Cracmente maxilar partea dreaptă

03-11-2023
andreea12
Nu este medic/terapeut
andreea12
Bună ziua!
Am avut o extracție de molar de minte inclus pe partea dreaptă sus, 2 luni au trecut de atunci, intervenția a fost destul de dificilă, iar recuperarea a fost mai de lungă durată. Mi-a fost destul de dificil să deschid gura câteva zile. Când mi-am revenit și am putut deschide gura am observat aceste pocnituri la maxilar de câte ori deschid gura sau chiar și când mestec. Întrebarea mea este dacă are legătură cu extracția, deoarece până să am intervenția nu am avut probleme de acest fel. Ar trebui să mă îngrijorez?
Mulțumesc anticipat!
1 comentarii
1
07-11-2023, ora 22:30
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Buna ziua,

Pocniturile pe care le simțiți în partea dreaptă a maxilarului atunci când deschideți gura sau căscați pot fi cauzate de mai multe motive și este posibil să fie legate de extracția molarului de minte. Iată câteva motive posibile:

Articulația temporomandibulară (ATM): Poate exista o problemă cu articulația temporomandibulară (ATM), care este articulația care conectează maxilarul cu craniul. Pocniturile pot fi cauzate de o disfuncție a ATM-ului sau de presiune asupra acesteia în timpul extracției. Este posibil ca atunci când ați avut trismus dentar (dificultate în deschiderea gurii) după extracție, să fi existat o presiune temporară asupra ATM-ului care a dus la aceste simptome.

Musculatura facială: Pocniturile pot fi cauzate și de musculatura facială sau de mușchii care controlează mișcarea maxilarului. În timpul procesului de vindecare după extracție, este posibil ca mușchii să se adapteze la modificările din zona extracției, ceea ce poate duce la pocnituri.

Alte cauze: Pocniturile pot fi cauzate și de alte motive, cum ar fi presiunea excesivă exercitată asupra maxilarului sau a mușchilor faciali în timpul extracției, sau pot avea legătură cu probleme preexistente ale articulației temporomandibulare.

Pentru a evalua corect cauza pocniturilor și pentru a decide asupra tratamentului adecvat, ar trebui să vă vadă un medic dentist. El vă poate examina, vă poate face radiografii sau alte investigații imagistice, dacă este necesar, și vă poate oferi un diagnostic precis. În funcție de cauză, tratamentul poate varia de la exerciții de întindere musculară și odihnă la alte opțiuni terapeutice, cum ar fi terapia fizică sau, în cazuri mai severe, proceduri chirurgicale.

Este important să nu ignorați simptomele, deoarece, în unele cazuri, problemele cu articulația temporomandibulară pot deveni cronice sau pot duce la alte complicații.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs. sau apropiaților dvs., pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007

.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: