Psiholog.. atacuri de panica
As dori sa incerc tratarea atacurilor de panica cu ajutorul unui psiholog. Problema este ca psihologi sunt multi, dar putini sunt cei care pot sa trateze astfel de afectiuni. Are cineva o experienta poozitiva cu un astfel de psiholog?. Va multumesc.
2 comentarii
Draga Done,
Pentru tratarea atacurilor de panica ai nevoie de un psihoterapeut, nu un psiholog. Psihologi sunt mai toti absolventii unei facultati de psihologie si care pot lucra in diverse domenii. Psihoterapeutii au scoli de formare in terapie si ei sunt cei care te pot ajuta. Atacurile de panica se pot trata prin mai multe metode, in functie de scoala urmata de psihoterapeut, deci nu exista doar un anumit tip de terapie care poate trata atacurile de panica.
O terapie de durata medie consta in aproximativ 14-18 sedinte, bineinteles si in functie de pacient si de problemele acestuia. Sfatul meu este ca, la orice psihoterapeut ai merge, sa te tii de terapie. Daca mergi la doar 6 sedinte, este ca si cum ai incerca sa tratezi o raceala cu o singura aspirina sau cu o singura cana de ceai. Trebuie sa urmezi un tratament pana la capat, chiar daca simptomele se amelioreaza dupa primele sedinte, pentru a stabiliza rezultatul. Schimbarile bruste si rapide, de regula, nu sunt schimbari de durata. Inteleg ca si aspectul financiar conteaza mult, insa tarifele difera, poti gasi si terapeuti eficienti care sa lucreze pe un scor care sa fie pe masura posibilittilor tale.
Mult succes!!!
Pentru tratarea atacurilor de panica ai nevoie de un psihoterapeut, nu un psiholog. Psihologi sunt mai toti absolventii unei facultati de psihologie si care pot lucra in diverse domenii. Psihoterapeutii au scoli de formare in terapie si ei sunt cei care te pot ajuta. Atacurile de panica se pot trata prin mai multe metode, in functie de scoala urmata de psihoterapeut, deci nu exista doar un anumit tip de terapie care poate trata atacurile de panica.
O terapie de durata medie consta in aproximativ 14-18 sedinte, bineinteles si in functie de pacient si de problemele acestuia. Sfatul meu este ca, la orice psihoterapeut ai merge, sa te tii de terapie. Daca mergi la doar 6 sedinte, este ca si cum ai incerca sa tratezi o raceala cu o singura aspirina sau cu o singura cana de ceai. Trebuie sa urmezi un tratament pana la capat, chiar daca simptomele se amelioreaza dupa primele sedinte, pentru a stabiliza rezultatul. Schimbarile bruste si rapide, de regula, nu sunt schimbari de durata. Inteleg ca si aspectul financiar conteaza mult, insa tarifele difera, poti gasi si terapeuti eficienti care sa lucreze pe un scor care sa fie pe masura posibilittilor tale.
Mult succes!!!
Intrebarea mea este daca Dvs ati abordat astfel de probleme folosind hipnoza si care sunt rezultatele.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Remediu natural - stres si cateodata atacuri de panica
- 3dureri de cap, infucienta respiratorie, atac de panica
- 3atacul de panica
- 6atac de panica = transpiratie, lesin, tremuraturi
- 1Atacuri de panica...stare de frica
- 9Care suferi de atac de panica sau anxitate ?
- 10Nu pot dormi noaptea
- 11Recomandare medic psihiatru?
- 79Se pare ca o iau razna:(
- 2Psihoterapeut Timisoara - atacuri de panica
- 6pentru persoanele cu atacuri de panica sub tratament medicamentos
- 3Panica in timpul sexului
- 10Atac de panica, anxietate, interpretare EKG
- 19Eu si atacurile de panica! Povestea mea care a prins culoare intr-un sfarsit.
- 3Primul atac de panica
- 32stres posttraumatic ori boala grava?
- 5Atac panica, anxietate
- 8Atac de panica?
- 3Tulburare de panica.
- 3Anixietate
Mai multe informații despre: Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: