Protezare dupa ruptura de femur
Buna ziua, stimate domnule dr Marius Uscatu! Mama mea a suferit o protezare de femur (nu stiu daca ma exprim tocmai corect), în urma căreia mersul a avut de suferit destul de mult. Are dureri cand se deplasează, piciorul respectiv e vizibil mai umlat decat celalalt, as descrie ca merge ca si cum picioarele ar fi diferite ca lungime. In urma celor descrise, am mers la diferiti medici ortopezi, inclusiv la cel care a efectuat interventia, Galati -5 medici, Iași - 2 medici, eu fiind convinsa ca proteza tb sa se fi deplasat sau ca e mai lung un picior. Nici un rezultat, proteza spun medicii, e bine, deci nu are nimic. Mama are 76 de ani dar e f activa si viabila pt varsta sa, nu are boli care sa-i afecteze sănătatea si necazul acesta o macină foarte mult, mentionez ca inainte de accident zbura cum s-ar spune, gatea, spăla, făcea piața. A ajuns dependenta de mine si dependenta de bastonul cu ajutorul caruia se deplasează. In aceasta situatie va rog mult sa ne ajutati cu o programare pt o consultatie! Am mare nădejde in dumneavoastra! Cu stima, toate cele bune!
2 comentarii
Buna ziua,
Va raspund punctual:
- trebuie sa inteleg ca proteza a fost implantata ca urmare a unei fracturi a colului femural?
- ce fel de proteza este: simpla (tip Moore), intermediara (bipolara) sau totala?
- nu am inteles datele personale: greutate/inaltime, antecedente etc.
Trebuie sa intelegeti ca fractura colului femural este o fractura grava, cu rata mare de mortalitate, iar protezarea in urgenta nu poate asigura o calitate a vietii similar cu cea de dinaintea producerii fracturii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va raspund punctual:
- trebuie sa inteleg ca proteza a fost implantata ca urmare a unei fracturi a colului femural?
- ce fel de proteza este: simpla (tip Moore), intermediara (bipolara) sau totala?
- nu am inteles datele personale: greutate/inaltime, antecedente etc.
Trebuie sa intelegeti ca fractura colului femural este o fractura grava, cu rata mare de mortalitate, iar protezarea in urgenta nu poate asigura o calitate a vietii similar cu cea de dinaintea producerii fracturii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna ziua si va multumesc frumos pentru raspuns!
In urma accidentului care s-a produs prin impiedicare, diagnosticul este: fractura a sectiunii intracapsulare a femurului, sold dr. Se practica artroplastie cu proteza bipolara. Greutatea mamei este de 68 de kg, inaltime 1.6o cm. Antecedente medicale grave nu are, doar o bronsita cronica.
Va multumesc anticipat!!!
In urma accidentului care s-a produs prin impiedicare, diagnosticul este: fractura a sectiunii intracapsulare a femurului, sold dr. Se practica artroplastie cu proteza bipolara. Greutatea mamei este de 68 de kg, inaltime 1.6o cm. Antecedente medicale grave nu are, doar o bronsita cronica.
Va multumesc anticipat!!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Operatie de scoatere a cuiului gamma(tija) femur
- 1tija femurala decontata de casa de asigurari
- 1operatie tija - fractura diafiza metetarsian V
- 1Tija - despre necesitatea extragerii ei
- 9extractie tija zavorata rush
- 2Operatie extractie tija tibie si peroneu
- 16scoatere tija femur
- 3Strambare Tija femur
- 1Tija femur
- 1se poate scoate tija din femur????
- 1Fractura femur /scoatere tija