probleme in cuplu

10-10-2014
ramona1809
Nu este medic/terapeut
ramona1809
Buna,

Am simtit nevoia sa scriu aici pentru a vedea ce parere au si alte persoane legate de o problema pe care o intampin la momentul acesta. sunt intr-o relatie din luna februarie care a evoluat destul de repede, ne-am mutat f repede impreuna, ne intelegem bine insa se pare ca partenerul meu nu e multumit de frecventa cu care facem dragoste.la inceput se intampla zilnic, insa dupa o perioada nu a mai fost asa din cauza mea. in timp am simtit ca nevoile mele nu sunt la fel ca ale partenerului meu, ca oboseala, stresul isi spun cuvantul si ca afecteaza starea mea de spirit de zi cu zi inclusiv dorinta mea sexuala mai ales in cursul saptamanii cand dupa o zi de munca nu imi mai arde de prea multe. prietenul meu lucreaza pe cont propriu, nu se trezeste asa dimineata ca mine iar seara il gasesc fresh si dornic de treaba.am avut mai multe discutii in care i-am explicat ca eu nu pot functiona ca el avand in vedere programul de zi cu zi, dorinta sexuala diferita si i-am spus ca daca ar fi si el in situatia mea ar fi si el obosit si nu si-ar mai dori asa mult, etc. de fiecare data el zice ca eu nu il doresc, ca niciodata nu iau initiativa, ca numai el ia de cate ori facem dragoste si ca el nu se simte bine asa, am ajuns chiar sa avem discutii serioase pe tema asta si certuri. chiar imi pun problema f serios ca el nu va accepta ritmul acesta pe termen lung si mi-e teama ca ne-am putea desparti din cauza asta. din punctul meu de vedere nu e o problema, se intampla la 2, 3 zile si asta i-am spus si lui, dandu-i exemple de cupluri care fac dragoste mai rar de atat. eu am trecut printr-o relatie de genul asta acum cativa ani care a durat 5 ani si in care ajunsesem sa numar saptamanile si nu se intampla nimic. el spune ca nu vrea sa ajunga un frustrat din cauza asta in timp, eu ii spun ca nu e cazul sa aibe temeri din astea pt ca nu e cazul nostru si ca eu am fost frustrata in fosta relatie pt ca am suferit din cauza lipsei de activitate sexuala. i-am sugerat sa mai vorbeasca cu alte cupluri sa vada cum se intampla lucrurile intr-o alta relatie pt a se convinge daca intr-adevar avem o problema in relatie. nu stiu cat de tare sa ma ingrijorez in privinta situatiei in care ne aflam.
3 comentarii
0
10-10-2014, ora 17:21
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
In aceeasi situatie ma aflu si eu.
El ar vrea in fiecare seara, eu nu, nu am chef mai deloc si sunt nevoita sa il resping.
Ultima oara a venit la mine cu niste maini reci (spalase niste vase) si aproape ca l-am imbrancit, a ajuns sa fuga dupa mine prin casa..trist!
Ma acuza ca am pe cineva, si tot asa.
Nici nu ma mai apuc sa ii mai dau explicatii pt ca am explicat de prea multe ori si tot degeaba, nu a ajuns la el ce trebuia.
Evident ca avem probleme, el s-a ofticat maxim dupa ultima respingere si nici nu a mai incercat nimic, eu constientizez ca e o problema, dar zic mersi in sinea mea ca ma lasa in pace..
Citind ce ai scris tu mai sus, imi dau seama ca nu sunt singura care trece deci prin asa ceva. Nu e o consolare, desigur.
0
10-10-2014, ora 18:06
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Intre libidoul partenerilor exista de multe ori o diferenta, adica unul vrea prea mult si celalalt mai putin, sau unul vrea prea putin si celalalt mai mult. In astfel de situatii, cel mai bine e sa existe o discutie si sa se vada cum se poate ajunge la un optim al frecventei sexuale pentru ambii parteneri, sau cum se poate raspunde mai bine la nevoile sexuale ale partenerului. Evitarea este clar ca nu va duce la nici o rezolvare. In cazul tau Katy, totusi dorinta sexuala apare? Vad ca la Ramona nu este atat de mult o problema lucrul asta, cat o dorinta sexuala mai ridicata din partea partenerului. Totusi este greu de zis daca este intr-adevar asa, daca nu avem si perspectiva lui, frustrarile pe care le are sau perceptia lui despre activitatea sexuala in cuplu. Insatisfactia sexuala in cuplu poate fi un motiv pentru o despartire, dar in acelasi timp, acest lucru se poate schimba printr-o comunicare deschisa si corecta.
0
13-10-2014, ora 10:18
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Nu mai este dorinta sexuala, nici pt el, nici pt alt barbat.
Asta datorita faptului ca ovarele mele s-au oprit din functiune (la 32 ani s-a intamplat), eu fiind pe substitutie hormonala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul