Probleme de sanatate
Buna ziua!
Tatal meu are 82 de ani si este diagnosticat cu dementa de 4 ani. Am luat tratament specific dementei Ebixa o perioada de aproximativ 2 ani, apoi memantina 1 an. Are niste stari de agitatie, neliniste si nu doarme noaptea. Aceste stari nu sunt petmanente pot fi la 4- 5 zile sau mai rar si il tin 2 - 3 zile. Avem tratament tiapridal, spitomin. Am inceput sa il dam, dar este mai agitat, mai confuz, prea energic. nu are liniste deloc. ce putem face?? Ii curge sange de pe o nara, l am dus la spital, aici a spus ca pe fondul agitatiei s a produs epistaxisul., atunci nu lua tratamentl. am mai incercat si alta data sa ii dam, dar tot aceleasi stari de agitatie neliniste l am intrerupt.
In prima zi i am dat 1 comprmat de spitomin si unul de taprida, a fost linistit, dar noaptea a fost agitat, a strans lucrurile din camera, le a mutatat dintr un loc in altul, a doua zi i am dat dimineata o jumatate de tapridal, la pranz cealalta jumatete si un spitamin. noaptea s a petrecut acelasi lucru a iesit si afara din casa.
Ce ma sfatuiti sa fac??? multumesc anticipat pentru raspuns!!
Tatal meu are 82 de ani si este diagnosticat cu dementa de 4 ani. Am luat tratament specific dementei Ebixa o perioada de aproximativ 2 ani, apoi memantina 1 an. Are niste stari de agitatie, neliniste si nu doarme noaptea. Aceste stari nu sunt petmanente pot fi la 4- 5 zile sau mai rar si il tin 2 - 3 zile. Avem tratament tiapridal, spitomin. Am inceput sa il dam, dar este mai agitat, mai confuz, prea energic. nu are liniste deloc. ce putem face?? Ii curge sange de pe o nara, l am dus la spital, aici a spus ca pe fondul agitatiei s a produs epistaxisul., atunci nu lua tratamentl. am mai incercat si alta data sa ii dam, dar tot aceleasi stari de agitatie neliniste l am intrerupt.
In prima zi i am dat 1 comprmat de spitomin si unul de taprida, a fost linistit, dar noaptea a fost agitat, a strans lucrurile din camera, le a mutatat dintr un loc in altul, a doua zi i am dat dimineata o jumatate de tapridal, la pranz cealalta jumatete si un spitamin. noaptea s a petrecut acelasi lucru a iesit si afara din casa.
Ce ma sfatuiti sa fac??? multumesc anticipat pentru raspuns!!
3 comentarii
Buna ziua. Doar neurologul poate decide ce tratament i se potriveste dlui. Trebuie re evaluat probabil. Megeti si la alt neurolog pt o alta parere. Probabil ca si dementa tatalui a evoluat si ii trebuie alt tratament. Stiti ca este o boala degenerativa, careia doar i se incetineste ritmul cu ajutorul pastilelor. Daca incepe si iese din casa, riscati sa il pierdeti, deci trebuie supravegheat permanent. Daca nu are cine, va recomand camin de batrani, unde e tratat corespunzator bolii si mai si socializeaza, are activitati de intretinere, etc.
Imi pare rau pt situatia dificila in care va aflati cu totii si va doresc sanatate!
Imi pare rau pt situatia dificila in care va aflati cu totii si va doresc sanatate!
Spitominul i-l dati ziua la 10 sau la pranz iar tipridalul seara !
Foarte probabil agitatia este de la memantina, incercati sa injumatatiti o doza si observati efectul !
Foarte probabil agitatia este de la memantina, incercati sa injumatatiti o doza si observati efectul !
Bună seara!
Discutați cu medicul care i-a recomandat tratamentul pentru că în funcție de manifestări poate schimba tratamentul sau modifica dozele. S-ar putea ca la momentul actual medicația recomandată să nu mai fie eficientă.
Discutați cu medicul care i-a recomandat tratamentul pentru că în funcție de manifestări poate schimba tratamentul sau modifica dozele. S-ar putea ca la momentul actual medicația recomandată să nu mai fie eficientă.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8ameteli si coordonare psihomotorie slaba!va rog mult de tot un sfat
- 5Cum sustinem apropiatii diagnosticati cu schizofrenie
- 2psihodementa
- 4avc, dementa mixta, sindrom psiho organic
- 2Bunica de 80 ani.. parca ar avea un inceput de dementa
- 4Medicamentele pentru Alzheimer si Dementa senila incetinesc agravarea bolii?
- 27Dementa senila ?Bunica mea se comporta ciudat.
- 3Cum poti interna o persoana cu dementa
- 3dementa mixtă - alzaimer
- 0Dementa si crize de epilepsie
- 0Depistare dementa RMN
- 0Dementa post AVC
- 5Dementa poate apărea la vârsta de 30 ani?
- 1Primii pași în lupta cu demența
- 0Althzaimers dementa
- 5Medicatie gresita???
- 0Dementa avansata
Mai multe informații despre: Dementa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: