Psiholog.. atacuri de panica
As dori sa incerc tratarea atacurilor de panica cu ajutorul unui psiholog. Problema este ca psihologi sunt multi, dar putini sunt cei care pot sa trateze astfel de afectiuni. Are cineva o experienta poozitiva cu un astfel de psiholog?. Va multumesc.
2 comentarii
Draga Done,
Pentru tratarea atacurilor de panica ai nevoie de un psihoterapeut, nu un psiholog. Psihologi sunt mai toti absolventii unei facultati de psihologie si care pot lucra in diverse domenii. Psihoterapeutii au scoli de formare in terapie si ei sunt cei care te pot ajuta. Atacurile de panica se pot trata prin mai multe metode, in functie de scoala urmata de psihoterapeut, deci nu exista doar un anumit tip de terapie care poate trata atacurile de panica.
O terapie de durata medie consta in aproximativ 14-18 sedinte, bineinteles si in functie de pacient si de problemele acestuia. Sfatul meu este ca, la orice psihoterapeut ai merge, sa te tii de terapie. Daca mergi la doar 6 sedinte, este ca si cum ai incerca sa tratezi o raceala cu o singura aspirina sau cu o singura cana de ceai. Trebuie sa urmezi un tratament pana la capat, chiar daca simptomele se amelioreaza dupa primele sedinte, pentru a stabiliza rezultatul. Schimbarile bruste si rapide, de regula, nu sunt schimbari de durata. Inteleg ca si aspectul financiar conteaza mult, insa tarifele difera, poti gasi si terapeuti eficienti care sa lucreze pe un scor care sa fie pe masura posibilittilor tale.
Mult succes!!!
Pentru tratarea atacurilor de panica ai nevoie de un psihoterapeut, nu un psiholog. Psihologi sunt mai toti absolventii unei facultati de psihologie si care pot lucra in diverse domenii. Psihoterapeutii au scoli de formare in terapie si ei sunt cei care te pot ajuta. Atacurile de panica se pot trata prin mai multe metode, in functie de scoala urmata de psihoterapeut, deci nu exista doar un anumit tip de terapie care poate trata atacurile de panica.
O terapie de durata medie consta in aproximativ 14-18 sedinte, bineinteles si in functie de pacient si de problemele acestuia. Sfatul meu este ca, la orice psihoterapeut ai merge, sa te tii de terapie. Daca mergi la doar 6 sedinte, este ca si cum ai incerca sa tratezi o raceala cu o singura aspirina sau cu o singura cana de ceai. Trebuie sa urmezi un tratament pana la capat, chiar daca simptomele se amelioreaza dupa primele sedinte, pentru a stabiliza rezultatul. Schimbarile bruste si rapide, de regula, nu sunt schimbari de durata. Inteleg ca si aspectul financiar conteaza mult, insa tarifele difera, poti gasi si terapeuti eficienti care sa lucreze pe un scor care sa fie pe masura posibilittilor tale.
Mult succes!!!
Intrebarea mea este daca Dvs ati abordat astfel de probleme folosind hipnoza si care sunt rezultatele.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7atac de panica
- 2am avut atacuri de panica si am luat orfiril si vit b6 si am aflat ca sunt insarcinata
- 26atacuri de panica
- 24sa fie stresul de vina?
- 116Atac de panica?
- 3Insomnie, tahicardie, atacuri de panica...
- 1ce evolutii au bolile psihice
- 69ma lupt in fiecare zi cu mine insumi
- 19ceva in gat
- 53Sa incercam impreuna sa ne VINDECAM de anxietate si atacuri de panica
- 1Anxietate, atacuri de panica si depresie SAU distonie neurovegetativa
- 436Ajutor! Atac Panic, Anxietate si Depresie
- 8atacuri de panica
- 3depresia a revenit cu incercari usoare de atac de panica
- 3Atacuri de panica si depresie
- 12Atacuri de panica/anxietate
- 4Anxietate, depresie sau problema medicala?
- 2Atac de panica.
- 1Fac mereu atac de panică atunci când vreau să merg la medic
- 2Sindrom anxios cu atacuri panica
Mai multe informații despre: Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: