Pot fi afectati ochii din cauza unei raceli foarte puternice?

13-07-2018
Gabriel Stroia
Nu este medic/terapeut
Gabriel Stroia
As aprecia un sfat avizat la problema pe care o am!
Ma numesc Gabriel, am 50 de ani si in prezent (iulie, 2018) lucrez in Africa intr-un site in mijlocul desertului.
Cu 6 ani in urma am facut o operatie de cataracta la ochiul drept, operatie finalizata cu succes, putand vedea normal dupa o lunga perioada de timp, fara ochelari sau lentile de contact.
Acum insa dupa nici o luna de zile de la sosirea aici in site, am racit foarte puternic cred eu la cap deoarece am avut si nasul infundat, urechile la fel si la inceputul racelii m-a durat foarte tare si gatul. Desigur ca am apelat la toata medicamentatia din dotare si dupa aproape o saptamana de zile, raceala a parut ca da inapoi, dar in urma ei am ramas zic eu cu o problema la ochiul drept (la care fusesem operat) si anume, in 2 -3 zile vederea mi s-a incetosat ca si cum m-as fi uitat printr-o punga plina cu apa numai ca in cazul meu lichidul avea culoarea mierii. Fara durere a ochiului sau a capului pur si simplu parca pe ochiul in cauza as fi avut o picatura mare de lichid care se misca in functie de cum misc pupila...tin sa precizez aici ca asa zisa picatura cam acopera 70% din campul vizual al ochiului afectat si cea ce reusesc sa vad este pe la marginea „picaturii”. Astfel daca vreau sa vad ceva in fata (inainte) trebuie sa incerc sa misc pupila ochiului in jos(adica spre picioare). Exterior ochiul nu prezinta roseata sau sa fie inflamat desi praf de nisip exista din abundenta aici.
Desigur aici in site din pacate nu exista medic de specialitate oftalmolog si ma vad constrans sa mai stau 2 sapt. pana cand mi se incheie rotatia si voi putea reveni in tara. Ce am putut sa ma asigur a fost ca am reusit sa-mi fac aici o glicemie (valoare 100) si sa imi masor tensiunea arteriala (valoare 13/8)
Sper ca cineva avizat sa ma poata ajuta cu un sfat pentru aceasta perioada...pana la sosirea in tara.
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: