Posibile scurgeri la un san

03-12-2018
Becky19
Nu este medic/terapeut
Becky19
Buna ziua, cam de o luna la intervale de o saptamana si ceva, am o senzatie de umiditate la unul dintre sani si cand verific bluza pe care o port, observ o pata rotunda, incolora spre maroniu, aproximativ in dreptul unui mamelon. La nivelul sanului, nu am vazut niciodata semne de umiditate, sau dilatare. Mama spunea ca ea a avut scurgeri doar in sarcina si ca de obicei daca ar fi scurgere s-ar vedea si la nivelul sanului. Este acest lucru adevarat? Pot aparea scurgeri fara sa fie ceva observabil la nivelul mamelonului sau fara simti scurgerea efectiv?

Important de mentionat ca anul asta am fost diagnosticata cu mastoza chistica la ambii sani. Cam acum 7 luni am avut dureri la ambii sani, nelocalizate. Am fost la un senelog care nu a observat noduli sau scurgeri si care m-a trimis la ecografie. La ecografie am fost diagonisticata cu mastoza chistica. Am fost la un endocrinolog, care iarasi nu a observat scurgeri la nivelul sanului si care mi-a dat sa fac un set (foarte extins) de analize. Nu am fost chiar multumita de endocrinologul respectiv (mi s-a parut ca incerca sa ma sperie mai mult), asa ca am mers la un altul la o alta clinica. La celalalt endocrinolog am facut si o ecografie la tiroida care a iesit f ok.

Am facut analizele si am revenit la medicul endocrinolog.

Analizele de markeri endocrini au iesit toate ok si in parametri indicati de clinica unde le-am facut (insulina, anti-tiroglobulina, DHEA-S, prolactina, testosteron, THS, Anti-TPO, estradiol, FT4, progesteron). Mentionez ca analzele le-am facut la inceputul lui octombrie, in a 21 zi a ciclului menstrual, asa cum mi s-a recomandat de ambii endocrinologi. Endocrinologul la care am revenit cu analizele a mentionat doar ca desi este in valorile normale, progesteronul este un pic cam mic pentru faza luteala.

Analizele generale(hemoleucograma completa, VSH, acid uric seric, bilurubina directa, bilirubina indirecta, calciu seric total, creatinina serica, GGT, glicemie, HDL colesterol, LDL colesterol, magnezimie, TGO, TGP, trigliceride, uree serica. fosfatoza alcalina, fosfor seric si 25 hidroxi vitamina D) au iesit toate ok si in parametri indicati de clinica unde le-am facut, cu exceptia vitaminei D unde am carenta si pentru care urmez un tratament cu suplimente la sfatul medicului endocrinolog. Mentionez ca aceste analize le-am facut la jumatatea lunii octombrie.

Pentru mastoza mi-au fost prescrise unguente anti-inflamatoare (voltaren parca). Ideea e ca fata de cand au aparut durerile s-au redus semnificativ in intensitate si frecventa. (cam cu 75 la suta). Am citit ca scurgerile pot fi un simptom al mastozei fibrochistice. Problema e ca nu sunt 100 la suta sigura ca am scurgeri tinand cont ca am observat doar pete pe bluza si nu am simtit sau vazut nimic la nivelul sanului respectiv. Poate sa fie vorba de scurgeri chiar si asa? Mentionez ca exista 0% sanse sa fiu gravida. Ca varsta mentionez ca am 29 de ani.

Nu stiu daca e cazul sa merg la doctor, mai ales ca am avut o perioada in care am avut mari probleme cu anxietatea. Mi-e sa nu devin ipohondra de meserie, dar mi-e si frica sa nu fiu cineva care ignora simptome alarmante.
1 comentarii
0
04-12-2018, ora 10:50
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua,

da scurgerile respective nu este nevoie sa vedeti sanul curgand, sunt suficiente acele pete si diagnosticul medicului. Continuati tratamentul si mergeti la medic cand il terminati pentru a face o reevaluare

O zi buna,
Clinica Medicala Marie Stopes International
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scurgerile mamelonare
  •