Recomandare doctor pentru rinoplastie
Multumesc tare mult pt raspuns, doamna doctor!
Da, asa am gandit si eu si asta fac, tin in continuare legatura cu domnul doctor, si dansul se arata dispus sa rezolve problema, dar cu mai putina disponibilitate decat inainte de operatie si fara explicatiile pe care le astept, astfel ca nu am de unde sa-mi dau seama daca ma mai pot baza pe dumnealui.
Pastrez nr de telefon, sunteti f amabila!Mi-as dori sa programam o consultatie, cand voi avea drum la Bucuresti, in speranta ca imi voi lamuri unele neclaritati pe care le am, atata timp cat nu le primesc de la dl dr.
Va doresc mult bine!
Da, asa am gandit si eu si asta fac, tin in continuare legatura cu domnul doctor, si dansul se arata dispus sa rezolve problema, dar cu mai putina disponibilitate decat inainte de operatie si fara explicatiile pe care le astept, astfel ca nu am de unde sa-mi dau seama daca ma mai pot baza pe dumnealui.
Pastrez nr de telefon, sunteti f amabila!Mi-as dori sa programam o consultatie, cand voi avea drum la Bucuresti, in speranta ca imi voi lamuri unele neclaritati pe care le am, atata timp cat nu le primesc de la dl dr.
Va doresc mult bine!
Ok, sunt aici!Dl.DR.poate fi ocupat acum sa rezolve si alti pacienti si ca noi toti dar pastrati legatura cu dansul si sigur va v-a ajuta, pt.ca toti suntem f.stresati in aceste vremuri tulburi si ne luptam cu greu sa ne facem meseria si sa supravietuim!Cu stima, E.L.
Buna ! ma numesc diana si am si eu de facut o operatie: deviatie de sept si remodelare a nasului. Am tot citit ce ati scris voi si am o singura intrebare..printre comentarii am vazut ca dupa operatie v-au scos mesele din nas inemiat sau nici nu ati avut mese introduse. Eu nu inteleg de ce, medicul meu a spus ca 2-3 zile tb sa stau cu mesele in nas dupa care se scot si cam 1 sapt -2 depinde de persoana, imi revin complet cu respiratia.Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva? si inca ceva am vorbit cu un baiat de era la consultatie inaintea mea, care tocmai facuse aceaasta interventie la distanta de 1 sapt..si a spus ca prima zi a vomitat sange de 6 ori. va rog sa ma credeti ca incremenisem! nu stiu ce sa cred...ms anticipat
Buna!Acum o saptamana m-am operat la dr. Daniel Popescu. Am vrut sa ma operez de ceva timp, dar ceilalti doctori la care am fost la consultatie nu mi-au dat increderea pe care mi-a dat-o dl doctor Popescu. Dupa consultatie am stiut ca dansul ma va opera :).Avand in vedere ca ma documntasem inainte foarte bine, sa stiu la ce sa ma astept, foarte multe intrebari nu am avut.Dupa operatie s-au intamplat exact aceleasi lucruri despre care citisem : ochi vineti, fata umflata (in ziua a doua sau a treia dupa operatie aratam ca a chipmunk, cu falcile foarte umflate :)) ), atela bine pusa pe nas. Deja se vedea varful nasului mult mai mic decat inainte...Insa oricat de bine documentat esti, traind experienta pe pielea ta, e ceva foarte diferit.Credeam ca nu se va mai dezumfla fata niciodata, ca nu-mi vor disparea vanataile, la un moment dat imi parea rau ca m-am operat..toate astea combinate cu sentimente de bucurie: i finally did it!, trebuie sa am rabdare, normal ca va arata bine!, am incredere in dl doctor!.
Acum am o zi de cand nu mai am atela, nasul este inca umflat, nu are forma finala, insa in stadiul in care este acum imi place mai mult decat nasul pe care il aveam inainte..and it will only get better. Am gasit un articol foarte interesant despre perioada de recuperare dupa rinoplastie, pe care l-as recomanda, deoarece explica pe intelesul tuturor (celor care stiu engleza :p ) la ce sa te astepti, cat trebuie sa astepti pentru the final result.In momentul in care atela este scoasa, nu este un TV moment :), nu apare nasul pe care il asteptai, pe care il vezi la vedete. Si vedetele au asteptat, au avut rabdare cateva saptamani/luni sa se dezumfle.Atela pusa pe nas creaza presiune, nasul nu se poate umfla in prima saptama, ci doar restul fetei.Deci e posibil ca dupa scoaterea acesteia nasul sa arate mai rau decat arata inainte, sa se umfle putin (asta e tot din articol, daca spun prostii pe aici, va rog..doctorii..sa ma corectati :) ).Anyways, consider ca pt o astfel de operatie trebuie sa ai rabdare, trebuie sa ti-o doresti, nu doar sa fie o fita si apoi sa te sperii ca nu stiai la ce sa te astepti.
Mai am o saptama de concediu, deci stau cumintica si astept sa se mai dezumfle nasucul.si ii fac masaj zilnic (doctors orders :) ).Incerc sa nu ma uit din 5 in 5 min in oglinda, cateodata chiar reusesc :).Daca e worth it? Eu zic ca da, sunt fericita ca am luat decizia asta, sunt incarcata cu muuulta rabdare si am a loooot of confidence in dl doctor.
Mai jos, articolul despre care va spuneam (e de pe site-ul http://www.exploreplasticsurgery.com, va recomand sa va documentati de pe site-uri din State for this :) )
"The Four Stages Of Recovery After Rhinoplasty Surgery
Changing the appearance and improving the function of the nose through rhinoplasty surgery is sought by many patients. Having the opportunity to get rid of that hump, narrow and lift the tip, straighten the nose and overall make the nose more proportionate can improve the look of one"™s entire face. Coupled with improving the breathing through one"™s nose, should that also be a problem, provides a functional benefit as well.
While the outcome of a rhinoplasty can be very exciting, it is surgery and with that comes a recovery period. While often stated as being two or three weeks for a rhinoplasty recovery period, what happens in an actual patient is quite different than what is written in a brochure or on a website. Because it is a surgery that affects the most prominent part of one"™s face, the recovery period after nasal surgery will always be much longer than most patients anticipate. Recovery from rhinoplasty must be thought of as having both a cosmetic and functional component that occurs in four stages.
The first stage of rhinoplasty recovery is up to a week after surgery and is largely a functionally restrictive period. It is during this period that splints and tapes will be on the nose and it is obvious one has had surgery. This is the "˜social reclusion"™ stage for most patients. Few patients want to go in public or go to work with this external marker present. Whatever pain one will have is during this phase although rhinoplasty is not commonly very painful. It is uncomfortable with the splint in place for sure and, when combined with congestion and nasal stuffiness (if septal and turbinate work has been done), is a week one wants to get over quickly. If nasal osteotomies (breaking the bones) are done, bruising may appear under the eyes but often will not appear for several days. The nose does not get swollen (because of the splint) but the surrounding face might in the cheeks and down to the jowls.
The second stage of rhinoplasty recovery is between one and three weeks after surgery. After one week, the nasal splint and tapes are removed as well as any internal splints. The nose is also cleaned of any clots if possible. That is a breath of fresh air for every patient, no pun intended. If bruising has occurred it will still be present and will take up to the end of stage two to go away completely for most patients. This is not the end of the functional recovery as further improvements in breathing will occur but it is the beginning of the cosmetic recovery. Removing the splint is not a "˜TV moment"™, meaning the final result is not going to appear. The nose will be swollen and distorted and often will look worse than before surgery. This is normal. The thicker one"™s skin is and the more work that has been done leads to a lot of swelling. This swelling will not go away in the next two weeks. It will improve but even at three weeks after surgery less than 50% of the swelling will be gone. Most patients understand this but it is still hard when it is one"™s own nose.
The third stage of rhinoplasty recovery is between three weeks and three months. It is a completely cosmetic recovery at this point as the swelling gradually goes down. While many patients want to look critically and note many "˜flaws"™ in the result, what is seen now is still not the final result. While the biggest parts of swelling have subsided in the first couple months after surgery, many finer nasal issues such as the size of the tip or shape of the nostrils still needs more time. But during this phase the general change in nose shape should be apparent even if it needs more time for further refinement. This is the hardest phase as one"™s patience is growing thin but just remember how far you have come sicne stage two. But no matter how it looks, even if it is not what one anticipated, the thought of revisional rhinoplasty will never be entertained at this time. All plastic surgeons will advise patience.
The fourth and final stage of rhinoplasty recovery is between three months and one year after surgery. Subtle changes continue to take place. Something that looked not quite at three months may have completely gone away by six or nine months after the surgery. Conversely, an asymmetry or bump may appear at six months after surgery that was not apparent at three or four months after surgery. Revisional surgery, if needed, may be entertained at the end of this stage.
In conclusion, recovery from rhinoplasty surgery is a long process and the final result may take up to a year to fully appreciate.
Dr. Barry Eppley
www.eppleyplasticsurgery.com
Acum am o zi de cand nu mai am atela, nasul este inca umflat, nu are forma finala, insa in stadiul in care este acum imi place mai mult decat nasul pe care il aveam inainte..and it will only get better. Am gasit un articol foarte interesant despre perioada de recuperare dupa rinoplastie, pe care l-as recomanda, deoarece explica pe intelesul tuturor (celor care stiu engleza :p ) la ce sa te astepti, cat trebuie sa astepti pentru the final result.In momentul in care atela este scoasa, nu este un TV moment :), nu apare nasul pe care il asteptai, pe care il vezi la vedete. Si vedetele au asteptat, au avut rabdare cateva saptamani/luni sa se dezumfle.Atela pusa pe nas creaza presiune, nasul nu se poate umfla in prima saptama, ci doar restul fetei.Deci e posibil ca dupa scoaterea acesteia nasul sa arate mai rau decat arata inainte, sa se umfle putin (asta e tot din articol, daca spun prostii pe aici, va rog..doctorii..sa ma corectati :) ).Anyways, consider ca pt o astfel de operatie trebuie sa ai rabdare, trebuie sa ti-o doresti, nu doar sa fie o fita si apoi sa te sperii ca nu stiai la ce sa te astepti.
Mai am o saptama de concediu, deci stau cumintica si astept sa se mai dezumfle nasucul.si ii fac masaj zilnic (doctors orders :) ).Incerc sa nu ma uit din 5 in 5 min in oglinda, cateodata chiar reusesc :).Daca e worth it? Eu zic ca da, sunt fericita ca am luat decizia asta, sunt incarcata cu muuulta rabdare si am a loooot of confidence in dl doctor.
Mai jos, articolul despre care va spuneam (e de pe site-ul http://www.exploreplasticsurgery.com, va recomand sa va documentati de pe site-uri din State for this :) )
"The Four Stages Of Recovery After Rhinoplasty Surgery
Changing the appearance and improving the function of the nose through rhinoplasty surgery is sought by many patients. Having the opportunity to get rid of that hump, narrow and lift the tip, straighten the nose and overall make the nose more proportionate can improve the look of one"™s entire face. Coupled with improving the breathing through one"™s nose, should that also be a problem, provides a functional benefit as well.
While the outcome of a rhinoplasty can be very exciting, it is surgery and with that comes a recovery period. While often stated as being two or three weeks for a rhinoplasty recovery period, what happens in an actual patient is quite different than what is written in a brochure or on a website. Because it is a surgery that affects the most prominent part of one"™s face, the recovery period after nasal surgery will always be much longer than most patients anticipate. Recovery from rhinoplasty must be thought of as having both a cosmetic and functional component that occurs in four stages.
The first stage of rhinoplasty recovery is up to a week after surgery and is largely a functionally restrictive period. It is during this period that splints and tapes will be on the nose and it is obvious one has had surgery. This is the "˜social reclusion"™ stage for most patients. Few patients want to go in public or go to work with this external marker present. Whatever pain one will have is during this phase although rhinoplasty is not commonly very painful. It is uncomfortable with the splint in place for sure and, when combined with congestion and nasal stuffiness (if septal and turbinate work has been done), is a week one wants to get over quickly. If nasal osteotomies (breaking the bones) are done, bruising may appear under the eyes but often will not appear for several days. The nose does not get swollen (because of the splint) but the surrounding face might in the cheeks and down to the jowls.
The second stage of rhinoplasty recovery is between one and three weeks after surgery. After one week, the nasal splint and tapes are removed as well as any internal splints. The nose is also cleaned of any clots if possible. That is a breath of fresh air for every patient, no pun intended. If bruising has occurred it will still be present and will take up to the end of stage two to go away completely for most patients. This is not the end of the functional recovery as further improvements in breathing will occur but it is the beginning of the cosmetic recovery. Removing the splint is not a "˜TV moment"™, meaning the final result is not going to appear. The nose will be swollen and distorted and often will look worse than before surgery. This is normal. The thicker one"™s skin is and the more work that has been done leads to a lot of swelling. This swelling will not go away in the next two weeks. It will improve but even at three weeks after surgery less than 50% of the swelling will be gone. Most patients understand this but it is still hard when it is one"™s own nose.
The third stage of rhinoplasty recovery is between three weeks and three months. It is a completely cosmetic recovery at this point as the swelling gradually goes down. While many patients want to look critically and note many "˜flaws"™ in the result, what is seen now is still not the final result. While the biggest parts of swelling have subsided in the first couple months after surgery, many finer nasal issues such as the size of the tip or shape of the nostrils still needs more time. But during this phase the general change in nose shape should be apparent even if it needs more time for further refinement. This is the hardest phase as one"™s patience is growing thin but just remember how far you have come sicne stage two. But no matter how it looks, even if it is not what one anticipated, the thought of revisional rhinoplasty will never be entertained at this time. All plastic surgeons will advise patience.
The fourth and final stage of rhinoplasty recovery is between three months and one year after surgery. Subtle changes continue to take place. Something that looked not quite at three months may have completely gone away by six or nine months after the surgery. Conversely, an asymmetry or bump may appear at six months after surgery that was not apparent at three or four months after surgery. Revisional surgery, if needed, may be entertained at the end of this stage.
In conclusion, recovery from rhinoplasty surgery is a long process and the final result may take up to a year to fully appreciate.
Dr. Barry Eppley
www.eppleyplasticsurgery.com
Buna! Il recomand pe dl dr Marin Voica (il gasiti la Fix Clinique sau la Policlinica Kretzulescu). Am asteptat 2 saptamani de la operatie sa fiu convinsa de rezultat si sunt foarte multumita! Am avut deviatie de sept si rinoplastie si m-am bucurat cand mi-a zis ca ma opereaza prin metoda inchisa deoarece putini chirurgi din Romania o stapanesc si care fiind putin invaziva are multe avantajele: nu ramane cicatrice intre nari, timpul de recuperare a fost scurt (dupa 10 zile m-am intors la serviciu) si probabil si datorita reactiei organismului, am avut echimoze foarte mici pe pleoapele superioare si nu am avut sange in albul ochilor (care am inteles ca trece cel mai greu). Ma pregatisem pentru o interventie grea si dureroasa dar nu a fost deloc asa, cel mai greu mi-a fost cu mesele deoarece sunt inconfortabile dar dupa 2 zile se scot :). La Fix Clinique mi-am putut fixa data operatiei cand am vrut, am avut rezerva proprie cu tv si o asistenta foarte draguta care sta cu tine in prima noapte si iti spune multe detalii folositoare (cum sa eviti sa stranuti in primele zile etc).In ce priveste partea estetica, cazul a fost relativ complicat pentru ca trebuia intervenit in mai multe parti, am fost destul de circumspecta deoarece nu am vorbit foarte mult cu dl doctor inaintea operatiei, mi-a zis foarte hotarat ce trebuie facut in cazul meu si nu am adus poze sau simulari. Dar au trecut 2 saptamani de la operatie, nasul s-a dezumflat si sunt foarte multumita de aspect, respir bine si am un nas frumos, armonios cu fata, ma intinereste :), nu are aspect de nas operat, cred ca experienta si-a spus cuvantul si acum cand vad cum arata si imi place, ma gandesc ca n-as fi stiut sa explic in detaliu de unde ar fi trebuit luat din el. Ii sunt recunoscatoare dlui doctor pentru ca a aratat ca ii pasa: inainte de operatie explicam ca trebuie luat doar din cocoasa dar dumnealui mi-a explicat ca varful are tendinta sa se lase si e putin prea mare si ar trebui corectat. Eu m-am simtit in siguranta pentru ca dumnealui este medic o.r.l.-ist si opereaza de mai multi ani si pe parte estetica si pe parte de orl, cred ca este important ca doctorul sa aiba grija de ambele aspecte, in sensul ca poate deviatia de sept nu este necesara dar ar fi pacat ca pentru o rinoplastie sa ramai cu defecte de respiratie !
Acum 3 ani am facut operatie de deviatie de sept si modificare de cocoasa la o clinica de ORL si am gresit. Nici nu am respirat si nasul arata stramb si lung. Dupa un an m-am intors la dl dr si mi-a umblat putin la cornete si la varf dar fara prea mare succes din nou.
Luna trecuta mi-am luat inima in dinti si m-am operat a treia oara la o clinica de chirurgie plastica. Anestesia a fost generala dar fara nicio problema parca a fost un somn foarte lung. Forma s-a modificat foarte mult in bine iar respiratia este inca dificila dar parca mai buna in fiecare zi. Folosesc apa de mare si pinosol si ajuta. Nu m-am uflat nu ma- durut si am av vanatai vreo saptamana doar la o pleoapa.
Foarte multumita acum desi am trecut prin atatea ca sa ajung aici. Am colegi care se uitau la mine si nu ma mai recunosteau ! :) !
La Bucuresti la dnl dr Popescu Daniel am facut operatia acum
Luna trecuta mi-am luat inima in dinti si m-am operat a treia oara la o clinica de chirurgie plastica. Anestesia a fost generala dar fara nicio problema parca a fost un somn foarte lung. Forma s-a modificat foarte mult in bine iar respiratia este inca dificila dar parca mai buna in fiecare zi. Folosesc apa de mare si pinosol si ajuta. Nu m-am uflat nu ma- durut si am av vanatai vreo saptamana doar la o pleoapa.
Foarte multumita acum desi am trecut prin atatea ca sa ajung aici. Am colegi care se uitau la mine si nu ma mai recunosteau ! :) !
La Bucuresti la dnl dr Popescu Daniel am facut operatia acum
Buna tuturor!Acum au aparut operatiile endoscopice(chirurgia fara bisturiu)):pentru rinita alergica(hipertrofica)deviatie sept nazal, rinoseptoplastie, sinuzita.Se asociaza si folosirea cauterizarii cu Radiofrecventa(unde radio)care nu arde ca laserul, nu doare, nu sangereaza si se vindeca si mai repede.S-A RENUNTAT ASTFEL LA CHIRURGIA CLASICA!
LA MULTI ANI 2013 si numai bine, tuturor!
LA MULTI ANI 2013 si numai bine, tuturor!
Multumesc dna doctor pentru postare. Si la mine tratamentul intern a fost cu radiofrecventa si pb ca asta a rezolvat problemele respiratorii in final. Nu am avut meshe in nari ca la alte operatii si recuperarea a fost destul de rapida
Sarbatori Fericite TUTUROR, si UN AN 2013, mai bun!Cu stima, E.L
Salut pe toata lumea si va urez un an bun.
Incep prin a multumi din suflet Dr-ului Antohi care m-a ajutat sa privesc cu fruntea sus, in sfarsit, lumea.
In acelasi timp, multumesc celor care isi exprima pareri de tot felul pe acest forum. Mi-au fost de un real ajutor, nu atat in a alege chirurgul, cat in a-mi face o idee catre care medici sa imi indrept atentia. Lista mea la inceput cuprindea 3 medici la care urma sa merg la consultatie. Primul la care am mers este un nume foarte des intalnit in discutiile voastre, foarte amabil si atent la detalii, dar tanar, cu putine interventii la activ datorita varstei si cu un cost destul de piperat, m-a facut sa merg la al 2-lea. Un medic foarte mediatizat, cu un cost acceptabil, dar cu o atitudine care m-a facut sa ma simt doar un portofel care de preferat era sa se deschida la el si cam atat. De la acesta am fugit invartindu-ma la propriu. Astfel am ajuns la Dr-ul Antohi, o persoana extrem de blanda si receptiva la suferinta mea, dupa o zi in care avusese 3 operatii (din cate mi-a spus asistenta), a avut rabdarea sa ma asculte si sa imi raspunda la toate intrebarile care parca nu se mai terminau. M-a convins atitudinea profesionista, dar in acelasi timp umana(lucru rar in zilele noastre) pe care a avut-o pe parcursul celor mai bine de 30 de minute. Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a purtat pasii catre dumnealui. M-am operat la sfarsitul lunii octombrie 2012 la spitalul de arsi. Am avut ocazia sa cunosc pe perioada recuperarii foarte multi pacienti operati de dumnealui si nu numai rinoplastii (sani foarte multi). Majoritatea mult mai norocosi ca mine in sensul ca au venit la Dr-ul Antohi prin recomandari de la persoane deja operate si multumite. Asa am inteles de ce de foarte mult timp nu am mai vazut postari despre dumnealui. Au venit la sigur, s-au operat si duc vorba mai departe prin viu grai. Pe mine acest forum m-a ajutat sa triez din multimea de posibilitati, dar hotaratoare au fost consultatiile. Astept sa merg la controlul de 3 luni si voi posta fotografii. Sper sa ma fi facut inteleasa exact, nu recomand nimanui nimic, dar sper sa ajute pe multi comentariul meu.
Multumesc inca o data Dr-ului Antohi ca m-a ajutat sa ma simt in sfarsit bine in pielea mea, iar voua va urez succes si prudenta in alegeri.
Incep prin a multumi din suflet Dr-ului Antohi care m-a ajutat sa privesc cu fruntea sus, in sfarsit, lumea.
In acelasi timp, multumesc celor care isi exprima pareri de tot felul pe acest forum. Mi-au fost de un real ajutor, nu atat in a alege chirurgul, cat in a-mi face o idee catre care medici sa imi indrept atentia. Lista mea la inceput cuprindea 3 medici la care urma sa merg la consultatie. Primul la care am mers este un nume foarte des intalnit in discutiile voastre, foarte amabil si atent la detalii, dar tanar, cu putine interventii la activ datorita varstei si cu un cost destul de piperat, m-a facut sa merg la al 2-lea. Un medic foarte mediatizat, cu un cost acceptabil, dar cu o atitudine care m-a facut sa ma simt doar un portofel care de preferat era sa se deschida la el si cam atat. De la acesta am fugit invartindu-ma la propriu. Astfel am ajuns la Dr-ul Antohi, o persoana extrem de blanda si receptiva la suferinta mea, dupa o zi in care avusese 3 operatii (din cate mi-a spus asistenta), a avut rabdarea sa ma asculte si sa imi raspunda la toate intrebarile care parca nu se mai terminau. M-a convins atitudinea profesionista, dar in acelasi timp umana(lucru rar in zilele noastre) pe care a avut-o pe parcursul celor mai bine de 30 de minute. Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a purtat pasii catre dumnealui. M-am operat la sfarsitul lunii octombrie 2012 la spitalul de arsi. Am avut ocazia sa cunosc pe perioada recuperarii foarte multi pacienti operati de dumnealui si nu numai rinoplastii (sani foarte multi). Majoritatea mult mai norocosi ca mine in sensul ca au venit la Dr-ul Antohi prin recomandari de la persoane deja operate si multumite. Asa am inteles de ce de foarte mult timp nu am mai vazut postari despre dumnealui. Au venit la sigur, s-au operat si duc vorba mai departe prin viu grai. Pe mine acest forum m-a ajutat sa triez din multimea de posibilitati, dar hotaratoare au fost consultatiile. Astept sa merg la controlul de 3 luni si voi posta fotografii. Sper sa ma fi facut inteleasa exact, nu recomand nimanui nimic, dar sper sa ajute pe multi comentariul meu.
Multumesc inca o data Dr-ului Antohi ca m-a ajutat sa ma simt in sfarsit bine in pielea mea, iar voua va urez succes si prudenta in alegeri.
Draga Kti...nu am aceiasi parere buna ca tine despre dl dr Nicolae Antohi. Plus ca ai mai scris textul asta si pe alt forum asa ca seamana foarte mult a reclama !!... sa ma ierti daca gresesc, iar daca chiar esti operata si a iesit bine la Antohi, eu te felicit sincer!
Buna tuturor!Rezultatele unei operatii de rinoseptoplastie, se evaluiaza dupa cca 6 luni.Sanatate!
Draga, Nexa. Sunt multe comentarii pe care le putem considera nesincere. Si eu pot avea indoieli in privinta ta. Asta nu ma impiedica pe mine insa, sa imi exprim multumirea fata de dr-ul Antohi. Stiu foarte bine ce inseamna nesiguranta alegerii chirurgului. Din punctul meu de vedere alegerea apartine fiecarei persoane in parte.
Mesajul meu este o simpla relatare, concluzie a multor luni de framantari, finalizate cu succes.
Mesajul meu este o simpla relatare, concluzie a multor luni de framantari, finalizate cu succes.
Citesc de cativa ani forumurile acestea de rino si nu am simtit vreodata nevoia sa scriu ceva. Nu as vrea insa ca textul tau cu, , Dumnezeu mi-a purtat pasii.etc, , sa lase impresia ca dr caruia ii faci tu reclama este atat de perfect! Stiu asta pe pielea mea din pacate.
Stiu ca rinoplastia este o operatie foarte grea si rezultatul depinde de multi factori uneori necontrolabili.
Stiu ca dr Antohi are si rezultate frumoase dar si multe paciente nemultumite. Ce m-a deranjat pe mine este ca nu s-a comportat la fel de profesionist dupa operatie cand a vazut ca rezultatul nu este chiar bun
Stiu ca rinoplastia este o operatie foarte grea si rezultatul depinde de multi factori uneori necontrolabili.
Stiu ca dr Antohi are si rezultate frumoase dar si multe paciente nemultumite. Ce m-a deranjat pe mine este ca nu s-a comportat la fel de profesionist dupa operatie cand a vazut ca rezultatul nu este chiar bun
Buna!Desigur, suntem medici mai buni profesinal, sau mai slab pregatiti, dar in primul rand, experienta profesionala a fiecaruia conteza(cate cazuri ai rezolvat incariera ta, cat de complexe au fost, ce talent ai, ce intuitie si creativitate!).In al doile rand, indiferent de calitatile profesionale ale medicului, conteza si cazul in sine, fiindca noi tratam, bolnavi, nu boli.Fiecare diformitate nazala e diferita de celelalte cazuri intalnite si rezolvate anteior, de tine.F.mult conteza si "materialul clientului"=starea biologica si imunologica a zonei respective, ce inflluienteza f.mult calitatea si perioada de vindecare(OSUL NOU SE FORMEAZA INTR-O LUNA DE LA OPERATIE)si mai ales in toata aceasta perioada, pacientul trebuie sa respecte cu strictete indicatiile medicului, ca regim igieno-dietetic, ingrijiri medicale locale.F.mult conteaza si psihicul pacientului si ce pretentii are el vis a vis de operatie si mai ales ce si-a imaginat el, ca se poate obtine prin operatia solicitata.Si, de multe ori, realitatea e alta, uneori f.dezamagitoare pt.pacient.De aceea, e foarte importanta discutia medic operator si pacient, inainte de operatie=cat mai mute intrebari si raspunsuri, de ambele parti, prezentare de cazuri anterioare, de incidente, accidente si mai ales la ce sa se astepte sa obtina pacientul, prin actul chirurgical.De multe ori, cat de priceput este medicul, este f.greu sa coIencida visul cu realitatea si deci, trebuie sa fim realisti.Pacientul, inainte de operatie, are voie sa puna oricate intrebari doreste, iar noi, medicii, suntem obligati sa le raspundem.Dupa operatie, trebuie pastrata in permanenta legatura cu medicul operator si respectate, intru totul indicatiile acestuia.Rezultatele definitive, postoperatorii, se interpreteza, se avaluiaza, abia dupa 12 luni, de la operatie.Curaj si succes!Nimic nu e imposibil si meritam sa ne imbunatatim in permaneta look-ul, pt.psihicul si calitatea viatii noastre, de zi de zi=viata scurta si f.grea, dar tot din cauza noastra, a oamenilor!Totul e sa gandim pozitiv si sa nu ne predam.
buna ziua,
Am facut o rinoplastie acum 8 luni.Din pacate mi s-au pus niste grefe pe piramida nazala care s-au deplasat.La 4 luni am facut un retus, initial a parut ok, dar acum dupa inca 4 luni constat ca iar mi s-a deplasat grefa.Dr mi-a explicat ca nu poate fi indepartata aceasta grefa pt ca oasele nu s-au imbinat bine, dupa ce osul a fost fracturat.Din cauza acestei grefe nu pot purta nici ochelari, deoarece mi se umfla nasul in acea zona.Care ar fi solutia?Va trebui ca osul sa se fractureze din nou printr-o rinoplastie secundara?
Am facut o rinoplastie acum 8 luni.Din pacate mi s-au pus niste grefe pe piramida nazala care s-au deplasat.La 4 luni am facut un retus, initial a parut ok, dar acum dupa inca 4 luni constat ca iar mi s-a deplasat grefa.Dr mi-a explicat ca nu poate fi indepartata aceasta grefa pt ca oasele nu s-au imbinat bine, dupa ce osul a fost fracturat.Din cauza acestei grefe nu pot purta nici ochelari, deoarece mi se umfla nasul in acea zona.Care ar fi solutia?Va trebui ca osul sa se fractureze din nou printr-o rinoplastie secundara?
buna tuturor!!!dupa aniiii de zile de cautari in sfarsit m-am operat!!azi am zece zile de la operatie, oscilam intre daniel popesc, cristian nitescu si antohi in cele din urma l-am ales pe antohi si nu regret o clipa!am avut marii emotiii(am inceput sa plang inainte sa scoata atela)apoi a scos-o si am vazut nasuculll, in afara faptului ca era umflat se vedea forma, am inceput sa plang si l-am imbratisat pe domnul doctor!!mi-am dorit atat de mult si aveam asa emotiiii!operatia pt mine a fost putin mai greuta avand in vedere ca am un organism mai lent ca sa spun asa!cu o zi inainte mi au facut analizele apoi a 2 zi am mers in sala de op.apoi somn!!primele doua zile au fost mai dificile datorita respiratiei pe gura (nasul in sine nu doare deloc)simteam doar o presiune care ma apasa...a doua zi mi-au dat drumul acasa!dnul doctor se intereseaza mereu de starea ta si te incurajeaza...este un om inainte de toate!sper ca v-am putut ajuta si recomand tuturor care au o problema la nas sau pur si simplu un complex sa nu ezite sa faca aceasta operatie, le va schimba viata!!sper ca v-am fost de ajutor!!o zi frumoasa sa aveti
Buna! Am facut aproape 6 luni de la operatie. Este foarte aproape de forma finala si-mi place mult!
Nu ma asteptam ca sa arate asa bine si natural. Ma bucur mult ca am facut acest pas si am ales cel mai bun doctor.
Toata stima mea catre domnul doctor Daniel Popescu si echipa dansului.
Nu ma asteptam ca sa arate asa bine si natural. Ma bucur mult ca am facut acest pas si am ales cel mai bun doctor.
Toata stima mea catre domnul doctor Daniel Popescu si echipa dansului.
Buna Diana, unde te-ai operat mai exact si cat te-a costat operatia ?
Buna ! La Bucuresti m-am operat la domnul Daniel Popescu, Operatia a costat 3000 Euro. La mine a fost un caz complicat si cu probleme respiratorii.
Eu incerc sa fug de Bucuresti si am decis sa aleg Clujul pentru aceasta operatie..Multumesc pentru raspuns
Buna, din pacate am si eu o problema, acum 2 ani m-am operat la Dr Antohi Nicolae, de la un nas mai mic si mai estetic pe care mi l-am dorit, m-am ales cu un nas mare, lat, varful nasului este lasat, daca te uiti din fata nasul are o deviatie spre stanga, iar ceea ce este este mai important un profil oribil atunci cand zambesc nasul se lateste tare si varful nasului se lasa in jos, deci o operatie nereusitaAcum nu stiu daca sa ma duc la el sa fac un alt intervent sa repare greseala, sau sa caut alt doctor care stie ceea ce face, va rog sa ma ajutati cu un sfat bun, sau imi recomandati un doctor bun, multumesc
Tony, eu imi incerc norocul la Cluj, Clinica Lipoline, la dr Argentina Vidrascu.Nu am auzit mai nimic despre clinica asta dar nu vreau sa ma operez in Bucuresti.Daca stii ceva despre acea clinica ma poti informa si pe mine.
Primele doua dati m-am operat la Timisoara. Eu fiind de fel din Sibiu.
Rinoplastia secundara, cea reusita, am facut-o la doctorul Popescu. M-am dus la Bucuresti pentru el si m-as fi dus in orice oras ar fi operat el.
Daca as fi stiut, l-as fi ales pe el din prima si as fi scutit atatea peripetii. In concluzie, nu orasul este important ci doctorul!
Mult succes la operatii !!
Rinoplastia secundara, cea reusita, am facut-o la doctorul Popescu. M-am dus la Bucuresti pentru el si m-as fi dus in orice oras ar fi operat el.
Daca as fi stiut, l-as fi ales pe el din prima si as fi scutit atatea peripetii. In concluzie, nu orasul este important ci doctorul!
Mult succes la operatii !!
M-am operat la domnul doctor Marin Voica in data de 14 Martie si pot sa spun ca il recomand cu cel mai mare drag si garantez pentru serviciile dansului cu noul nas :D. Am avut curajul sa imi fac o rinoseptoplastie ( deviatie de sept si micsorarea nasului ) in cadrul aceleasi interventii ce s-a realizat prin metoda inchisa si ma declar profund multumita. Dupa operatie am stat o noapte in spital pentru monitorizare si apoi o saptamana acasa cat sa ma refac si sa imi treaca micile vantai pe care le-am avut. Cred ca domnul doctor a avut o mana foarte buna pentru ca fata de alte persoane pe care le-am vazut pe internet dupa operatie, eu am un nas considerabil mai mic ( as putea spune la jumatate ceea ce ma bucura enorm! am descoperit al 10lea, nu al 9lea cer) si am avut vanatai foarte mici care s-au retras in cateva zile.
Il recomand cu caldura pe domnul doctor mai ales pentru atitudinea profesionista de care a dat dovada, modul de a aborda problema cu multa finete si felul in care se apropie de pacient, facand din fiecare operatie o reusita personala.
Va scriu in mod special aici pentru ca eu l-am gasit pe domnul doctor tot pe internet datorita comentariilor de pe forum si nu regret nici o secunda.
Pentru detalii, poze si numar de telefon al domnului doctor ma puteti contacta pe mail.
Domnul Doctor Marin Voica, NOTA 10!
Il recomand cu caldura pe domnul doctor mai ales pentru atitudinea profesionista de care a dat dovada, modul de a aborda problema cu multa finete si felul in care se apropie de pacient, facand din fiecare operatie o reusita personala.
Va scriu in mod special aici pentru ca eu l-am gasit pe domnul doctor tot pe internet datorita comentariilor de pe forum si nu regret nici o secunda.
Pentru detalii, poze si numar de telefon al domnului doctor ma puteti contacta pe mail.
Domnul Doctor Marin Voica, NOTA 10!
Multe multumiri medicului Florin Juravle. Dumnealui a facut minunea de a nu-mi mai fie rusine sa ies din casa din cauza nasului. Este o rinoplastie reusita. Va sfatuiesc din suflet sa mergeti la el. E super profesionist. Il gasiti in Bucuresti.
Am citit cateva pareri aici si am simtit nevoia sa impartasesc si experienta mea. M-am operat acum 7 ani la Dr. Antohi, am fost un caz ff complicat. Am avut deviatie de sept, nasul era ff stramb, din profil cocoasa iar din fata era dus mult spre stanga, f gros la varf si lat. Operatia a decurs fara nici o problema, atentia si grija dupa operatie a domnului doctor a fost ireprosabila. Am un nas perfect acum, usor carn fara nici un defect, dar cel mai important este ca niciodata nu am avut vreo durere sau problema in acesti ani. Imi amintesc ca la consultatie am insistat ff mult sa imi faca nasul carn..si mi-a explicat ca asa cum il vreau eu nu mi-ar sta bine si ca aceasta operatie are ca scop indreptarea defectelor nasului insa fara a schimba ff mult fizionomia. Noi toti cei care avem un defect am observat ca avem tendinta de a exagera si dintr-un nas mare si stramb vrem unul cat se poate de mic, de aici cred ca si vine nemultumirea multora care dupa operatie constata ca inca e prea mare...etc. La 3 luni dupa operatie am fost mireasa, era inca umflat insa tot am fost frumoasa si toata lumea remarca schimbarea dar intr-adevar asa cum mi s-a spus abia aproape de un an s-a subtiat si a luat forma finala. Mie una mi-a fost frica de urmari...sa nu raman cu probleme de respiratie, am citit si auzit multe nereusite, de aceea sunt f multumita de alegerea facuta si dupa atatia ani. Tot respectul si multumirea domnului dr. Antohi
SPITALUL Centrului Medical 'PRAIN"lucreaza acum cu CASMB.Interventii chirurgicale gratuite si cu coplata, toate varstele, pe baza de Bilet de Trimitere.Sanatate tuturor!
Sunt din Suceava dar pentru moment lucrez in strainatate si m-ar interesa sa fac o operatie de rinoplastie pentru corectarea felului in care arata varful nasului (cartilagiul are o forma rotunda ca o bila, care pare ca nu este de acolo!). In aceste conditii, va rog, daca este posibil, sa-mi raspundeti la cateva intrebari legate de pasii pe care ar trebui sa-i urmez:
1. se poate face aceasta operatie la un spital de stat sau, tinand cont de faptul ca lucrez in strainatate, trebuie sa aleg doar o clinica privata (mentionez ca lucrez in strainatate cu toate formele legale inclusiv asigurare medicala, dar din cate stiu, astfel de asigurari acopera doar cheltuieli legate de investigatii/spitalizari datorate unor inbolnaviri/accidente)?
2. puteti sa-mi recomandati niste medici/spitale/clinici care au rezultate bune in rinoplastie?
3. cam care ar fi costul unei astfel de operatii atat la spitalele de stat cat si la clinicile private?
1. se poate face aceasta operatie la un spital de stat sau, tinand cont de faptul ca lucrez in strainatate, trebuie sa aleg doar o clinica privata (mentionez ca lucrez in strainatate cu toate formele legale inclusiv asigurare medicala, dar din cate stiu, astfel de asigurari acopera doar cheltuieli legate de investigatii/spitalizari datorate unor inbolnaviri/accidente)?
2. puteti sa-mi recomandati niste medici/spitale/clinici care au rezultate bune in rinoplastie?
3. cam care ar fi costul unei astfel de operatii atat la spitalele de stat cat si la clinicile private?
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7evolutie dupa operatie
- 81m-am lovit la piscina si nasul a ramas putin deformat
- 3am facut anul trecut rinoseptoplastie. parca e mai rau
- 12rinoplastie - nu pot respira normal pe nas
- 0deformare nas dupa rinoplastie
- 0am ochii umflati si roshii dupa rinoplastie
- 6Rinoplastie - sfaturi
- 9Cine a facut operatie de sept sau rinoplastie?
- 5rinoplastie - informatii
- 4Rog raspuns, simptome postoperator Rinoplastie
- 1Despre rinoplastie
- 8Ce doctor recomandati pentru o rinoplastie?
- 0Se ating nervii la operatie
- 0dupa 17 zile de la Rinoplastie
- 0Rinoplastie
- 1Ajutor rinoplastie!
- 0Recomandare rinoseptoplastie
Mai multe informații despre: Rinoplastie pentru barbati Rinoplastia Rinoplastia pentru adolescenti complicatiile rinoplastiei
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: