Prezervativ rupt + pastila de a doua zi după ovulatie

29-04-2021
Mihaelai95
Nu este medic/terapeut
Mihaelai95
Buna tuturor! Sunt îngrozită. Pe data de 25 spre 26 am avut un contact sexual, dar prezervativul s-a rupt după ce prietenul meu ejaculase înăuntru. Prezervativul avea o gaura nu foarte mare, dar semnificativă in contextul de fata, pe o parte și nu in vârf. Primul lucru pe care l-am făcut a fost sa iau pastila de a doua zi chiar in următoarele 40 min de la accident. Deși stiam ca sunt după ovulatie, am luat-o pentru ca ovulatia mereu e incerta, iar eu îmi monitorizez ciclul menstrual cu ajutorul unei aplicații. Conform aplicației ziua de ovulatie a fost pe 22, deci dacă m-as lua după ea, as fi fost in perioada mai infertilă.
Problema este pastila DUPĂ ovulatie, EllaOne. Am citit atât de multe păreri încât nu știi efectiv ce sa crezi, cei mai mulți spun ca pastila nu își face efectul după, iar in prospect scrie ca poate fi luată in orice zi din ciclul menstrual, contrazicându-se ulterior prin a spune ca ceea ce face pastila e sa amâne ovulatia, deci dacă a fost luată după nu mai are ce sa amâne. Având in componenta Ulipristal unii spun ca ar ajuta și după, dar mai putin.

In 8 zile ar trebui sa-mi vina perioada, iar un test as putea sa-l fac abia in vreo 3 zile. Ce părere aveți? Mulțumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul