PSORIAZIS- Lampa UVA

12-12-2009
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
Ati folosir vreodata terapia cu UVA (sa fie clar, NU PUVA!) la domiciliu?
Ce rezultate ati obtinut?
Stiti cumva de unde se poate achizitiona o lampa UVA pentru tratament la domiciliu?
2 comentarii
0
15-12-2009, ora 20:08
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Lampile de ultraviolete cu filtru pentru UVA se pot achizitiona prin firmele de aparatura medicala.
0
15-12-2009, ora 20:25
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
Va multumesc mult domnule doctor, si sunt deasemenea multumita ca ati avut aceeasi parere in ceeace priveste raspunsul la, , bubite mici cu lichid". Chiar sunt curioasa ce i se va spune pacientei la consultul dermatologic la care, daca au aparut si durerile precis s-a prezentat. Desi in paranteza fie spus parca durerile pe traiectul nervos precedau aparitia manifestarilor cutanate. Ei, dar acum nimic nu este cum a fost si oricum nu are importanta. Era o intrebare retorica.
Sa revin. Am citit in BMJ (cred) cate ceva despre tratamentul la domiciliu ca UVA. Chiar mi se pare ca se specifica acolo sa nu se foloseasca psoralenii (daca ma exprim eu corect). Lucrand in fizioterapie bunanteles ca mi-am imaginat ca o astfel de lampa de uz CASNIC se achizitioneaza de la o firma specializata. Dar DE LA CARE? Cautand pe internet, si nu prea priceputa fiind sa aleg graul de neghina, am gasit tot ce vrei si nu vrei, de la brichete pana la piepteni ca UV! Ori eu avand psoriazis mai ales pe zona lombo-fesiera, banuiesc ca mi-ar trebui o lampa cu picior, sau ma rog asa ceva!
Cu stima Dr.cristina S. (doctor pentru altii)
Sa aveti o seara placuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Proteinele microflorei bacteriene de la nivelul pielii pot oferi protecție împotriva unor boli
  • Pierderea în greutate ar putea ameliora simptomele psoriazisului
  • FDA a aprobat un nou medicament împotriva psoriazisului
  • Psoriazisul ar putea fi prevenit cu extractul de vanilie artificial
  • Tratamentul psoriazisului cu inhibitori PDE4
  • Activitatea fizică redusă este asociată cu un risc crescut de psoriazis
  •