Dementa poate apărea la vârsta de 30 ani?
5 comentarii
Apărută... Aparute
Scuze.. încep sa uit gramatica
Scuze.. încep sa uit gramatica
Daca exista patologie prexistenta, un AVC in antecedente da ne putem gandi la o dementa vasculwra si la 30 de ani, daca pacientu are factori de risc HTA, DZ, dislipidemie, insuficienţă cardiacă congestivă, infarct miocardic).
Mulțumesc mult pentru răspuns.
Am făcut rmn cerebral și totul este normal. Dar nu stiu sigur, accidentul vascular cerebral se vede întotdeauna la rmn?
Din toate câte ați enumerat, am doar probleme cu colesterolul și un puls foarte accelerat deseori (datorita anxietății si insomniei), dar nu hipertensiune arteriala.
Dacă aceste probleme pot apărea (hta, dz, insuficienta cardiaca etc) și sunt tratate corespunzator și dementa nu e instalata încă sau e în faza incipienta, este dementa reversibila?
Și nu știu dacă în stadiul incipient se poate descoperi dementa în urma unui rmn cerebral?
Am făcut rmn cerebral și totul este normal. Dar nu stiu sigur, accidentul vascular cerebral se vede întotdeauna la rmn?
Din toate câte ați enumerat, am doar probleme cu colesterolul și un puls foarte accelerat deseori (datorita anxietății si insomniei), dar nu hipertensiune arteriala.
Dacă aceste probleme pot apărea (hta, dz, insuficienta cardiaca etc) și sunt tratate corespunzator și dementa nu e instalata încă sau e în faza incipienta, este dementa reversibila?
Și nu știu dacă în stadiul incipient se poate descoperi dementa în urma unui rmn cerebral?
Mergeți la un psiholog și faceți o evaluare psihologică, pentru că probleme cu memoria apar și în cadrul unor sindroame anxios-depresive, stres, oboseală, etc. Dacă nu sunt probleme medicale, e nevoie de verificat dacă nu-i o problemă psihică sau psihologică.
Nu spuneți mare lucru despre dumneavoastră. Ați avut situații traumatizante, care să vă fi cauzat probleme?
Nu spuneți mare lucru despre dumneavoastră. Ați avut situații traumatizante, care să vă fi cauzat probleme?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5nu ne cunoaste, o striga doar pe mama ei moarta, nu mai mananca, nu mai bea nici apa...
- 5Cum sustinem apropiatii diagnosticati cu schizofrenie
- 1Fumatorii prezintă un risc crescut de a dezvolta demenţă
- 9nu stiu ce sa mai fac
- 2psihodementa
- 4avc, dementa mixta, sindrom psiho organic
- 3dementa de tip alzheimer
- 3Probleme de sanatate
- 3Dementa mixta
- 1Cauzele principale ale bolii Alzheimer (cunoscuta ca si Diabetul de tip III)
- 0Dementa post AVC
- 1Primii pași în lupta cu demența
- 3Alzheimer?
- 0Althzaimers dementa
- 2Cebraoptim sau neuro optimizer
Mai multe informații despre: Dementa dezvoltarea dementei riscul de dementa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: