Probleme cu deschiderea corecta a maxilarului
Buna ziua! Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta cu un sfat, nu stiu dece nu imi pot deschide maxilaru cum trebuie adica il deschid foarte putin fata de cum ar fii normal, nu stiu ce sa fac unde sa merg, daca ati putea sa ma ajutati cu un sfat v-as fi recunoscator, va multumesc!
3 comentarii
Buna ziua! Este important de stiu daca limitarea deschiderii gurii este recenta sau dureaza de ceva vreme, daca aveti si dureri. Sunt multiple cauzele posibile: de la eruptia unui molar de minte, de la un abces, de la patologie articulara etc. Cel mai bine mergeti la o sectie de chirurgie maxilo-faciala ( in Bucuresti gasiti pe Calea Plevnei) pentru o consultatie.
Buna ziua, da problema este veche si nu ii din cauza cresteri unui molar pur si simplu nu pot simt ca aia este limita de deschidere iar daca fortez ma doare ingrozitor, am si probleme cu gingia este foarte sensibila, se poate remedia problema ce spuneti? Va multumesc!
Problema dvs.poate fi de cauza articulara sau a unui trismus(contractura musculara)declansata de un bruxism(stransul sau scrasnitul dintilor )in timpul noptii sau chiar in timpul zilei.Ambele cauze pot fi declansate de contacte incorecte intre dinti date la randul lor de inghesuiri dentare, de exemplu, sau de lucrari dentare incorecte din acest pct de vedere.Tot ele pot da si sensibilitatile gingivale pe care le aveti.
Sfatul meu este ca trebuie depistata corect cauza, si aici sunt multe de luat in calcul.In general situatiile de genul acesta sunt cautate si tratate superficial ceea ce duce la agravarea afectiunii.Trebuie tratata cauza pt ameliorarea sau rezolvarea situatiei date..
Cu stima, Dr Ada Epistatu
Sfatul meu este ca trebuie depistata corect cauza, si aici sunt multe de luat in calcul.In general situatiile de genul acesta sunt cautate si tratate superficial ceea ce duce la agravarea afectiunii.Trebuie tratata cauza pt ameliorarea sau rezolvarea situatiei date..
Cu stima, Dr Ada Epistatu
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Bubite bucale
- 5maxilar sarit (are 70 ani).. ce se poate face?
- 6imi simt maxilarul blocat si nu pot sa deschid gura
- 3de fiecare data cand misc gura mai tare sau mananc ceva, simt cum mi se deplaseaza maxilarul
- 0anomalie dento maxilara clasa a III-a
- 5sfat - lucrare dentara
- 5Intepaturi intense ureche, gat, maxilar
- 3durere articulatie maxilara
- 3durere articulatie maxilar
- 4Dureri de cap, nas infundat, durere de maxilar, ochi si ureche
- 3am o galma in fata urechii langa maxilar
- 2durere articulatie maxilar, gat si ureche
- 5umflatura in partea dreapta sub maxilar..tare la atingere insa nedureroasa
- 1durere ceafa urechi maxilar
- 2ruptura mandibula
- 2Imi trosneste maxilarul.