proteza totala de sold infectata

31-03-2010
florica2
Nu este medic/terapeut
florica2
buna seara. am si eu o problema, am 35 de ani iar in 2001 mi sa pus o proteza totala de sold, iar prin 2003 mi sa infectat. de atunci am mai fost la noi la baia mare si mi s-au facut ceva curatari dar fara nici un rezultat tot asa imi curge. am fost anul trecut la targul mures iar doctorul de acolo mia zis ca daca nu ma doare nu are rost sa mi-o schimb. acum nu stiu ce sa fac, unii imi zic sa mi-o schimb altii nu. specific ca am un defec locomotor din nastere. daca stiti ce sa fac astept un raspuns.
36 comentarii 12 Înainte ›
0
02-04-2010, ora 13:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Infectia de la nivelul protezei, daca determina o secretie purulenta permanenta, reprezinta o indicatie absoluta pentru interventia chirurgicala de extragere a protezei, curatarea osului si implantarea unei alte proteze.
Incercati sa consultati si alte clinic cu mare experienta in revizia protezelor infectate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-01-2012, ora 01:33
FlorentinaAndronescu
Nu este medic/terapeut
FlorentinaAndronescu
Buna ziua, domnule doctor Uscatu.
Am 18 ani.
As vrea sa va prezint cazul meu pentru ca sunt in dubii in legatura cu decizia pe care trebuie sa o iau, si ma gandesc ca poate m-ati putea ajuta in acest sens.
In urma cu aproape 2 ani, mai exact in aprilie 2010, am suferit un accident - electrocutie, cu soc combustional, in urma carei cazaturi de la inaltime, m-am ales, pe langa arsuri de gradul 4 pe aproximativ 30 din suprafata corpului,
si cu o fractura de col femural.
Medicii, cand am ajuns de urgenta, la Grigore Alexandrescu in Bucuresti, nu stiu cum se face, dar nu au aflat decat dupa aproape doua luni de aceasta fractura, in urma prezentarii durerilor pe care le aveam.
M-a consultat un medic ortoped si, avand o arsura exact in zona soldului, acolo unde urma sa aiba loc incizia pentru operatia la sold, au spus sa astept pana in septembrie, pentru a se mai cicatriza zona.
Deci dupa 4 luni de la producerea fracturii a avut loc si operatia, de protezare totala a soldului drept, asa cum urma sa decida in ultima instanta domnul doctor. (Cred ca are importanta si numele, dar nu il dau decat daca il solicitati).
A fost in regula operatia, m-am simtit bine, piciorul imi revenise, aproximativ la aceeasi lungime cu celalalt, de la cei 4 cm diferenta initial intre ele.
La cateva luni, sa zic prin iarna, mi-am dat seama ca ceva nu era in regula cu mine, deoarece, desi nu depuneam efort fizic aproape deloc, eram epuizata tot timpul, nu aveam deloc energie, si local, un avusese loc operatia, imi aparuse o fistula, aici nu mai stiu exact la cat timp dupa inchiderea primara a operatiei.
Am mers la domnul doctor si mi-a luat niste probe pentru antibiograma de la locul fistulei si in urma analizei a iesit stafilococ auriu. Mi-a prescris antibiotice, si am continuat asa, pana in martie cand a hotarat sa deschida din nou acolo, sa vada daca e totul in regula. A gasit o bucatica de os si fire netopite(multa, a spus el).
Am continuat asa pana in prezent.
De aproximativ o luna am dureri, care necesita administrarea de calmante, dar de cateva zile m-au lasat durerile, pentru ca a inceput sa se inchida pentru a nu stiu cata oara, fistula aceea, care ultima data a inceput sa supureze pe 23 decembrie.
Am consultat si alti medici, care mi-au spus ca trebuie scoasa proteza, inlocuita cu spacer, si apoi din nou, alta proteza.
Eu as vrea sa stiu daca exista si alta solutie, si daca nu, cu aceasta metoda, cat se poate amana? Va intreb deoarece as vrea sa aman pana la vara, eu fiind clasa a 12-a si nu as vrea sa pierd anul acesta, in care am si bacul.
Am citit ca de la o varsta, organismul nu mai accepta o proteza prea usor. Este adevarat? Adica eu de pe la varsta de 30 de ani, cand se va uza proteza, nu prea voi mai putea merge?
Va apreciez si va multumesc anticipat.
Florentina
0
28-01-2012, ora 09:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va voi raspunde punctual:
- problema protezei de sold infectate este deosebit de complexa oriunde in lume. Este motivul pentru care exista centre specializate care se ocupa strict de aceasta patologie.
- nu are legatura varsta cu modul de "acceptare" a protezei.
- exista in lume doua tendinte in cazul protezei infectate: intr-un timp sau in doi timpi, respectiv extragerea protezei si inlocuirea prin spacer sau extragerea protezei si inlocuirea acesteia cu o alta, simpla sau "de revizie".
- decizia de amanare a interventiei este una delicata: infectia se poate generaliza, sau poate determina complicatii generale (afectare hepatica, amiloidoza renala etc).
Trebuie sa luati legatura cu un specialist cu mare experienta in domeniul protezelor infectate, dintr-un centru ortopedic cu dotare si infrastructura corespunzatoare, in Romania sau in Occident.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-01-2012, ora 14:05
FlorentinaAndronescu
Nu este medic/terapeut
FlorentinaAndronescu
In scopul operatiei, mi s-a recomandat sa intrerup administrarea antibioticelor, in consecinta de o luna nu am mai luat nimic.
O recomandare in Romania aveti, sau credeti ca e mai bine inafara? Problema ar fi partea financiara. Daca as face operatia inafara, proteza ar trebui platita, sau costurile sunt suportate prin programul de endoprotezare?
Si care este mai buna, dintre cele doua tendinte pentru proteza infectata, de care ati spus?
Ma intreb cum se poate schimba direct proteza...asta implica sa stau fara nici un fel de obiect in locul protezei pana la vindecarea infectiei ?!
Iar daca as amana, cam cat as mai putea astepta (stiu ca nu imi puteti spune o perioada exacta, dar spuneti-mi ce credeti dumneavoastra)
Multumesc pentru raspuns
Cu multa stima, Florentina
0
28-01-2012, ora 17:44
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
eu pot sa va povestesc numai metoda practicata la noi (nu este romania)
prima varianta: apare infectia, din acest moment consideram ca este vorba despre o infectie superficiala (de parti moi) dimp de 4-6 saptamani. tratamentul este: antibiotic (daca se poate dupa antibiograma) si deschiderea plagii, jet lavage, Lavasept, lant PMMA cu genta sau vancomycinase schimba tot ce se poate schima usor: inlay si cap. operatia se repeta saptamanal daca CRP ul nu scade sau plaga nu se inchide - daca bine am inteles aceasta varianta nu mai este actuala
a doua varianta: dupa 4-6 saptamani de infectie statistic si osul este infectat. revizie, indepartarea totala a protezei, jet lavage, Lavasept, lant PMMA, sau spacer. si tratament antibiotic, in aceasta faza vin antibioticele foarte agresive, la noi se foloseste Zyvoxid (linezolid) 2x1 timp de 4 saptamani. daca plaga nu se inchide, sau CRP nu se normalizeaza, revizie in fiecare saptamana pana nu se va normaliza totul. din momentul ultimei antibiograme negative, 4 saptamani asteptare. dupa acesta punctia articulatiei si din nou antibiograma, daca iese negativa revizie si implantarea unei proteze strict necimentata de titaniu. iarasi antibiotice cu spectru larg 4 saptamani.
costurile nu le stim, pentru ca economistul se ocupa de asa ceva, insa presupun ca sunt de nivelul catorva zeci de mii sau o suta de mii de euro. si pot sa va spun, ca, desi bani sunt cat trebuie nu toti pacientii se vindeca.
daca nu aveti un sustinator foarte puternic in spate (o organizatie caritabila) singura sansa va ramane un centru din romania (Tg-Mures, Bucuresti, Cluj etc).
varsta nu conteza la protetizare, numai starea generala, chiar ieri s-a operat la noi o fractura periprotetica la doamna nascuta in 1922, si ea a primit o proteza de revizie necimentata.
0
29-01-2012, ora 14:40
FlorentinaAndronescu
Nu este medic/terapeut
FlorentinaAndronescu
Buna ziua domnule doctor.
Va multumesc inca o data pentru explicatiile oferite.
As mai avea o neclaritate. Daca as mai astepta, cat as putea face asta fara sa se agraveze...adica se poate examina in vreun fel viteza evolutiei acestei infectii? Unii medici mi-au spus ca mai rau de atat nu se poate intampla, asa ca mai pot astepta cateva luni. Dumneavoastra ce parere aveti?
Si daca mai astept, este posibil sa fie nevoie sa mai fie taiata o parte din os?
Cu stima, Florentina
0
29-01-2012, ora 15:15
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
aceste infectii deobicei sunt lente (low grade) insa intotdeauna este posibilitate pentru ceva mai rau: generalizarea infectiei, afectarea unei parti cat mai mari, fractura periprotetica septica din cauza structurii osoase deteriorate de infectie, infectia poate intra in bazin, sau prin canalul medular femural pana in articulatia genunchiului etc.
in plus o infectie cronica poate afecta multe organe, cum a mai scris si colegul Dr. Marius Uscatu.
daca vream sa protetizam o articulatie avem nevoie de oase stabile, in timpul unei revizii se indeparteaza numai parti avitale, care nu au sanse de supravietuire, deci daca se poate nu se va mai taia din os, insa nici de exclus nu se poate aceasta varianta.
aici cea mai mare problema este ca Dvs aveti 18 ani si aveti deja o proteza infectata.
0
29-01-2012, ora 15:43
FlorentinaAndronescu
Nu este medic/terapeut
FlorentinaAndronescu
Sunt curioasa. Ati mai auzit de protezare de sold la o varsta, asa cum este a mea?
Si de ce este asa o mare problema ca proteza infectata este la varsta asta? Nu e o problema la fel de mare, la orice varsta s-ar produce?
0
29-01-2012, ora 23:45
FlorentinaAndronescu
Nu este medic/terapeut
FlorentinaAndronescu
Si inca o intrebare...nu era normal ca in ziua in care s-a intamplat accidentul sa imi faca o analiza completa, in urma careia s-ar fi putut constata si fractura aceasta? Deoarece ei au spus ca am un traumatism grav la cap, de unde ar reiesi ca mi-au facut tomograf numai la cap, sau cel putin asa imi imaginez eu.
0
30-01-2012, ora 18:06
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
am auzit un caz pe vremea cand lucram in romania, la un tanar de 17 ani cu luxatie posttraumatica de sold, care nu a fost observata la timp si unde s-a implantat la 17 ani o proteza de sold.
de cand lucrez in strainatate am implantat la un tanar de 28 de ani proteza bilaterala de sold, dupa necroza avasculara de cap femural dupa administratie indelungata de corticosteroizi.
Dvs aveti de trait inca 70-80 de ani, daca la 18 este infectata proteza, cu noroc se poate scoate infectia de acolo si primiti o proteza de revizie, acesta va fi schimbata peste 15-20 de ani, cand veti avea 35 de ani, si mai tarziu ce se va intampla? veti umba 40 de ani in scaunul cu rotile? problema vine cand nu mai poate fi implantat o proteza pentru ca nu mai este material osos. unde lucrez sunt alte posibilitati, ca ultima solutie se poate implanta si o proteza modulara de femur, insa in romania situatia nu este la fel de roza.
daca la noi vine o pacienta cu laziunile suferite de Dvs primeste o 'politraumaspirale', acesta este un CT nativ+contrast din cap pana in picioare, cel putin 2000-2500 de imagini. dupa care transfer cu elicopterul intr-un centru national pentru arsi. posibilitatile sunt altele.daca zona soldului era afectata de arsura, probabil nu s-ar fi putut opera din prima, mai ales ca 30% arsura de gradul IV este greu de supravietuit. deci diagnosticarea nu a fost cea mai buna, insa probabil acest lucru nu a inrautatit foarte mult operabilitatea cazului
0
31-01-2012, ora 14:03
FlorentinaAndronescu
Nu este medic/terapeut
FlorentinaAndronescu
Deci chiar atat de rau este, sunt mai multe sanse ca dupa o varsta sa nu mai pot merge deloc?
adica piciorul meu sa nu mai fie prins de corp prin sistemul osos? Si care sunt sansele de vindecare de infectia aceasta? Si daca sa zicem ca ma vindec, sansele sunt foarte mari sa ma reinfectez din nou la implantarea noii protezze, nu-i asa? Si care e situatia cu proteza de revizie, adica ce inseamna ? e un alt tip de proteza fata de cel pe care il am eu acum?
0
31-01-2012, ora 19:20
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza nu ar trebui sa fiti atat de pesimista.
din pacate o garantie ca infectia va disparea din sold nu se poate da, depinde mult de posibilitatile materiale a spitalului unde veti fi tratata, si din pacate depinde mult si de noroc.
protezele de revizie sunt proteze mai complicate ca cele primare (mai lungi, modulare, cu posibilitatea de fixare cu suruburi, etc) sunt folosite cand, din diferite cauze, calitatea/cantitatea osoasa nu mai este ideala pentru o proteza simpla.deobicei la fiecare schimbare a protezei trebuie implantata una mai mare, mai lunga, mai complicata pentru ca materialul osos dispare de langa proteza chiar si fara infectie, si o proteza simpla nu ar aduce stabilitatea necesara. acest proces are o limita, momentul in care sau din acetabul, sau din femur nu mai ramane materie osoasa suficienta pentru protetizare, la 18 ani, chiar fara complicatii aveti sanse ca proteza sa fie schimbata de 5-6 ori pana la varsta de 90 de ani. per moment sansele sunt cele enumerate, poate peste 20 de ani vom putea crea os, sau chiar articulatie artificiala, deci sperante vor fi intotdeauna.
o proteza nou trebuie implantata in momentul in care infectia a fost invinsa definitiv, din pacate cateodata bacteriile se ascund undeva si se activeaza mai tarziu, sa speram ca Dvs veti avea noroc
0
31-01-2012, ora 19:41
FlorentinaAndronescu
Nu este medic/terapeut
FlorentinaAndronescu
In orice caz, eu nu vreau sa traiesc mai mult de 50 ani, si oricum nu se stie cat vom mai trai cu totii..
Acum daca ma operez, eu as vrea sa se intample peste 5 luni, pentru ca atunci as fi cu totul pregatita. Credeti ca se poate agrava atat de mult in acest timp, adica sa avanseze mult mai mult decat a avansat intr-un an si 4 luni?
Si daca fac operatia, unde ar fi mai indicat sa o fac, daca nu am posibilitatea in strainatate?
0
31-01-2012, ora 22:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Colegul are perfecta dreptate si nu mai pot adauga nici un singur cuvant peste interventiile D-sale.
Eu v-as sugera sa optati pentru tratament in strainatate, unde exista o experienta infinit mai bogata.
Exista posibilitatea plecarii gratuite, pe baza formularului E112, acesta fiind destul de simplu de obtinut.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
31-01-2012, ora 23:08
FlorentinaAndronescu
Nu este medic/terapeut
FlorentinaAndronescu
Cui si cum ar trebui sa ma adresez pentru a obtine acest formular?
Prin acest formular, sunt suportate unele cheltuieli de catre statul roman?
0
31-01-2012, ora 23:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Daca imi veti scrie in privat, pe mail, va voi furniza detalii despre pasii necesari.
Cheltuielile sunt suportate in proportie de 100% (cu exceptia consultatiei initiale, care este greu de decontat).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
31-01-2012, ora 23:22
FlorentinaAndronescu
Nu este medic/terapeut
FlorentinaAndronescu
si unde gasesc adresa la care sa va contactez?
1
31-01-2012, ora 23:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Daca faceti "click"pe numele sau pe fotografia mea veti gasi cu usurinta datele de contact.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
25-12-2012, ora 18:12
pancurodica
Nu este medic/terapeut
pancurodica
Buna ziua.Ma numesc Pancu Rodica si am aceeasi problema cu domnisoara de 18 ani adica o artroplastie de sold infectata, de 6 luni am o fistula as dori sa ma operez insa as dori sa vorbesc si cu dumneavoasta daca se poate.La ce adresa de mail as putea sa va scriu.Multumesc.
0
26-12-2012, ora 21:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Daca faceti "click"pe numele sau pe fotografia mea veti gasi cu usurinta datele de contact.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
22-01-2013, ora 00:58
FlorentinaAndronescu
Nu este medic/terapeut
FlorentinaAndronescu
Buna seara.
Apelez din nou la sfatul dumneavoastra, domnule doctor Marius Uscatu.
Imi stiti cazul, dar de cand nu am mai vorbit, s-au schimbat datele problemei.
Am scapat de proteza infectata, sa zicem. De 5 luni am spacer-ul, iar in urma cu cateva zile am aflat ca analizele mi-au iesit bine, adica infectia nu ar mai fi.
Acum, in vederea implantarii noii proteze as vrea sa va cer sfatul.
Domnul doctor care m-a operat mi-a spus ca am ramas cu un defect ce consta in lipsa unei parti de os pe cotil, adica proteza a iesit cu tot ce acea bucata de os. Dansul a spus ca din aceasta cauza nu se mai poate implanta o proteza necimentata si imi recomanda una cimentata, care se ofera gratuit de la spital. Din cate m-am informat eu, aceste proteze cimentate sunt recomandate batranilor, si nu persoanelor tinere. Dansul a mai adus ca argument ca sunt sanse sa se reinfecteze noua proteza, de aceea nu imi recomanda una 'desteapta' (citez).
Astept sfatul dumneavoastra cu privire la tipul protezei si ce este de facut.
Multumesc anticipat, Florentina Andronescu.
Multa sanatate!
0
22-01-2013, ora 13:39
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
eu nu am vazut imaginile (daca puteti postati radiografiile pe forum), insa sunt doua considerente majore
daca defectul este major, care este garantia ca cimentul va stabiliza cupa? cimentul este evident mai stabil ca cupele "press-fit" insa infinit mai slab decat suruburile si placile
cimentul este un corp strain, care atrage bacteriile. evident se implenteaza ciment cu antibiotic, insa antibioticul dispare dupa cateva saptamani. pe componente de titaniu, bacteriile se prind foarte greu.
la 18 ani, dupa parerea mea trebuie pusa o parte acetabulara care sa fie prinsa cu suruburi, sau trebuie reconstruit inelul acetabular cu o parte acetabulara de revizie, ambele necimentate:
imagini despre ambele in urmatoarea pagina (al doilea este exact cazul Dvs):
http://www.rkh-kassel.de/kliniken-zentren/klinik-fuer-orthopaedie-unfallchirurgie-und-rehabilitative-medizin/kuenstliche-gelenke-endoprothese/hueftgelenkprothesen.html
in cazuri extreme trebuie reconstituita tot acetabulul, insa si pentru acesta exista sisteme necimentate, de ex:
http://www.peter-brehm.de/p_h_mrsi.0.html?L=1%C3%3F%C6%3F%3F%C3%3F%E2%3F%3F%C3%3F%C2%A0
sau
http://depuy.de/product/orthopadie/hufte/huftendoprothetik-revision/huftpfannen-zementfrei/octopus
sau
http://www.linkorthopaedics.com/en/for-the-physician/products/huefte/revision/cups-cementless/combicup-r/
evident partile acetabulare modulare sunt extrem de scumpe, insa aveti 18 ani
unde ati fost operata?
0
22-01-2013, ora 13:48
FlorentinaAndronescu
Nu este medic/terapeut
FlorentinaAndronescu
Multumesc. Operatia s-a facut la Spitalul Universitar din Bucuresti.
0
22-01-2013, ora 15:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista oportunitatea montarii unei proteze necimentate, utilizand un inel special pentru acetabul, care poate suplini defectul osos.
La varsta D-voastra este infinit preferabila o proteza performanta, necimentata. Desigur ca exista posibilitatea re-infectarii, insa nu este un argument suficient in favoarea protezei cimentate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
22-01-2013, ora 16:02
FlorentinaAndronescu
Nu este medic/terapeut
FlorentinaAndronescu
Domnule doctor Uscatu, va referiti la tipurile pe care mi le-a aratat si domnul adamantium?
Multumesc din suflet.
0
02-02-2013, ora 15:37
FlorentinaAndronescu
Nu este medic/terapeut
FlorentinaAndronescu
http://imageshack.us/photo/my-images/202/img20130202152522.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/96/img20130202152846.jpg/
Aici sunt imaginile. Asa arata.
Eu am fost la domnul doctor Balint, care mi-a spus ca nu mai am fundul cupei, deci imi trebuie o proteza ca un inel, cum a spus si domnul doctor Uscatu, care sa se infileteze. Pentru femur, trebuie, trebuie de asemenea o proteza speciala, ca o palnie, mai lata sus, pentru ca si de acolo s-a pierdut os, si am si oasele subtiri.
Pentru ca am varsta de 20 de ani, aproape, mi-a recomandat o proteza cu partile in contact de ceramica. Pretul operatiei cu tot ce include s-a ridicat la o suma rezonabila, fata de cea la care ma asteptam, dar totusi suficient de mare cat sa le fie greu parintilor mei sa o obtina, sau chiar imposbil. I-am amintit si de formular E112 domnului doctor. Dansul a spus ca nu s-ar aproba, pentru ca operatia se poate face in tara, si chiar daca s-ar intampla sa se aprobe, CAS ar deconta numai suma care ar fi necesara pentru operatie, in tara. Restul, adica mai mult decat ar deconta casa, ar trebui sa platesc eu, si nici nu as primi o proteza atat de buna ca aici.
Astept recomandarile dumneavoastra, domnilor. Multumesc si va doresc sanatate si toate cele bune.
0
02-02-2013, ora 15:53
FlorentinaAndronescu
Nu este medic/terapeut
FlorentinaAndronescu
Imi cer scuze pentru calitatea imaginilor, dar nu am stiut cum sa le obtin intr-un format mai bun. Sper totusi sa fie de folos. O zi minunata va doresc !
0
02-02-2013, ora 17:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- in Romania orice proteza, oricat de complexa, se deconteaza prin Programul National de Endoprotezare, deci este total gratuita;
- daca medicii de la clinice publice va refuza revizia gratuita a protezei, utilizand componentele necesare, evident ca puteti apela la E112, cu care va operati gratuit in strainatate. Ramane numai sa gasiti un ortoped care sa va redacteze formularul E112.
- problema interventiilor din privat este una complexa, iar pacientii operati de mine sunt in aceeasi situatie: desi interventiile practicate sunt absolut unice in tara, decontarea acestor proceduri (mai ales hallux valgus ultra-sever sau esecurile chirurgiiilor anterioare) este net refuzata de casa de asigurari.
- cu ceva efort personal se poate trece peste problema actuala, important fiind sa nu platiti cumva proteza, in tara sau in strainatate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
17-09-2018, ora 12:36
delerosa
Nu este medic/terapeut
delerosa
Buna ziua
Mama mea a suferit in 2014 o protezare de sold drept.In2016 s-a infectat prima oara, a stat internata aproape trei luni, timp in care s-a efectuat o "curatire"(superficiala dupa parerea mea.pentru ca nu s-a taiat nimic...s-a facut doar prin "gaurica" prin care a iesit puroiul afara).intr-un final s-a inchis cumva rana...si au lasat-o acasa...iar acum, dupa 4 ani de la protezare a pocnit din nou.De data aceasta au taiat aproximativ 5cm.si au curatat mai profund...au gasit resturi de ata care nu s-au topit si s-au infectat formand in jurul lor ca un ciorchine.de puroi...rana este acum deschisa...i se aplica zilnic ceva tampoane...dar s-a inrosit foarte tare imprejur...aproximativ 7-8cm...iar din rana curge incontinuu un lichid.Desi doctorul curant sustine ca va fi bine.noi nu avem incredre tinand cont de aspectul ranii care arata tot mai rau de la o zi la alta.Va rog mult sa ne sfatuiti.sa avem incredere mai departe in medicul curant si sa mai asteptam sau sa fugim la privat.
p.s. in antibiograma a iesit stafilococ lugdunensis.
multumesc anticipat
1
17-09-2018, ora 13:19
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza trebuie decisa daca este o infectie superficiala sau una profunda. probabil este una profunda si atunci fara scoaterea protezei nu se poate rezolva infectia.
s-a facut un CT pentru a verifica daca proteza este OK?
cum sunt parametrii de infectie? CRP, leucocite?
Adaugă un comentariu / răspuns
36 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Markerii urinari pot prezice afecțiunile oaselor survenite după protezarea de șold
  • Un program de mers cu un obiectiv de distanță poate îmbunătăți funcționarea după operația de înlocuire a șoldului
  •