14
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Pentru abrac.
Înainte de control o doreta face minuni. Ai să vezi că nici durerile după pansare nu mai sunt așa mari. Tu tremuri iar eu tresăream când mă atingea. Prinsesem un fel de teama. Și la mine controalele au fost foarte dureroase. După ce plecam de la pansat chiar și la câteva săptămâni, până acasă și acasă încă câteva ore mă durea destul de tare. Asta pt că domnul doctor pansa corect și adânc... O seara frumoasa tuturor și știu că în cazul nostru ceva frumos e atunci când nu există durere!
0
22-09-2019, ora 22:40
Dascalu Cosmin
Nu este medic/terapeut
Dascalu Cosmin
Am aproape 1 an si 3 luni de la operatie, si tot imi curge acel lichid galbui. Ar trebui sa ma ingrijotrez?
0
22-09-2019, ora 22:46
Dascalu Cosmin
Nu este medic/terapeut
Dascalu Cosmin
Si inca o intrebare va rog, dupa un an de zile mai folositi vre o crema?
0
23-09-2019, ora 00:19
luica
Nu este medic/terapeut
luica
Am 5 ani si jumatate de la fistula perianala in potcoava posterioara operata de dl dr Andrei Sorin. povestea mea a fost grea si o gasiti pe forum. Dau cu crema foarte rar cand mai simt nevoia (uscaciune etc). Nu port compresa si nu am scurgeri. Am avut o perioada mai dificila dupa operatie pana mi-am tratat hemoroizii care ieseau afara si-mi patau lenjeria. Acum sunt rezolvati si ei. Merg la control cand am ce-a mai mica teama pentru ca la cat am suferit vreau sa stau linistit. Pentru Dascalu Cosmin - mergi sa te vada dl dr ca sa stai linistit sau sa rezolvi ce este de rezolvat.
0
23-09-2019, ora 17:57
alina33
Nu este medic/terapeut
alina33
Buna ziua,
Sunt operata de abces perianal fistulizat, prin care am inteles ca a deschis tot traiectul fistulei. Fac igiena recomandata de doctor, dar dupa ce am scaun, atunci cand ma spal cu apa si sapun in gaura inciziei (destul de adanc, spal cu nădejde), observ ca apar materii fecale si acolo. E normal? Dr mi-a zis ca da...A mai patit cineva asa?
0
24-09-2019, ora 19:08
eliadib
Nu este medic/terapeut
eliadib
@Dascalu Cosmin - nu cred ca e normal după 1 an și 3 luni sa mai curgă ceva de acolo, eu as zice sa mai mergi la un control ca să fii sigur ca totul e bine acolo. Mie d-l dr mi-a oprit cremele după 3 luni, aveam și o iritație urata de la atâtea creme în partea opusă operației. La 3 luni de la operație nu mai curgea nimic de acolo. Mergi la control, e cel mai bine.
Sănătate!
0
25-09-2019, ora 13:56
Mariannairam
Nu este medic/terapeut
Mariannairam
Se poate ajung LA cancer din cauza unei fistule? Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns ms
1
25-09-2019, ora 15:17
johnny86
Nu este medic/terapeut
johnny86
DIn cate stiu eu NU, cel putin Dl DR zicea ca in anus nu este cancer.
Acum de la o fistul nu credca poti provoca un cancer si tine de genetica (CREDDD)
0
28-09-2019, ora 12:46
Abrac
Nu este medic/terapeut
Abrac
Buna ziua. Cum mai sunteti? Eu am facut ai controlul la 2 săptămâni. Mi s-au achimbat cremele. Inevitabilul s-a produs. plaga este cu marginile indurate. Nu am facut corect masajul. Cum ati facut masajul? Ramane sa vedem evoluția după ce ma apuc de treaba.
Gânduri bune si dureri puține!
0
28-09-2019, ora 17:13
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Așa am pățit și eu. Una din buzele operației ca sa zic așa era mai umflata și mai tare. Am masat mai insistent și a trecut. Stai liniștit... O să treacă și asta. Succes!
0
28-09-2019, ora 18:15
Abrac
Nu este medic/terapeut
Abrac
Cesafac, cum anume ați masat? Puteti da detalii?
1
28-09-2019, ora 19:31
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Am masat prima oara cu șampon sanosan sau Dalin cam 2 minute pe buza umflata. Apoi am mai masat înainte de pansament cu crema care era recomandata in perioada respectiva. Cam după o saptama s a retras umflatura. Daca doare ia o doreta înainte cu jumătate de oră. Eu așa am făcut mai ales când domnul doctor mi a zis că nu curat zona corect și nu pansez adânc. Am luat doreta și nu m a mai durut așa tare și am putut sa fac spalarea, cremuitul și pansarea mult mai ușor. Doreta asta a făcut minuni la mine, dar la alții nu stiu. Eu va zic cum am reușit eu sa trec peste dureri. Însănătoșire grabnică !
0
28-09-2019, ora 20:27
Ionel205i
Nu este medic/terapeut
Ionel205i
Abrac, și eu am avut aceia problema după prima săptămână. DL. Doctor a spus ca nu ma spăl bine și ca rana este inflamata și a mai găsit și ceva mizerie pe acolo, asa ca m-a amenințat ca ma chireteaza iar. Am venit acasă și m-am apucat de treaba : în fiecare dimineață după scaun aveam o ora de tabieturi, dus, spălat de câteva ori cu sanosan, apoi dat cu crema și masat, în cele din urma băgat pansament.
Acum am 7 săptămâni și de o săptămână am trecut doar la crema, fără pansament. Altceva.
Sănătate maxima.
0
29-09-2019, ora 15:15
Glow
Nu este medic/terapeut
Glow
Buna ziua. Am fost si noi la control sambata, la 10 zile dupa operatie. Rana arata bine, fara probleme, doar o margine putin intarita. A spus ca e din cauza pansamentului, de care dl dr.nu e multumit niciodata.Nu reusesc sa-l fac asa cum cere dansul. Hemoroizii s-au inflamat ( iritati), iar de masaj n-a pomenit nimic. Noroc ca sunteti voi aici, si mai invat cate ceva...
Durerile sunt suportabile, doar la pansat e chinuitor. A primit permisiunea sa se aseze pe scaun, ceea ce pana acum nu avea voie.
Una peste alta, cred ca mergem spre bine, chiar daca pe mine ma trec toate apele la pansat.
Va doresc sanatate multa si dureri minime!
0
01-10-2019, ora 17:11
hoinar
Nu este medic/terapeut
hoinar
Buna tuturor. Am deja 12 saptamani de la operatia de fistula anala, am avut o fistula transfincteriana de grad 4, cu abces si fisura anala, operate toate de dl. doctor Sorin Andrei. Recuperarea a fost similara cu ce am vazut la ceilalti pe forum, am urmat intocmai "programul" postoperatoriu. La ultimul control am primit indicatia sa continui cu masaj cu cutaden si pansament in anus cu dermazin + nizoral pana la controlul de peste 6-8 saptamani.

Problema este ca in locul operatiei am ramas cu o gaura de circa 2-3 cm adancime, aproape cat degetul de groasa, pe care trebuie sa o curat dupa fiecare scaun dat fiind ca acumuleaza materii fecale. Nu am scurgeri din interior, insa dupa fiecare scaun folosesc manusi chirurgicale si dermazin. Au avut si altii o experienta similara? dupa cat timp s-a inchis complet "gaura" din locul operat?

Intreb pentru ca stiu ca am avut un caz mai complicat si mi-e teama sa nu se fi inchis operatia la interior - ceea ce ar explica materiile fecale din locul operat de dupa scaun.
1
01-10-2019, ora 23:12
luica
Nu este medic/terapeut
luica
Hoinar stai fara probleme si urmareste ce ti-a spus domnul doctor. Nu trebuie sa folosesti manusi. Domnul doctor recomanda sa te speli cu mana.Sigur ca trebuie sa mergi la controale pana dl doctor iti spune ca nu mai sunt probleme. Daca ai ajuns in etapa fara mese SIGUR te considera vindecat. Si eu am trait cu impresia ca am mai ramas cu o gaura, dar cu timpul si cu masaj s-a estompat. Dl dr Andrei mi-a explicat de la inceput ca asa vor sta lucrurile. Mentionez ca am avut o situatie foarte grava, dupa cum am mai scris. Parera mea este sa-l intrebi pe dl dr pentru orice nelamurire.
0
05-10-2019, ora 20:44
Glow
Nu este medic/terapeut
Glow
Buna seara! Ce mai faceti si cum va mai simtiti? Noi am fost azi din nou la control si l-a trecut pe sotul meu pe a doua crema, nizoral. Ne-a spus ca primul pansament este cu betadina su dermazin, iar al doilea cu dermazin si nizoral, fara betadina. Va intreb pe voi: la pansamentul cu nizoral nu puneti decat cremele pe mese? Am inteles bine?
In rest, vindecarea isi urmeaza cursul, doar ca i-a atras atentia asupra mancarii, sa se tina mai mult de regimul pe care l-a primit.
Voi cum sunteti?
1
06-10-2019, ora 09:54
eliadib
Nu este medic/terapeut
eliadib
Da, la pansamentul cu nizoral, doar cremele pe mesa, prima data eu dadeam, cu cremele amestecate in prealabil pe deget, in rana, apoi pe mese ca sa alunece mai bine. Legat de regim, fiecare dintre noi suntem diferiti, deci, nu tot timpul acelasi regim e OK pentru toata lumea. Incearca sa vezi ce iti prieste cand mananci si ce te ajuta sa mergi regulat cu scaunul si apoi mergi o perioada pe acele alimente.
Multa sanatate!
1
06-10-2019, ora 14:52
Glow
Nu este medic/terapeut
Glow
Multumesc, eliadib. Inseamna ca am inteles bine.
Sanatate multa!
0
09-10-2019, ora 08:08
Abrac
Nu este medic/terapeut
Abrac
Bună dimineața. Cum mai sunteți? Eu am intrat în a cincea săptămâna de la operație. Am primit și eu indicația de mesa cu dermazin și nizoral, după amiaza cu cutaden fără mesa, iar seara doar cu baneocin. Destul de greu, când mergi la munca de dimineață până seara. În schimb am alta problema. Nu mai sta mesa în plaga, deoarece s-a micșorat considerabil. Sâmbăta o sa merg la control. Deja am emoții, ca iar o să-mi facă observații dnul dr.
Sănătate și recuperare rapida fără dureri!
0
24-10-2019, ora 08:43
Miha33@
Nu este medic/terapeut
Miha33@
Buna tuturor, ma confrunt si eu cu hemoroizi interni de cv timp.Care se pare ca sa cam agravat am ajuns la urgenta avand sangerari zilnice.Mi sa pus diagnosticul de tromboza hemoroidala, si fisura de ceva timp am.As vrea sa stiu daca ati avut probleme de genul, si daca as putea sa fac ligatura pt acel hemoroid trombozat, si daca e dureros imi e foarte frică???Cei de la spital mi-a dat sa iau detralex sa opresc sangerararea si sa revin la control.Imi e frica sa ma duc inapoi ca o sa ma bage in operatie si nu VREAU asa ceva.Oare Domnul Doctor ma poate ajuta fara operatie?????
1
29-10-2019, ora 09:08
eliadib
Nu este medic/terapeut
eliadib
Sfatul meu e sa suni si sa faci o programare la d-l Dr. E cel mai bine asa, el iti va spune daca chiar trebuie operatie sau nu. Mergi cu detralexul in continuare dar, mergi si la D-l Dr. si vezi ce zice. Eu am avut ceva in genul la ce zici tu, am mers la spital in Bacau, am fost operat si nu a fost OK, si acum, am facut altele, am povestit in alt post. Ideea e ca dupa operatia din Bacau nu a fost OK, imi pare fosrte rau ca nu am mers de prima data la d-l Dr. Andrei.
Sanatate multa!
0
30-10-2019, ora 01:04
cristiiiiii
Nu este medic/terapeut
cristiiiiii
Bună ziua, cat costa o consultație la dr. Sorin Andrei?
Dar intervenția pentru fistula perianala (cu tot cu anestezie și pansament) ?
0
30-10-2019, ora 22:50
Pol7
Nu este medic/terapeut
Pol7
Cristiiii suna la clinica fara frica.si vei afla preturile
E fara anestezie.doar locala.nici nu simti.
Dupa.te ridici si pleci pe picioare...
0
11-11-2019, ora 21:36
Mariannairam
Nu este medic/terapeut
Mariannairam
Ce se poate intampla daca stai mai multi Ani cu fistula neoperata?
0
11-11-2019, ora 22:41
Miha33@
Nu este medic/terapeut
Miha33@
Ms Eliadib, pt stat.Din pacate nu sunt multumita de ceea ce mi sa dat la aceea clinica...pt ctv minute mi sa luat o gramada de bani si tot nerezolvata am plecat.Avand fisura si hemoroizii externi..mi sa parut o prostie sa mi se de-a sa fac dilatari anale, pe bune.Ceea mai groaznica experienta ever, la aceea clinica.Imi pare rau ca am fost la aceea clinica si am aruncat niste bani aiurea, pt NIMIC folositor.
0
11-11-2019, ora 23:12
cristiiiiii
Nu este medic/terapeut
cristiiiiii
@Miha33@ Despre ce clinica e vorba?
0
12-11-2019, ora 07:45
Miha33@
Nu este medic/terapeut
Miha33@
Clinica Mediproct
0
12-11-2019, ora 08:11
petre nicolae
Nu este medic/terapeut
petre nicolae
Ptr Miha 33@
Eu am fost operat acum un an si jumatate de dr, Andrei. Ulterior l-am trimis si pe baiatul meu de 25 de ani la un consult pentru ca avea dureri, sangerari. I-a spus ca are doua fisuri care s-au vindecat singure si hemoroizi. Daca voia sa scape fara operatie trebuia sa faca tot asa dilatari cu conurile alea de plastic, masaj si creme. El a respectat tot ce i-a zis si de atunci e bine. De atunci are grija si la alimentatie... ii placeau mancarurile picante. Gata, cu astea a terminat.
0
14-11-2019, ora 06:11
luica
Nu este medic/terapeut
luica
Pentru Miha33@
Am suferit de o fistula perianala grava provenita dintr-o fisura anala. Dl dr Andrei m-a operat si m-am vindecat. Foarte rar mai calc stramb cu alimentatia, mai si stresul asa ca mai fac cate un scaun tare si mai fac cate o zgarietura in fund adica mici fisuri. Am de la domnul doctor dilatatoarele si cremele pentru fisuri. mi-a fost greu sa trec peste bariera psihologica care a insemnat sa-mi bag ceva in fund, si ulterior mi-a fost greu sa fac gestul si sa il inteleg asa ca avand incredere in dl dr m-am dus de cateva ori la d-lui si am invatat. acum nu am probleme, si la cea mai mica teama ca as avea o fisura rezolv cu cateva zile de dilatatii. Merg la dl dr Andrei apoi ca sa-mi confirme ca am rezolvat. fisura este pacatoasa.
Miha 33@, tu te-ai ibtors la dl dr sa-i spui ca nu merge; ca nu poti, ca nu ai incredere ca este bine? Am trecut prin asta! Pe mine m-a chemat sa vada cum ma descurc la inceput; plus ca greseam cu mancarea.
Asa ca sfatul meu este sa respecti controalele sau chiar sa mergi mai repede. Dl doctor este in masura sa te ajute sa te vindeci. Plus ca cei de la spital, am citit ce ai scris, si nu-ti vazuse-ra fisura.Sper sa te ajute comentariul meu.
In alta ordine de idei: Multumesc d-le dr Andrei. Am si eu o viata normala.
Adaugă un comentariu / răspuns
1314 comentarii 1 2 ..... 414243 44 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • OperaÈ›ia nu se închide - ghidul pacientului operat
  • Un nou scor prezice cu acurateÈ›e riscul de insuficiență hepatică postoperatorie
  • Umflătură după operaÈ›ie (umflăturile postoperatorii)
  • Un simplu test ocular poate identifica pacienÈ›ii la risc de disfuncÈ›ii cognitive postoperator
  •