Puls mărit
Bună seara !
Am 23 de ani şi de fiecare dată când îmi măsor tensiunea, am pulsul mărit (peste 80-90). Tensiunea de obicei este 11-12 cu 7-8, însă pulsul niciodată nu-mi scade sub 80, ba chiar câteodată ajunge şi la 100. Din ce-am înţeles, nu este normal să am pulsul atât de mare şi poate ascunde probleme mai grave ale inimii. Menţionez că folosesc un tensiometru electronic (nu ştiu cât de eficient este). De asemenea, nu fumez, nu consum cafea/alcool/băuturi carbogazoase. Consider că am o alimentaţie cât de cât sănătoasă, însă nu prea fac mişcare şi sunt o fire foarte negativistă/pesimistă şi mă panichez din orice.
Aş dori să ştiu dacă este cazul să fac o vizită la un cardiolog. Mulţumesc !
Am 23 de ani şi de fiecare dată când îmi măsor tensiunea, am pulsul mărit (peste 80-90). Tensiunea de obicei este 11-12 cu 7-8, însă pulsul niciodată nu-mi scade sub 80, ba chiar câteodată ajunge şi la 100. Din ce-am înţeles, nu este normal să am pulsul atât de mare şi poate ascunde probleme mai grave ale inimii. Menţionez că folosesc un tensiometru electronic (nu ştiu cât de eficient este). De asemenea, nu fumez, nu consum cafea/alcool/băuturi carbogazoase. Consider că am o alimentaţie cât de cât sănătoasă, însă nu prea fac mişcare şi sunt o fire foarte negativistă/pesimistă şi mă panichez din orice.
Aş dori să ştiu dacă este cazul să fac o vizită la un cardiolog. Mulţumesc !
3 comentarii
Pulsul marit poate fi simptom de anxietate. Faceti test de anxietate pe net. Daca medicul cardiólogo nu va gaseste nimic, adresati-va unui medic psihiatru. E posibil sa aveti somatizari de anxietate. Cititi articole despre anxietate pe net si vedeti daca mai prezentati si alte simptome.
Sigur sufăr şi de anxietate. + că am şi atacuri de panică. Nu dese sau foarte intense, dar există. Încerc pe cât posibil să am o gândire mai pozitivă şi să mă autocontrolez, dar nu-mi reuşeşte mereu.
Pt anxietate va poate da tratament medicul psihiatru. Se va regla si pulsul automat. Puteti incerca initial cu 5 htp care e un medicament naturist.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Hipotensiune si puls marit
- 4puls 97.. e normal?
- 4puls accelerat, stare de lesin, amorteala a mainii
- 3puls 113-130
- 9probleme gat de 3 saptamani
- 6puls ridicat, transpiratie rece abundenta, ameteala pana la inconstienta, dinti inclestati
- 6Probleme respiratorii si puls ridicat. Am ameteli puternice si de curand am facut o criza de spasmof
- 3Tensiune si puls - care sunt limitele normale la 55 ani?
- 8tensiune mica, pana de curand am avut tensiune normala
- 10tahicardie paroxistica nocturna
- 3Tensiune mare; fiecare data simteam ca imi explodeaza inima de emotii
- 0probleme cu pulsul
- 6spasme musculare involuntare+agitatie+puls accelerat...
- 1Tensiune!
- 4Puls marit dar nu constant si febra peste 37 pana in maxim 37.7 dupa masa
- 0Tensiune diatolica mica
- 1Ma simt obosita.desi nu fac mare lucru..
- 0Puls normal?
- 1Masurarea tensiunii arteriale
- 0Ce este HRV-ul?
Mai multe informații despre: Pulsul masurarea tensiunii arteriale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: