Prurit anal cand merg
De cateva luni, dupa un episod de 3 zile de diaree, am o mancarime anala dar patesc exclusiv cand ies afara si merg. Cat stau pe loc (pe scaun, in pat etc) nu mai am nicio mancarime. Uneori mi se si inflameaza anusul si se inroseste, alteori nu. Ce ar putea fi? Hemoroizi nu sunt. Nu am dureri, scaunele sunt normale.
5 comentarii
Asa crezi tu ca nu sunt hemoroizi. Uite ce trebue sa faci, cumpara de la farmacie hemorzon, dupa fiecare scun te speli local sa indepartezi aciditatea. Mincarimea aceia apare din cauza diareii ce ai avut-o, (eliminarii materiei fecale fara a fi digerata si este acida ), te speli frumos de acum incolo dupa fiecare scaun si te dai cu acea crema pina nu mai ai nimic. Hemoroizii se formeaza din interior si apoi ajung sa-i vezi tu. Trebue sa ai o alimentatie bogata in fibre nu dulciuri, prajituri etc.
Mergi la un doctor ca aici pe internet n-are nimeni cum sa stie ce si cum e, multe pareri aiurea.
Am fost deja la doctor. Initial am fost diagnosticat cu hemoroizi interni, a doua oara mi s-a spus ca sunt hemoroizii in retragere si probabil de-aia am acel prurit si roseata pe fese.
Eu am mai avut hemoroizi in trecut si niciodata n-am avut prurit anal, ci durere care trecea dupa ceva timp cu tratament (unguent, detralex, igiena etc). Acest prurit il am de cateva luni, se intampla DOAR cand merg, nu cand stau (pe scaun sau in picioare, n-are importanta), nu simt in exterior nicio umflatura iar la interior nu ma pricep sa-mi fac singur tuseu rectal. Ma voi duce iar la medic, e clar, dar voiam sa stiu daca au mai fost si altii in situatia asta, cat a durat, cum a fost etc.
Multumesc mult pentru sfaturi celor ce au raspuns.
Eu am mai avut hemoroizi in trecut si niciodata n-am avut prurit anal, ci durere care trecea dupa ceva timp cu tratament (unguent, detralex, igiena etc). Acest prurit il am de cateva luni, se intampla DOAR cand merg, nu cand stau (pe scaun sau in picioare, n-are importanta), nu simt in exterior nicio umflatura iar la interior nu ma pricep sa-mi fac singur tuseu rectal. Ma voi duce iar la medic, e clar, dar voiam sa stiu daca au mai fost si altii in situatia asta, cat a durat, cum a fost etc.
Multumesc mult pentru sfaturi celor ce au raspuns.
Eu as face si un examen coproparazitologic si o coprocultura.
Crema de tataneasa 2 ml injectata loco cu seringa fara ac, pentru hemoroizi.
Crema de tataneasa 2 ml injectata loco cu seringa fara ac, pentru hemoroizi.
Salutare MIHAI..
Daca la moment nu sunt semne clinice de hemoroizi sau alta patologie intestinala, va recomand sa mergeti la dermatolog : pielea si mucoasele sunt specialitatea acestuia. Medicul dermatolog va lua amprenta clinica de pe regiunea respectiva si va determina sigur la un examen citologic despre ce este vb si ce tratament este necesar !
Sanatate si succese va dorim !
Daca la moment nu sunt semne clinice de hemoroizi sau alta patologie intestinala, va recomand sa mergeti la dermatolog : pielea si mucoasele sunt specialitatea acestuia. Medicul dermatolog va lua amprenta clinica de pe regiunea respectiva si va determina sigur la un examen citologic despre ce este vb si ce tratament este necesar !
Sanatate si succese va dorim !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Prurit anal de cativa ani
- 1PRURIT ANAL
- 6mancarime la anus
- 2AFECTIUNE ANALA
- 3mancarimea in zona intima
- 1Mancarimi si usturimi in zona genitala
- 3senzatie de mancarime anala iar dupa 2-3 zile incepe durerea de stomac
- 0mancarime anala, stare de rau
- 5Puruit zona anala balonare scaun moale!
- 0Mancarimi anus
- 2Mâncărimi în zona anusului
- 3Mancarime anus doar in timpul mersului !
- 1Hpv sau altceva?
- 1Prurit anal - am dezvoltat candidoza bucala și nu mai pot scăpa de ea
- 3Mâncărime anală
- 0Mancarimi intense fetita 5 ani
Mai multe informații despre: Pruritul anal Mancarimile anale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: