Secretie san adolecenta

06-08-2023
Lacraram
Nu este medic/terapeut
Lacraram
Buna ziua,
Fetita mea, 13 ani, a inceput sa aiba de vreo 3 luni o secretie la san, de cele mai multe ori sub forma unor puncte cat varful acului, de culoare galbuie spre maroniu. Nu curg mereu, maxim de 2 ori pe zi, uneori doar un punct, alteori 2sau 3. Ciclurile sunt in general regulate, a avut 2 luni cand a fost la 35 de zile, ultimul la 31 de zile. Ginecologul a spus ca in 95 % din cazuri la varsta ei se datoreaza unor dezechilibre hormonale normale.
Alte simptome nu sunt, nu are pilozitate in exces, nu are acnee decat in limite normale. Am citit despre prolactina mare, dar nu sunt articole legate de aceasta la pubertate sau adolescenta, ci doar la varsta adulta, dupa 20 de ani. Daca ar fi la pubertate am inteles ca este retard de crestere, ceea ce nu este cazul, este inalta si normal dezvoltata.
Mai sunt parinti care s-au confruntat cu aceasta problema?
multumesc!
3 comentarii
0
06-08-2023, ora 20:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Ia vreun medicament? Galactoreea denota ca are prolactina marita.
0
06-08-2023, ora 21:08
Lacraram
Nu este medic/terapeut
Lacraram
Bună seara,
Nu ia medicamente, dl dr ginecolog a spus ca putem face analiza pt prolactina, dar din experienta proprie nu este aceasta problema. Ca sunt disfuncții hormonale, ca aceasta lactație apare uneori la adolescente sau la menopauza. De asta sunt interesata dacă au mai trecut alți părinți prin asta.alte semne ale prolactina crescute nu are.
0
07-08-2023, ora 18:23
Lacraram
Nu este medic/terapeut
Lacraram
Bună ziua! Ce am mai observat în aceasta perioada este și o creștere a sânilor și a întreg corpului de altfel, nu este grasa, are 47 de kg și 1, 65 m înălțime, dar evident corpul se transforma spre unul de adolescenta. Ea spune ca simte sânii mai grei, nu durere, ci efectiv mai mari si mai grei. De asta leg scurgerea din sâni cu cele spuse de dr ginecolog, este clar și o transformare fizica.
Poate citește vreun părinte care a trecut prin asta și îmi împărtășește experienta sa.
Mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Galactoreea - scurgerile mamare
  • Scurgerile mamelonare
  •