Ochi in ceata de 2 luni - keratita stromala?
Buna ziua!
In luna mai, din senin, intr-o dimineata m-am trezit cu ochiul stang complet in ceata (ceata alba, ca si cum vad printr-un geam aburit).
Am fost la 3 medici diferiti si am fost diagnosticata cu Endotelita Ac, apoi Keratita interstitiala si, in final, Keratita stromala, dar fara dovezi in urma analizelor.
Analize hematologie: bune, doar VSH si Fibrinogen un pic elevate;
Virusologie (HIV, Adenovirus, Coxsackie, Echo-virus): negativ;
Singura analiza cu raspuns "Slab pozitiv" a fost Treponema pallidum - Anticorpi IgG (FTA-ABS), dar la repetare dupa o luna, a iesit Negativa;
Serologie (TPHA, VDRL, Herpes): facute la 2 laboratoare diferite, au iesit negative.
Deoarece nu gasesc nici cauza si nici un tratament care sa ma ajute sa vad, intreb aici daca ma poate ajuta cineva cu vreo recomandare?
Multumesc anticipat!
In luna mai, din senin, intr-o dimineata m-am trezit cu ochiul stang complet in ceata (ceata alba, ca si cum vad printr-un geam aburit).
Am fost la 3 medici diferiti si am fost diagnosticata cu Endotelita Ac, apoi Keratita interstitiala si, in final, Keratita stromala, dar fara dovezi in urma analizelor.
Analize hematologie: bune, doar VSH si Fibrinogen un pic elevate;
Virusologie (HIV, Adenovirus, Coxsackie, Echo-virus): negativ;
Singura analiza cu raspuns "Slab pozitiv" a fost Treponema pallidum - Anticorpi IgG (FTA-ABS), dar la repetare dupa o luna, a iesit Negativa;
Serologie (TPHA, VDRL, Herpes): facute la 2 laboratoare diferite, au iesit negative.
Deoarece nu gasesc nici cauza si nici un tratament care sa ma ajute sa vad, intreb aici daca ma poate ajuta cineva cu vreo recomandare?
Multumesc anticipat!
4 comentarii
eu am mai gasit informatii interesante si f utile despre sanatatea ochilor pe un site numit "despreochi". vezi daca gasesti acolo mai multe informatii :)
sanatate multa!
sanatate multa!
Multumesc frumos pentru sfat, nu am gasit nimic concret dar mai caut! O zi frumoasa!
si eu voiam sa ti recomand to acelasi site, despreochi.ro.
cu aceeasi problema ma confrunt si eu din noiembrie 2012. ceata la ochiul stang, precipitate si neovase in stroma, la ochiul stang, iar rezolvarea inca nu am descoperit-o. cat timp fac tratament cu antiinflamatoare ceata dispare, cand nu mai pun antiinflamatoare ceata reapare. Analizele mi-au iesit bine, citomegalovirusul igg a avut valoarea de 269.5 um fata de 15 um cat ar fi limita maxima admisa.
In momentul de fata fac tratament pentru tratarea keratitei herpetice, dar nu vad nici o imbunatatire a vederii, din contra parca ceata e mai densa...
daca are cineva un sfat, o indrumare, astept cu nerabdare
In momentul de fata fac tratament pentru tratarea keratitei herpetice, dar nu vad nici o imbunatatire a vederii, din contra parca ceata e mai densa...
daca are cineva un sfat, o indrumare, astept cu nerabdare
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2la 2 ani m-am operat de stabism, acum vad in ceata
- 4negru in fata ochilor
- 5Ochi supra solicitati
- 3Intunecarea privirii (scurt ca si cum as clipi rapid)
- 4Vedere cu stelute
- 4strafulgerari ale ochiului cu pierderea temporara a vederii
- 3Ceata la ochi drept
- 8Am o ceata neagra pe o jumatatea ochiului
- 0Vederea incetosata
- 2vedere neclara
- 3Durere foarte mare cand ma uit la ceva de aproape
- 3Ameţeală şi amorţeală cap, alertă, ţiuit urechi, vedere neclara
- 4uneori probleme de vedere
- 9cum pot scapa de senzatiile aste ?
- 1Vad conturul obiectelor privite
- 0Orbire la un singur ochi cateva minute