ficat polichistic
Am 36 ani, sunt mama a doi copii, duc o viata normala, fara excese de niciun fel si sunt in general sanatoasa dar, la o ecografie curenta, mi s-a descoperit un ficat polichistic. Mentionez ca nu am niciun fel de acuze, iar analizele ficatului sunt normale. Doresc sa stiu daca se trateaza si, mai ales, ce prognostic exista (daca se pot complica), daca ar trebui sa tin vreo dieta. Din ceea ce am citit, am aflat ca sunt total benigni, ca trebuie lasati in pace (poate doar repetata ecografia la 1-2 ani). Daca altcineva s-a confruntat cu aceasta problema si stie mai mult, rog mult sa-mi raspunda. Va multumesc!
2 comentarii
Asa este, aceste tumori benigne trebuie lasate in pace, caci riscul de sangerare este important.Ele nu sunt simptomatice, nu produc neplaceri si, de obicei, sunt inofensive.Ai folosit cumva pilule contraceptive?Sa fii atenta cu grasimile, prajelile si mancarurile grele; efortul fizic sa nu fie peste masura, sa te odihnesti si sa nu consumi alcool.Anual fa-ti ecografie si probele hepatice [ inclusiv electroforeza].Numai bine!
Buna ziua,
Am citit cu interes despre aceasta ciuperca. Tatal meu a fost diagnosticat acum 2 zile cu metastaza ficat. este internat la Sf. Ioan. Toti doctorii se mira cat de marit este ficatul, burta fiind umflata pe toata suprafata abdomenului superior. Evident, nu-i dau nici o sansa, doar 3 luni de trait. Alte organe nu sunt afectate, nu are dureri. Am intrat pe acest site in speranta unui sfat, am vazut si pareri realiste despre acest diagnostic, dar cum speranta moare ultima am selectat si unele pozitive. As dori sa stiu daca Agaricus Blazei Murrill (ABM) ar fi utila in acest moment si cui ma pot adresa. -*. va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat sau o opinie profesionista.
Multumesc.
(*modificat de administrator)
Am citit cu interes despre aceasta ciuperca. Tatal meu a fost diagnosticat acum 2 zile cu metastaza ficat. este internat la Sf. Ioan. Toti doctorii se mira cat de marit este ficatul, burta fiind umflata pe toata suprafata abdomenului superior. Evident, nu-i dau nici o sansa, doar 3 luni de trait. Alte organe nu sunt afectate, nu are dureri. Am intrat pe acest site in speranta unui sfat, am vazut si pareri realiste despre acest diagnostic, dar cum speranta moare ultima am selectat si unele pozitive. As dori sa stiu daca Agaricus Blazei Murrill (ABM) ar fi utila in acest moment si cui ma pot adresa. -*. va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat sau o opinie profesionista.
Multumesc.
(*modificat de administrator)
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Tot ficatul...
- 3durere in zona ficatului, are greturi si simte un gust amar in gura
- 3de 2 ani am o durere, in partea dreapta, in zona ficatului
- 4durere in zona ficatului si a apendicelui
- 5metastaza la ficat cu insulino dependent de 1 an
- 10intepaturi f mari la ficat
- 6ce inseamna emangion la ficat?
- 4problema cu ficatul
- 4anticonceptionale si ficatul?
- 5alaninaminotransferaza(GPT ALAT ALT)
- 9Durere in partea dreapta abdominala
- 3Ficat
- 0noduli la ficat
- 3Tinctura de armurariu, remediu in afectiuni ale ficatului
- 9probleme la ficat?
- 1Ecografie Abdominala-probleme la rinichi si vezica urinara si Ficat
- 1Analize modificate la ficat
- 0interpretare RMN ficat
- 8Ecografie
- 1Ct pentru hepatita b - leziune hipodensa cu structura neomogenă imprecis delimitată
Mai multe informații despre: Ficatul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: