Posibila sarcina??

15-10-2018
Elena Anamariax
Nu este medic/terapeut
Elena Anamariax
Buna, dupa ce s-a oprit ultima menstruatie, dupa cateva zile mi-a curs putin sange. Dupa o saptamana eu si prietenul meu am am incercat cateva chestii sexuale iar problema este ca lichidul sa fii ajuns pe degete ca mai apoi in vagin, penisul a fost in apropierea vaginului dar nu a intrat( a atins). Asta intamplandu-se miercuri seara, joi dupa-masa am avut o scurgere galbuie maronie deschisa iar nu cu mult dupa mi-a curs sange, am vazut putin mai mult in dimineata zilei de vineri. Speriata, am mers la farmacie si am luat postinor vineri seara la 9 si sambata dimineata la 9 cum scrie, dupa 12 ore a doua pastila. Nu am avut greturi, dureri de cap sau alte probleme iar sangerarea usoara, putina ca a ramas sau a continuat sa spun asa de la sangerarea de dinainte de pastila. Ciclul trebuie sa imi vina in data de 20 si cv. Am trimitere la ginecologie si imi este frica sa nu fie o posibila sarcina. Problema este ca nici nu stiu chestia cu perioada de fertilitate. Inainte de ultimul ciclu am avut o infectie netratata la vagin (fix dupa mi a venit ciclul si nu am mai apucat) si dupa a trecut asa ca nu m-am dus la control in legatura cu infectia. Am mai avut antecedente cu scurgeri si sangereri intre menstruatii dar imi sta in minte actul sexual si luarea pastilei. Se poate afla la ceva test de secretie sau la ginecologie daca ai luat pastila? (probleme cu parintii). actul a avut loc miercuri seara si pastila am luat-o vineri seara
1 comentarii
0
15-10-2018, ora 22:29
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara

Din ceea ce descrii este putin probabil sa fie o sarcina; este insa posibil sa ai o infectie.
Este important sa intelegi ca educatia sexuala, pe care nu o ai, este cea care te poate apara de situatii neplacute si periculoase, ca cea de fata.
Trebuie sa te informezi, corect, din surse autorizate, profesioniste, despre ce inseamna sex, viata sexuala, contraceptie etc.
Pastila de a doua zi este o masura de urgenta, o exceptie si nu trebuie sa devina o regula. Pastila produce un dezechilibru hormonal important in corp.
Daca ai o infectie vaginala trebuie sa te intrebi de unde o ai. Chiar si degetele murdare pot provoca o astfel de infectie, iar daca o transmiti partenerului el ti-o poate transmite inapoi si...tot asa.
Iti recomand sa mergi la controlul ginecologic si sa te informezi corect. Faptul ca ai luat pastila de a doua zi nu se mai poate stabili acum, a trecut destul timp.
Viata sexuala inseamna responsabilitate pentru corpul tau, sanatatea ta si...viata ta. Daca tu nu ai grija de tine cine crezi ca o va face?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.