problema cu ficatul
Ma bucur ca v-am gasit! Am facut zilele trecute niste analize:got -46 gpt-85 val normale 0-31u/i ggt-49 val.referinta =38 trigliceride 234 val referinta 200 colesterolemia 223 val refer.220.Am facut si ecografie in care scrie:ficat marit cu ecogenitate crescuta, Ce inseamna ecogenitate crescuta? Ecografia coroborata cu analizele ce diagnostic dau?( am facut si anti HCV care e negativ)Simptome nu am, nu beau deloc, am 54 ani femeie la menopauza aflata in pensie dar nu de boala Mai mentionez ca transaminazele imi ies usor marite de vreo 20 ani.Nu au scazut nici cu regim si statine asa ca am renuntat sa mai iau medicamente.Ce ma deranjeaza cel mai mult e faptul ca mi se umfla mainile si picioarele (laba+glezne) si dimineata si ochii.Seara picioarele sunt ca butucii de nu mai incap in pantofi iar dimineata se retrag mult edemele.Rinichii arata bine la ecogtaf, ureea si creatinina in limite normale.Temperatura corp, scazuta constant36 ce arata? Dar frecventa respiratorie de 12/minut ?Va multumesc mult!
4 comentarii
Ecogenitate crescuta hepatica inseamna o structura anatomica incarcata. steatoza hepatica.cate kg ai ? Despre rinichi ce scrie in buletinul ecografic ? Sumarul de urina e normal ? TA cat este ?
Am 155 cm si 73 kg, rinichi normali, sumar urina normal, TA e buna 13/7
Intre timp mi-am facut si o radiografie unde mi-au gasit " cord cu ventricolul stang marit gr1" si spondiloza in faza incipienta.E vreo sansa ca ventricolul sa revina la forma initiala? care ar fi tratamentul? Se poate ca sa fie marit din cauza ficatului marit?
Radiografia trebuie urmata de un control cardiologic si o ecocardiografie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Analize specifice ficatului-esofag
- 2analize pentru ficat
- 3durere in zona ficatului, are greturi si simte un gust amar in gura
- 4problema in zona ficatului
- 4durere in zona ficatului si a apendicelui
- 12ficat marit
- 3Ficatul sau problema lombara !!! Va rog raspundeti'mi
- 1ficat marit
- 5metastaza la ficat cu insulino dependent de 1 an
- 4Probleme cu ficatul...ajutor urgent va rog
- 0analize sange la ficat
- 4ce inseamna CALCIFIERE LA FICAT?
- 6probleme cu fierea
- 6Carcinom microcelular T4N3M0 + Dificultati de vorbire
- 3implanturile dentare afecteaza ficatul ?
- 9Durere in partea dreapta abdominala
- 5pancreas si ficat relativ omogen
- 5Ecografie abdominala.. analize bune in afara de ficat
- 3RMN cu probleme ficat
Mai multe informații despre: Ficatul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: