Puroi la masea

275 comentarii 1 2 ..... 6789 10 Înainte ›
0
01-04-2011, ora 13:43
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
"am fost la un stomatolog, mi-a facut radiografie si mi-a zis ca trebuie sa scot 2 dinti pentru ca posibil sa iasa maseaua de minte."

???????!!!!
Maseaua de minte este cea care trebuie scoasa! (de preferat de catre un chirurg)
Maseaua din fata ei pare sa aiba o carie in zona de contact cu maseaua de minte. Va trebui tratata daca e asa.
0
01-04-2011, ora 14:16
danyoly
Nu este medic/terapeut
danyoly
Problema este ca nu a iesit nimic inca(maseaua de minte) acolo unde este rosu(avatar) este doar o umflatura! am dureri si la ureche. Radiografia am facut-o la "King's College Hospital NHS Foundation Trust.
0
01-04-2011, ora 15:10
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Nu conteaza ca nu a iesit. La ce pozitie are in os, cu siguranta nici nu va iesi vreodata de-acolo singura. Este exact motivul pt care v-am recomandat un chirurg (de specialitate maxilo-faciala) pt extractia ei.

Lasatul ei pe loc poate determina rezorbtia ("topirea") radacinii maselei din fata pe care exercita presiune. Si posibil sa ajungeti sa pierdeti 2 masele in loc de una.
0
01-04-2011, ora 15:16
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Pt durere, pe linga antibiotice luati si ibuprofen sau alte inflamatoare.
Pina la disparitia durerii, clatiti gura cu apa de gura cu CLORHEXIDINA (corsodyl) de 2 ori pe zi.
0
01-04-2011, ora 15:17
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
rectific: antiinflamatoare
0
01-04-2011, ora 15:30
danyoly
Nu este medic/terapeut
danyoly
Multumesc foarte mult pentru sfaturile d-voastra! O sa vad cum vor decurge lucrurile.Multumesc inca o data.
0
04-04-2011, ora 02:06
apokalips1
Nu este medic/terapeut
apokalips1
Mai baietii stiti care'i problema... ma doare partea stanga a fetei si sub maxilar sub un dinte am puroi.simt eu cand pun mana.. mai explicit :-?... sub barbie acolo unde sunt maselele mai exact.acolo am puroi si de la puroiul ala ma doare partea stanga a fetei, urechea, capul...mi-am bagat si cornete in ureche...nu stiu daca am tras curent..dar oricum nu ma simt bine... nu pot manca ma doare cand deschid gura...prima faza si a doua nu pot dormii ma intorc de pe o partea pe alta...E INGROZITOR!!! SI ACUM MA DOARE IN TIMP CE SCRIU!!!!!!! Astept un raspuns... :(( ce e de facut... Multumesc anticipat.
0
04-04-2011, ora 11:08
things4u
Nu este medic/terapeut
things4u
Un consult la stomatolog in prima faza si sa urmezi tratamentul prescris, daca ai si alte probleme cu dantura sa mergi la stomatolog, sa nu ajungi ca si acuma.

OBS: Si eu am avut probleme de am avut nopti dureroase, dar acuma le-am rezolvat, ma spal zi de zi si la cateva luni un consult la medic.

Bafta!
0
04-04-2011, ora 18:18
nicu2011
Nu este medic/terapeut
nicu2011
buna ziua ! acum o zi mi sa facut o punga de puroi care nu doare deloc, am fost la stomatolog si mi-a prescris amoxacilina ca zice ca nu este voie extrasa deoarece exista infectie puroi.umflatura nu este prea mare da sa tras si in jos catre gat ca si cand ai amigdalita de ti umflat gatul.
0
04-04-2011, ora 18:46
adela moldovan
Nu este medic/terapeut
adela moldovan
Buna ziua!! Acum cateva zile am fost la stomatolog din cauza unei dureri de masea. Doctorul a constatat ca am puroi, mi-a facut un drenaj si mi-a dat tratament cu antibiotice urmand sa imi extraga maseaua azi. Astazi am fost din nou si mi-a spus ca mai trebuie facut un drenaj pt ca mi-a aparut o punga de puroi lanfa masea si ca mai trebuie sa continuu cu tratamentul antibiotic inca 4 zile urmand sa mi-o scoata apoi.Nu inteleg de ce am dureri tot timpul..si de cap si de masea.Sunt normale aceste dureri care exista de cateva zile?
0
13-04-2011, ora 18:56
LauraDe
Nu este medic/terapeut
LauraDe
Buna ziua. Acum doi ani am fost la stomatolog pentru ca aveam o masea foarte cariata. Mi-a curatat-o, mi-a lucrat pe canal, mi-a scos nervul si mi-a pus o plomba cu un mic surubel. Luna trecuta mi-a picat plomba, ulterior si peretii maselei, cei pe care ii mai aveam. Au ramas niste coltisori micuti. Pana acum nu am avut nimic, insa de ieri mi s-a umflat, am un mic abces si ma doare ingrozitor. Am inceput tratament cu amoxicilina si la sfarsitul saptamanii am de gand sa ma duc la doctor. Insa, vroiam sa va intreb, credeti ca imi va scoate coltisorii aceia sau se mai poate face ceva? Ma ingrozesc la gandul ca o sa ma doara, intrucat sunt fff mici si nu vad cum va putea sa ii scoata. Va multumesc!
0
13-04-2011, ora 20:11
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
In primul rand trebuie rezolvata cauza abcesului, respectiv infectia de la varful radacinii (daca se poate rezolva-pt aceasta aveti nevoie de radiografie). Apoi, daca se poate salva maseaua, probabil se vor mai pune pivoti si pe celelalte canale (daca e masea are mai multe radacini) si in functie de distructia coronara fie se reconstituie fie se acopera cu o coronita
0
13-04-2011, ora 22:04
LauraDe
Nu este medic/terapeut
LauraDe
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Insa, as mai avea o nelamurire. Cum adica "daca se poate rezolva infectia"? Exista si posibilitatea de a nu se rezolva?
0
14-04-2011, ora 09:11
Dr. Sas Adina
Dr. Sas Adina
In ipoteza in care ar exista mult puroi la varful radacinii iar interventia prin care se elimina puroiul (rezectia apicala) ar submina rezistenta dintelui atunci nu se poate salva. Dar vorbim ipotetic, o radiografie va lamuri problema. Va doresc sanatate
0
14-04-2011, ora 09:41
LauraDe
Nu este medic/terapeut
LauraDe
Am inteles. Va multumesc frumos !
0
22-04-2011, ora 15:26
dan_ale
Nu este medic/terapeut
dan_ale
buna, am si eu o intrebare.in cazul in care am o punga, destul de mare, de puroi, sub una dintre masele..si ajung la medic, anestezia pe care acesta, mio va face, va "prinde" sau va fi fara efect??? nu de alta, dar am patit ca la o extractie anterioara, din cauza puroiului, anestezia nu a prins mai deloc...si nu a fost foarte placut.as dori un raspuns, ca sa stiu, sa ma pregatesc... :P
0
01-05-2011, ora 22:16
ydy27
Nu este medic/terapeut
ydy27
buna seara am si eu o poveste cam ciudata...acu 3 ani de zile am avut o problema cu o masea am fost la un dentist si a incercat sa imi scoata nervul timp de o saptamana ceea ce nu mi se pare ok si fara anestezie fara nimic...imi spunea ca atunci cand ma doare sa ridic o mana si mie imi curgeau deja lacrimile de durere...trebuia sa imi scoata nervul sa o curete si sa o plombeze...apoi nu m-am mai dus...acum de fiecare data cand i-au curent la masea ma doare fac puroi mi se umfla si ma doare de innebunesc...si acum sunt cu dureri...nu stiu eu am fobii in legatura cu acele si spitalele si stomatologiile...imi este foarte frica pentru ca m-au chinuit...pute-ti sa imi spune-ti daca inainte de a scoate nervul si de a o curata se poate face anestezie...si cand trebuie plombata daca se poate face anestezie multumesc frumos astept raspuns noapte buna
0
02-05-2011, ora 09:30
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Buna ziua! Anestezia trebuia facuta atunci cand s-a incercat prima data scoaterea nervului. Acum degeaba mai faceti ptr ca nervul a murit de muuult. Din pacate s-ar putea ca infectia pe care ati dobandit-o la acest dinte sa fie de netratat prin scoaterea nervului...pivot..coroana si sa ajungeti la extractie. Nu vreau sa va dau un motiv in plus de a va speria, dar asa este. Extractia se face cu anestezie si nu doare, vbesc serios. Totusi..o radiografie, un consult va fi mai edificator si poate aveti totusi sanse sa pastrati dintele. Oricum trebuie ajuns la medic ptr a nu pati ceva mult mai grav decat ceea ce aveti acum.
0
06-05-2011, ora 04:45
Bogdan1989
Nu este medic/terapeut
Bogdan1989
Salut... am si eu puroi la o masea de sus si mi s-a umflat putin obrazul.. (de o zi )... eu de multe ori mi-am spart pungile de puroi dar care se vedeau... asta e practic in obraz... tot o simt cu degetul si as putea sa o infig...DAR... as vrea niste pareri... stiu k o sa imi ziceti sa merg la un doctor... DAR.. abia m-am intors din Romania si am fost la doctor care mi-a facut toate cariile... credetima aici in Italia o carie costa 200 de euro, plus altele... e scump... vreau sa scap cumva vara asta fara sa ma duc la doctor... ce imi recomandati... VA Multumesc !
0
06-05-2011, ora 12:02
Dr. Sas Adina
Dr. Sas Adina
In nici un caz nu "spargeti" dvs punga de puroi. Va puteti trezi cu alte complicatii. O vizita la doctor se impune, dar daca nu puteti merge, puteti momentan sa ameliorati situatia cu antibiotice- Augmentin de 1g 2/zi, una la 12 ore sau Amoxicilina de 500mg 1 la 6 ore asociate cu antiinflamatorii gen ibuprofen 2/zi.Aceste medicamente vor ajuta la trecerea puseului acut, dar daca nu rezolvati problema in sine, se va repeta
0
06-05-2011, ora 16:42
Bogdan1989
Nu este medic/terapeut
Bogdan1989
Va multumesc doamna doctorita... si eu tot din Cluj sunt... voi urma tratamentul dumneavoastra deocamdata..si in Septembrie cand ma voi intoarce in Cluj ma voi duce la doctorul meu Laurentiu Pascu daca il cunoasteti
0
22-05-2011, ora 17:43
ana99
Nu este medic/terapeut
ana99
Buna...am si eu o problema cu un premolar...initial am fost la stomatolog pentru alta masea care ma durea dar stomatologul a spus ca si premolarul are carie si trebuie plombata...in sfarsit mi-a facut radiografie, a spus ca este foarte aproape de nerv caria dar ca incearca sa mi-l salveze...a curatat caria si a pus din prima plomba definitiva (din cate stiu eu se pune initial un tratament).Apoi am revenit la dansul deoarece ma durea la rece si cand mancam pe el...a spus k trebuie scos nervul.ok, a scos si nervu si tot asa din prima mi-a obturat canalele fara sa lase vreun tratament intai pentru cateva zile...acuma dupa 5 zile dupa ce mi-a scos nervu inca ma doare premolarul cand ating cu limba ce sa mai spun de mancat pe el...si mai rau e ca am observat ca se misca...ce e de facut, trebuie extrasa sau se mai poate face ceva? va intreb pentru ca nu mai am incredere in stomatologu respectiv
0
22-05-2011, ora 17:49
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Dupa ce se curata caria, se poate pune plomba definitiva din prima. Nu se pune nici un tratament.
Dupa ce se scoate nervul, frecvent obturatia de canal se poate face tot din prima. De cele mai multe ori nu este nevoie de nici un alt fel de tratament.
Pt durere luati ibuprofen (daca nu aveti probleme cu stomacul). Durerea dupa un tratament endodontic (scos de nerv) este considerata normala.
0
22-05-2011, ora 18:39
durereamea
Nu este medic/terapeut
durereamea
De doua zile am dureri la masea, banuiesc ca am puroi deoarece gingia este foarte inflamata si s-a umflat si obrazul. De ieri am inceput sa iau oxacilina forte 500 mg dar fara nici un rezultat (parca se umfla in continuare). Cat de grav este puroiul la masea si daca pot face ceva pana maine cand o sa merg la medic? Multumesc mult
0
23-05-2011, ora 13:51
liviu2707
Nu este medic/terapeut
liviu2707
La un dinte din fata mi s-a crapat plomba si m-am dus la stomatolog sa e repar. Doamna doctor mi-a cerut sa fac o radiografie apoi m-a consultat. Pe radiografie a vazut o punga de puroi la acest dinte. Solutia dumneaei este sa ma operez ( sa imi fac rezectie), dar mie nu-mi place aceasta solutie pentru ca in primul rand imi este frica de aceasta operatie dupa ce am citit pe diferite forumuri ce dureri groaznice au avut alti pacienti, o sa ma umflu, nu o sa pot manca bine, etc. Intrebarea mea este daca pot sa scap de aceasta punga de puroi fara operatie, prin tratament sau o alta metoda?

Va multumesc.
0
23-05-2011, ora 20:36
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Da, se poate fara rezectie, si chiar este indicat ca tratamentul de prima intentie sa fie cel endodontic (tratamentul de canal). Sint sanse foarte mari ca punga de puroi sa dispara dupa tratament endodontic corect facut (nu va disparea instant ci in timp: citeva luni-citiva ani).
Cautati un medic pasionat de endodontie.
0
27-05-2011, ora 21:35
klauss91
Nu este medic/terapeut
klauss91
Buna ziua. Luni seara a inceput sa ma doara maseaua din partea dreapta jos. Dimineata urmatoare am constatat ca mi s-a umflat gingia si ca am puroi. Am inceput sa iau prima data tetraciclina ( am apucat sa iau 5 pastile) din 6 in 6 ore. Dupa aceea la recomandarea unui prieten care a avut recent aceasi problema, am inceput sa iau Amoksiklav de 1000 (tablete ce se sug) din 12 in 12 ore.Am apucat sa iau 3 dinacestea. Am fost la dentist si mi-a facut drenaj iar doctorul mi-a spus sa iau ampicilina de 500 din 6 in 6 ore. Luni mi-am programat extractia maselei, si vreau sa va intreb daca este normal ca gingia sa fie inca inflamata si sa simt ca un nodul dureros sub maxilar in cum ar veni sub maseaua cu puroi. Va multumesc anticipat.
0
27-05-2011, ora 21:58
georgyaaa
Nu este medic/terapeut
georgyaaa
buna seara..va rog frumos sa imi rasp.si mie daca stiti cumva...pentru o obturatie de canal cu 2 canale se ia pretul complet adica unde ma duc eu este 60 lei iar la maseaua de o am acum are 2 canale se ia pretul complet.?pt 2 canale?..plomba este 70 lei.si este o parte foarte mica de plombat..iar despre pivot ce imi pueti spune este rezistent in radacini sau nu?tocmai mi-a propus doamna doctor.pentru a salva o masea..cati ani poate rezista astfel de lucrari?
0
30-05-2011, ora 11:09
chiry
Nu este medic/terapeut
chiry
buna ziua, am o masea cariata si acum 2 zile a inceput sa ma doara foarte tare, mi s-a umflat si gatul, adik mi-au aparut ganglioni care dor ingrozitor si ma impiedica sa mananc, urechea ma doare, , , nu am dormit toata noaptea si in dimineata urmatoare am fost la medic si mi-a facut drenaj, si ma punea sa trag puroiul numai ca nu prea l-am tras eu, mi-a prescris oxacilina pt 5 zile si mi-a zis sa mai incerc acasa sa trag din masea ca trebuie sa iasa. pb e ca a mai trecut o zi, nu reusesc sa trag puroiul, nu ma mai doare atat de tare ca inainte sa merg la doctor dar tot ma doare inkt ma impiedik sa dorm...ce trebuie sa fac, mai astept sau ma duc iar la medic, treaba e ca eu ajung la stomatologul meu peste vreo 5 zile, acum l-am rugat pe acest doctor sa-mi faca ceva provizoriu sa nu ma mai doara, motivul fiind banii, o sa-mi treaca durerea pana ajung la doctorul meu?? ca nu cred ca mai rezist fara mancat si dormit normal atatea zile, multumesc
0
04-06-2011, ora 10:20
lenna20
Nu este medic/terapeut
lenna20
buna ziua.am si eu o problema:( am fost sa imi scot ieri o masea.dentistul dupa ce mia facut anestezia nici macar nu a asteptat 5 minute sa amorteasca, si a inceput procedura.mia scos maseaua folosind un instrument acutit, ci care parca sapa acolo, nu stiu ce e ala...in timp ce el lucra, am simtit durerea pana in creier :((.de abia dupa ce am plecat de la el, mia amortit totul cum trebuie.in fine :((
cand am ajuns acasa, si au trecut cam 2 ore jumatate mi'am dat acel tampon jos, si am constatat cu stupoare ca medicul, mia lasat jumatate de masea acolo unde e :((.acum mi sa umflat toata falca, maseaua fiind de jos.nu stiu ce sa mai fac de durere :((:((.va rog dati'mi un raspuns :((
Adaugă un comentariu / răspuns
275 comentarii 1 2 ..... 6789 10 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar aftele bucale?
  • Ce sunt aftele bucale și cum să le tratezi
  •