tuse seaca, durere in gat, febra, raguseala = raceala ?
Va prezint in continuare urmatoarele simptome
ziua 1, 2, 3. o tuse seaca usoara
ziua 4. .nasul incepe sa curga, o usoara durere in gat, tuse, apare febra, nu mai mare de 37.2
ziua 5, adaugate celor de mai sus, apare raguseala.
La consult medicul sesizeaza roseata in gat, ganglionii de la nivelul gatului usor inflamati
Tratament= Doxiciclina 1 pe zi + Coldrex 3/zi, Bioparox 4x4/zi, Eurespal 3/zi
Intrebarea 1: In conditiile in care am un stomac mai sensibil, SII, in ce masura ati recomanda administrarea unui antibiotic, si anume doxiciclina ?
2. Care din elementele simtomatice v-ar determina administrarea unui antibiotic ?
Va multumesc !!!!
ziua 1, 2, 3. o tuse seaca usoara
ziua 4. .nasul incepe sa curga, o usoara durere in gat, tuse, apare febra, nu mai mare de 37.2
ziua 5, adaugate celor de mai sus, apare raguseala.
La consult medicul sesizeaza roseata in gat, ganglionii de la nivelul gatului usor inflamati
Tratament= Doxiciclina 1 pe zi + Coldrex 3/zi, Bioparox 4x4/zi, Eurespal 3/zi
Intrebarea 1: In conditiile in care am un stomac mai sensibil, SII, in ce masura ati recomanda administrarea unui antibiotic, si anume doxiciclina ?
2. Care din elementele simtomatice v-ar determina administrarea unui antibiotic ?
Va multumesc !!!!
5 comentarii
1. Doxicilina este, in general, bine tolerata gastric.
2. Nici unul. Este vorba de o viroza. Eu personal, nu recomand tratament antibiotic in viroze, afara de situatii exceptionale. Cel mult Bioparox, care este un antibiotic local.
2. Nici unul. Este vorba de o viroza. Eu personal, nu recomand tratament antibiotic in viroze, afara de situatii exceptionale. Cel mult Bioparox, care este un antibiotic local.
Am si eu nevoie de un sfat. Mi-am cumparat Osciloccinum, voiam sa il iau preventiv. Dar se pare ca am racit si conform instructiunilor am luat 3 doze la interval de sase ore. Acum nu stiu ce sa fac... Astept o sapt., asa cum sunt indicatiile preventive sau continui si iau altceva pt raceala? In prospect scrie ca se repeta de 2-3 ori la interval de 6 ore... Va multumesc anticipat!
Oscillo poate fi folosit atat in preventie cat si in tratamentul racelii si gripei, cu conditia sa fie luat in primele 12, cel mult 24 de ore de la instalarea simptomelor.
Difera modul de administrare. Pentru preventie se foloseste o administrare o data pe saptamana. Pentru raceala si gripa la inceput se foloseste o administrare la 6-8 ore timp de 2 zile. In cazul racelii si gripei instalate de mai mult de 24 de ore este ineficient.
Difera modul de administrare. Pentru preventie se foloseste o administrare o data pe saptamana. Pentru raceala si gripa la inceput se foloseste o administrare la 6-8 ore timp de 2 zile. In cazul racelii si gripei instalate de mai mult de 24 de ore este ineficient.
Va multumesc pt. raspuns! Raceala aproape mi-a trecut. :) Acum mai am trei doze de oscillo. Cum trebuie sa le iau in continuare? Cate una pe sapt?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12am fost diagnosticata saptamana trecuta cu disfonie spastica si laringita cronica
- 51Tratament pt pneumonie de cateva zile, starea nu i s-a imbunatatit
- 3Dureri de gat copil 2 ani
- 10Tuse seaca, senzatie de nod in gat si secretii nazale
- 6Amigdalita+febra!!
- 7tusa rea si continua sper de la raceala
- 33amigdale umflate... ce sa fac?
- 8de aproximativ o luna am dureri in gat (dupa o raceala puternica)
- 9Raceala vara (pe canicula)
- 1tuse uscata si dureri in piept
- 1tuse seaca
- 4durere in gat si inghit greu
- 1Durere in gat, gat foarte uscat
- 3dureri in gat, pata pe limba si tuse
- 3Va rog din suflet sa ma ajutati! Stari de rau dupa o raceala netratata
- 1Tuse seaca si mucus
- 1Durere gât partea dreaptă, durere ureche..durere maxilar..stare psihică precară
- 1Durere in gat
- 2Durere cronica in gat
- 4Durere in gat/posibil cancer esofagian?
Mai multe informații despre: Raceala Febra tusea seaca durerea in gat Raguseala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: