Psihiatrie
Mi-as dori, desi nu pare neaparat ca are legatura cu subiectul, sa primesc o parere avizata in ceea ce priveste facultatea de medicina.Rezidentiatul l-as face clar in psihiatrie, tocmai de aceea intreb aici.O persoana anxioasa poate duce in spate atatia ani de invatat?Bineinteles, depinde de fiecare, de intelectul propriu, dar as vrea sa stiu daca oboseala psihica este atat de mare in cat sa mi agraveze anxietatea.
10 comentarii
Facultatea este una grea făcută la zi nu la fara frecventa care cere resurse financiare și intelectuale.Fiecare se adaptează in felul sau, depinde de centrul de pregătire.Rezidentiatul e puțin mai lejer
Ai putea să-ți rezolvi întâi anxietatea, pentru că indiferent ce facultate faci, anxietatea blochează cognitivul și ai avea probleme la examene, dar și la învățat, pentru că atenția și concentrarea pot fi diminuate.
Pai deocamdata, desi sunt sub tratament, am rezultate bune la invatatura.Bineinteles, nu compar nivelul universitar cu cel liceal, dar m am mentinut pe aceeasi linie.Am media peste 9 90, rezultate de peste 9 in simulari.Sper sa nu para acum ca debordez de incredere de sine si ma vad vreo desteapta, desi ar fi fost ideal.
Anxietatea oricum e mult diminuata pt ca am facut terapie destul de mult timp, continui colaborarea cu psihologul si psihiatrul, si urmez sfaturile atat in privinta medicatiei cat si a vietii, in general.
Anxietatea oricum e mult diminuata pt ca am facut terapie destul de mult timp, continui colaborarea cu psihologul si psihiatrul, si urmez sfaturile atat in privinta medicatiei cat si a vietii, in general.
Care este sursa anxietății dv? Are legătură cu școala?
Nu.Am avut un program foarte nesanatos.Ma puneam la somn la 5 dimineata si ma trezeam la 14.La un moment dat nu am mai putut sa dorm deloc si am inceput sa resimt o anxietate puternica.La mine, cel putin in acel moment, nu au fost ganduri care sa declanseze starea, sau situatii, tocmai simptomele m-au facut sa gandesc anumite lucruri in mod obsesiv, de remarcat fiind faptul ca am zis ca sunt nebuna de n ori.Desi medicii mi au explicat, psihologii, ft greu m am convins.Au fost evenimente in viata mea care sa ma faca anxioasa, dar cand am inceput tratamentul, nu ele m au adus in starea aia.
Faptul că ai rezultate bune la școală, înseamnă că anxietatea se păstrează în limite normale în urma tratamentului. Dacă are valoare mică nu-ți face rău. O anumită doză de anxietate chiar ne ajută să prevenim anumite lucruri. Ne face rău doar când depășește anumite limite. Nu-ți face și evaluări periodice ca să vadă la ce nivel a ajuns anxietatea?
E foarte important modul cum gândești situațiile. Dacă o situație dificilă o iei ca pe o provocare și vrei să-ți dovedești ție însăți că ești puternică și o poți depăși, vei ajunge să nu-ți mai fie teamă că nu vei reuși ceea ce-ți dorești.
E foarte important modul cum gândești situațiile. Dacă o situație dificilă o iei ca pe o provocare și vrei să-ți dovedești ție însăți că ești puternică și o poți depăși, vei ajunge să nu-ți mai fie teamă că nu vei reuși ceea ce-ți dorești.
Ma intreb daca nu cumva mergeti la facultatea de medicina si "clar la psihiatrie" pentru a va trata tulburarea...
Nu, eu ma duc pentru ceilalti ca mine.Ce am avut de invatat si tratat, am facut-o.Eu sunt pasionata de partea psihiatriei dinainte sa incep tratamentul si daca ma intrebati, nu m-a ajutat cu nimic sa stiu mai multe in domeniu, dimpotriva.Daca eu nu m-am tratat, presupunand, cu ajutorul atator oameni, e evident ca singura nu as putea.
buna Helene, ce mediamentatie iei ? si eu sunt intro situatie similara, vreau sa dau la psihiatrie dupa niste experiente cu atacuri de panica, iau xanax si zyprexa
Felicitari, vreau si eu asa nu stiu cum ai reusit
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Xanax - vreau sa nu-l mai iau! Cum sa fac?
- 12Anxietate-reactii fizice care ma intriga
- 4ipohondru sau anxietate
- 26Tulburare de adaptare; Depresie; Anxietate
- 14Mama mea de 78 de ani se sufoca
- 9ma simt rau am senzatia e sufocare si de incordare
- 215Grup de suport pentru depresie, anxietate
- 1Anxietate Sexuala.
- 28Anxietate, nevroza anxioasa - student la medicina.
- 24Anxietatea care mi-a schimbat viata. Cer intelegere
- 0Anxios-depresiv Seroxat
- 87Grup suport pentru atacuri de panica si anxietate 2015.
- 34Anxietate de boala
- 2ekg modificat
- 7Mi-e frica sa nu inebunesc
- 3Simptome dupa atac de panica
- 2Anxietate generalizata
- 2Anxietate generalizata
- 3Se poate scapa de anxietate
Mai multe informații despre: Anxietatea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: