Radiografie plamani cu rezultat incert ?!?
Buna seara !
Am facut acum 3 zile radiografia pulmonara impreuna cu sotul meu. Doctorita ne-a spus ca suntem sanatosi si ca nu avem motive de ingrijorare. Problema este ca in fisa de interpretare a rezultatelor, pe fiecare scrie altceva si nu stiu ce sa cred. La mine scrie: fara leziuni evolutive pleuro-pulmonare
- cord, aorta, artere pulmonare: cu aspect N radiologic
- Scd libere
La sotul meu scrie: moderata accentuare interstitiala peribronhovasculara (nu este scris foarte citet acest cuvant si nu stiu daca este corect), infrahilar, bilateral
- Scd libere
- cord, aorta, artere pulmonare: cu aspect N radiologic.
Ce se intampla cu sotul meu ? Avem motive de ingrijorare ?
Astept un raspuns si va multumesc anticipat !
O seara buna tuturor.
Am facut acum 3 zile radiografia pulmonara impreuna cu sotul meu. Doctorita ne-a spus ca suntem sanatosi si ca nu avem motive de ingrijorare. Problema este ca in fisa de interpretare a rezultatelor, pe fiecare scrie altceva si nu stiu ce sa cred. La mine scrie: fara leziuni evolutive pleuro-pulmonare
- cord, aorta, artere pulmonare: cu aspect N radiologic
- Scd libere
La sotul meu scrie: moderata accentuare interstitiala peribronhovasculara (nu este scris foarte citet acest cuvant si nu stiu daca este corect), infrahilar, bilateral
- Scd libere
- cord, aorta, artere pulmonare: cu aspect N radiologic.
Ce se intampla cu sotul meu ? Avem motive de ingrijorare ?
Astept un raspuns si va multumesc anticipat !
O seara buna tuturor.
7 comentarii
Nu sunt motive de ingrijorare.acel aspect radiologic al sotului poate fi normal daca este fumator, daca a lucrat /lucreaza in mediu poluat, cu pulberi sau daca in trecut au fost raceli netratate sau insuficient, incorect tratate.
Buna ziua, in urma unor dureri spate, umeri, si o raceala cumplita(tuse cronica) de acum cateva luni m-am hotarat sa fac o radiografie pulmonara. Rezultatele sunt:
Fara leziuni evolutive pleuro-pulmonare
Desen interstitial moderat accentuat infrahilar bilateral, mai exprimat de partea stanga
Cord orizontalizat, aorta in limite normal radiologic
Sinusuri costo-diafragmatice libere..
Ce insemna pozitia 2 ? acest lucru il observ si pe radiografie ca o pata intre plamani pe centru, ca m-am speriat...
Multumesc anticipat
Fara leziuni evolutive pleuro-pulmonare
Desen interstitial moderat accentuat infrahilar bilateral, mai exprimat de partea stanga
Cord orizontalizat, aorta in limite normal radiologic
Sinusuri costo-diafragmatice libere..
Ce insemna pozitia 2 ? acest lucru il observ si pe radiografie ca o pata intre plamani pe centru, ca m-am speriat...
Multumesc anticipat
Bună seara! Nu există motive de îngrijorare. Sunteți fumător? Ați fost investigat/tratat pentru răceala de acum câteva luni? O seară liniștită!
Am avut o raceala puternica prin ianuarie, fumator nu mai sunt de 3 ani.Raceala am tratat-o eu cum am stiut mai bine.Multumesc pentru raspuns
Bună seara! Acea accentuare a desenului pulmonar pe partea stângă poate fi o sechelă a unei răceli/pneumonii incorect sau incomplet tratată. Dacă acum nu mai aveți simptomatologie, nu există motive de îngrijorare. Doar să aveți grijă când mai aveți manifestări în sfera respiratorie să fiți investigat de medicul de familie, respectiv un pneumolog dacă este cazul. O seară liniștită!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Radacina ramansa dupa extractie este o problema?
- 0Cat de nocive sunt mai multe radiografii?
- 2radiografie dentara in timpul sarcinii
- 2Radiografie dinti metalo-ceramici
- 1Pot face RMN la un pivot la care nu am pus dintisorul?
- 1problema masea
- 3Problema extractie granulom (citire radiografie)
- 2radiografie
- 1Radiografie
- 2Radiografie Dentara
- 1Radiografie panoramica, probleme?
- 2Prea multe radiografii?
- 2Radiografie panoramica- interpretare
- 6Interpretare radiografie dentara
- 1Interpretare radiografie rx
- 1Părere Radiografie
- 1Un fel de cioburi din gingie intre masea si dinte
- 2Interpretare radiografie dentara
- 1Radiografie ce se poate face