probleme cardiace la premenopauza?

Buna ziua.
Am 46 ani si sunt in perioada de premenopauza - adica nu am mai avut ciclu de 1 an de zile, dupa o perioada f. mare in care am luat anticonceptionale orale. Dupa controlul ginecologic mi s-a spus ca ar urma sa intru la menopauza. Dar in acelasi timp ma confrunt cu probleme de genul: puls marit - peste 90, tensiunea diastolica in general 85-90, uneori chiar 100, dificultate la respiratie, senzatie de apasare pe piept si nod in gat, senzatie de "cap greu", anxietate apropare permanenta. Mi-am facut un EKG si nu au reiesit probleme majore - doar o extrasistola - mi s-a spus: un inceput de cardiopatie ischemica ce vine cu varsta?! - si am primit tratament: Distonoclam, Aspacardin si Aspirina cardio. Se poate sa fie de la faptul ca intru la menopauza?
Am 46 ani si sunt in perioada de premenopauza - adica nu am mai avut ciclu de 1 an de zile, dupa o perioada f. mare in care am luat anticonceptionale orale. Dupa controlul ginecologic mi s-a spus ca ar urma sa intru la menopauza. Dar in acelasi timp ma confrunt cu probleme de genul: puls marit - peste 90, tensiunea diastolica in general 85-90, uneori chiar 100, dificultate la respiratie, senzatie de apasare pe piept si nod in gat, senzatie de "cap greu", anxietate apropare permanenta. Mi-am facut un EKG si nu au reiesit probleme majore - doar o extrasistola - mi s-a spus: un inceput de cardiopatie ischemica ce vine cu varsta?! - si am primit tratament: Distonoclam, Aspacardin si Aspirina cardio. Se poate sa fie de la faptul ca intru la menopauza?
1 comentarii

contactati un medic homeopat. de exemplu pe acest site, pe scarface

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Premenopauza
- 5menstruatie la 55 ani
- 530 de ani menopauza?
- 8rezultat osteodensiometrie calcai
- 0o fi premenopauza?
- 1Se poate ramane insarcinata dupa intrarea la menopauza?
- 2Premenopauza?
- 5premenopauza sau dereglarea menstruatiei?
- 4premenopauza
- 3Tratament premenopauza... pot ramane insarcinata?
- 8menopauza
- 1Simptome premenopauza
- 1Premenopauza
- 1Nu mi se opreste ciclu.
- 0Lipide, colesterol, trigliceride mari
- 1Menopauză?
Mai multe informații despre: Premenopauza
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: