Puruit zona anala balonare scaun moale!
Buna ziua! De vreo 2-3 ani am o problema pe care sincer nu prea am luat-o in serios. In timpul facultatii am locuit in camine/ gazda/ chirii. De atunci, cred, m-am ales cu o mancarime in zona anala de care nu mai pot scapa. La inceput nu a fost foarte deranjanta, dar de vreo cateva luni ori s-a intensificat ori pun eu accent mai mult pe ea.
Puruitul se accentueaza seara, noapte si dimineata, atunci simt nevoia cea mai mare de scarpinat; uneori ma scarpin pana sangerez(cred ca e si ceva pe sist nervos ca nu ma pot opri din scarpinat). Tin sa precizez ca in ultima perioada, dupa fiecare scaun ma spal, si imi dau cu o crema cu muguri de plop care mai atenueaza mancarimea.
Pe langa puruit mai am si alte simtome cum ar fi: balonare, o stare usoara de anxietate, iar la toaleta, scaunul nu este consistent/normal ci moale.
In trecut(acum 3-4 luni) m-am gandit ca am ceva paraziti, am urmat o cura cu Vermicin si Vermox si intr-adevar am observat in scaun mici viermisori (1-2mm) care se miscau, dar simtomele au continuat, mai putin ce-i drept.
Intrebarea mea este: Oare din cauza parazitilor sa am aceste probleme? La ce medit trebuie sa ma adresez pt control? Ce sa fac?
Va multumesc! Astept raspuns
Puruitul se accentueaza seara, noapte si dimineata, atunci simt nevoia cea mai mare de scarpinat; uneori ma scarpin pana sangerez(cred ca e si ceva pe sist nervos ca nu ma pot opri din scarpinat). Tin sa precizez ca in ultima perioada, dupa fiecare scaun ma spal, si imi dau cu o crema cu muguri de plop care mai atenueaza mancarimea.
Pe langa puruit mai am si alte simtome cum ar fi: balonare, o stare usoara de anxietate, iar la toaleta, scaunul nu este consistent/normal ci moale.
In trecut(acum 3-4 luni) m-am gandit ca am ceva paraziti, am urmat o cura cu Vermicin si Vermox si intr-adevar am observat in scaun mici viermisori (1-2mm) care se miscau, dar simtomele au continuat, mai putin ce-i drept.
Intrebarea mea este: Oare din cauza parazitilor sa am aceste probleme? La ce medit trebuie sa ma adresez pt control? Ce sa fac?
Va multumesc! Astept raspuns
5 comentarii
Da. Examen coproparazitologic din 3 scaune consecutive si coprocultura. Luati recipientele speciale de la farmacie.
Proba se ia din 3 locuri din scaun.
Proba se ia din 3 locuri din scaun.
Nu am inteles exact cum e cu recoltatul probei. Iau din 3 scaune consecutive, in 3 recipiente diferite si merg cu toate odata la laborator?
Nu.
Iei din 3 locuri diferite dintr-o proba si mergi cu ea la laborator.
Apoi iei din 3 locuri diferite din al doilea scaun si mergi cu ea la laborator.
Apoi iei din 3 locuri diferite din al treilea scaun si mergi cu ea la laborator.
Asa se face aceasta proba corect.
Iei din 3 locuri diferite dintr-o proba si mergi cu ea la laborator.
Apoi iei din 3 locuri diferite din al doilea scaun si mergi cu ea la laborator.
Apoi iei din 3 locuri diferite din al treilea scaun si mergi cu ea la laborator.
Asa se face aceasta proba corect.
Multumesc pt raspunsul prompt!
De 2 zile am inceput sa iau din nou Vermicin de la plafar cate 2 de 3x pe zi. Aseara la toaleta am observat din nou vreo 2 firicele mici care pareau sa miste. Insa ce m-a speriat este faptul ca in afara scaunului, in apa din toaleta era o chestie care semana cu o mucozitate alb-transparenta. Imi cer scuze pt detaliile rusinoase.
Trebuie sa ma ingrijorez sau e normal?
De 2 zile am inceput sa iau din nou Vermicin de la plafar cate 2 de 3x pe zi. Aseara la toaleta am observat din nou vreo 2 firicele mici care pareau sa miste. Insa ce m-a speriat este faptul ca in afara scaunului, in apa din toaleta era o chestie care semana cu o mucozitate alb-transparenta. Imi cer scuze pt detaliile rusinoase.
Trebuie sa ma ingrijorez sau e normal?
Nu stiu. Dupa ce terminati tratamentul faceti examenul coproparazitologic si Coprocultura in fiola cu gel de la farmacie si acolo va vor da mai multe amanunte.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Mancarime in zona anusului!!!
- 1PRURIT ANAL
- 16Stomac sau fiere?
- 6chioraieli in instestine toata ziua
- 4anemia + scaune moi
- 4ar trebui sa ma ingrijorez?
- 2Prurit anal
- 4Ma puteti lamuri si pe mine?
- 6Nici smecta nu-si face efectul...
- 0mancarime anala, stare de rau
- 1Prurit anal, bacterii scaun?