Dementa poate apărea la vârsta de 30 ani?

09-10-2020
Requiem
Nu este medic/terapeut
Requiem
Știți cazuri de dementa apărută la vârsta de 30 ani?
5 comentarii
0
09-10-2020, ora 22:30
Requiem
Nu este medic/terapeut
Requiem
Apărută... Aparute
Scuze.. încep sa uit gramatica
1
10-10-2020, ora 10:22
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Daca exista patologie prexistenta, un AVC in antecedente da ne putem gandi la o dementa vasculwra si la 30 de ani, daca pacientu are factori de risc HTA, DZ, dislipidemie, insuficienţă cardiacă congestivă, infarct miocardic).
0
11-10-2020, ora 14:57
Requiem
Nu este medic/terapeut
Requiem
Mulțumesc mult pentru răspuns.
Am făcut rmn cerebral și totul este normal. Dar nu stiu sigur, accidentul vascular cerebral se vede întotdeauna la rmn?
Din toate câte ați enumerat, am doar probleme cu colesterolul și un puls foarte accelerat deseori (datorita anxietății si insomniei), dar nu hipertensiune arteriala.

Dacă aceste probleme pot apărea (hta, dz, insuficienta cardiaca etc) și sunt tratate corespunzator și dementa nu e instalata încă sau e în faza incipienta, este dementa reversibila?

Și nu știu dacă în stadiul incipient se poate descoperi dementa în urma unui rmn cerebral?
0
11-10-2020, ora 16:10
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
De ce credeti ca ati avea dementa?
0
11-10-2020, ora 20:35
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergeți la un psiholog și faceți o evaluare psihologică, pentru că probleme cu memoria apar și în cadrul unor sindroame anxios-depresive, stres, oboseală, etc. Dacă nu sunt probleme medicale, e nevoie de verificat dacă nu-i o problemă psihică sau psihologică.
Nu spuneți mare lucru despre dumneavoastră. Ați avut situații traumatizante, care să vă fi cauzat probleme?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: