Proteza sold
Buna ziua
Tatal meu in varsta de 72 ani, 176cm, 107kg i s-a pus proteza la soldul drept.la 4 saptamani de la operatie l-am dus inapoi la doctor deoarece a suferit o luxatie a protezei... s-a rezolvat cu luxatia...iar acum la o saptamana de la rezolvarea luxatei inca are dureri dar nu pronuntate si c-am de 2 ori pe zi.Acuza dureri ale fesei si sub fesa iar cand sta intins pe spate nu poate tine piciorul intins.daca il intinde il doare.daca ii punem o perna sub genunchi nu mai acuza dureri.As vrea sa stiu daca sunt normale aceste dureri.
multumesc
Tatal meu in varsta de 72 ani, 176cm, 107kg i s-a pus proteza la soldul drept.la 4 saptamani de la operatie l-am dus inapoi la doctor deoarece a suferit o luxatie a protezei... s-a rezolvat cu luxatia...iar acum la o saptamana de la rezolvarea luxatei inca are dureri dar nu pronuntate si c-am de 2 ori pe zi.Acuza dureri ale fesei si sub fesa iar cand sta intins pe spate nu poate tine piciorul intins.daca il intinde il doare.daca ii punem o perna sub genunchi nu mai acuza dureri.As vrea sa stiu daca sunt normale aceste dureri.
multumesc
5 comentarii
in timpul luxatiei de sold o parte din muschi sunt lezati (cea mai mare problema este daca muschiul gluteus medius se desprinde - acest muschi este sectionat si recusut in majoritatea operatiilor, la o buna parte dintre luxatii sutura se rupe si articulatia devine instabila). lezarea muschilor produce sangerare, acumularea de sange produce tendiune in tesuturi, deci durerea este foarte des intalnita in asemenea cazuri.
daca tine soldul in usoare flexia (cu perna sub genunchi) toata ziua, capsula articulara si muschii se vor scurta si mai tarziu nu is va putea extenda soldul.
daca durerile persista consultati-va cu medicul operator.
daca tine soldul in usoare flexia (cu perna sub genunchi) toata ziua, capsula articulara si muschii se vor scurta si mai tarziu nu is va putea extenda soldul.
daca durerile persista consultati-va cu medicul operator.
Multumesc de raspuns.
As mai avea de adaugat ca nu a fost din nou operat dupa luxatie doar anesteziat si i s-au facut anumite proceduri la piciorul cu proteza(este si foarte bolnav cu inima ).iar dupa aceasta rezolvare a luxatiei de proteza a stat cu piciorul intins asta intamplandu-se acum o saptamana de cateva zile vrea perna sub genunchi...se poate rezolva intinderea piciorului cu un kinetoterapeut?
multumesc
As mai avea de adaugat ca nu a fost din nou operat dupa luxatie doar anesteziat si i s-au facut anumite proceduri la piciorul cu proteza(este si foarte bolnav cu inima ).iar dupa aceasta rezolvare a luxatiei de proteza a stat cu piciorul intins asta intamplandu-se acum o saptamana de cateva zile vrea perna sub genunchi...se poate rezolva intinderea piciorului cu un kinetoterapeut?
multumesc
deobicei la prima luxatie, daca nu se asocieaza cu o fractura periprotetica, metoda este repunerea in sedatie sau narcoza si examinarea stabilitatii, daca soldul nu are tendinta de luxatie, nu se intervine chirurgical
un kinetoteraoeut nu ar strica, chiar este recomandabil
un kinetoteraoeut nu ar strica, chiar este recomandabil
Multumesc de raspuns.
Avem deja un kinetoterapeut care vine de 3 ori pe saptamana sa lucreze cu el..banuiesc ca nu e tarziu sa lucreze cu acel muschi ca el sa nu se scurteze si ca proteza sa actioneze in conformitate?
multumesc
Avem deja un kinetoterapeut care vine de 3 ori pe saptamana sa lucreze cu el..banuiesc ca nu e tarziu sa lucreze cu acel muschi ca el sa nu se scurteze si ca proteza sa actioneze in conformitate?
multumesc
daca muschiul este lezat sau nu se poate spune la examenul de control.
kinetoterapia este bine venita in orice faza postoperatorie dupa protetizarea soldului, efectul maxim are in primele 2-3 luni. trebuie sa fiti atenti ca luxatia sa nu se repete
toate cele bune
kinetoterapia este bine venita in orice faza postoperatorie dupa protetizarea soldului, efectul maxim are in primele 2-3 luni. trebuie sa fiti atenti ca luxatia sa nu se repete
toate cele bune
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 26ortoped targu mures
- 9Bazin latit
- 17despre proteze de sold
- 12nod in sold
- 54operatie la sold + introducere de tije. Sunt bune aceste tije?
- 5luxatie congenitala bilaterala de sold operata
- 13operatia de protezare a soldului
- 6revizia protezei de sold
- 3Cat se mai poate amana protezarea soldului?
- 16Durere sold si bazin
- 0proteza sold stang
- 7infectie la sold dupa protezare
- 9durere...la articulatia de la sold
- 6Sold in resort dupa mai multe analize
- 1Am dureri in soldul drept pe coapsa
- 3durere solduri si zona lombara
- 0FISURA SOLD
- 0Anestezie pacient afectiuni neurologice (neurinom)
Mai multe informații despre: Soldul proteza de sold
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: