Posibila infectie urinara
Buna ziua!
De cateva zile am simptomele unei infectii urinare: nevoie urinare din 5 in 5 minute, durere la terminarea urinarii, mancarime. Am facut o urocultura vineri, inca nu am primit rezultatul. Intre timp am luat Uractiv. Ieri, simptomele s-au mai diminuat. Astazi, desi nu mai am aceeasi durere la urinare, imi vine sa merg la toaleta mai frecvent decat pana acum, adica am o senzatie continua. Ce as putea sa iau pana vine rezultatul uroculturii? In cazul in care exista bacterii, poate fi eliminata infectia fara antibiotice? Datorita unei interventii chirurgicale a trebuit sa iau o perioada antibiotice si am mai luat inca o data pe parcursul a 4 luni.
Multumesc!
De cateva zile am simptomele unei infectii urinare: nevoie urinare din 5 in 5 minute, durere la terminarea urinarii, mancarime. Am facut o urocultura vineri, inca nu am primit rezultatul. Intre timp am luat Uractiv. Ieri, simptomele s-au mai diminuat. Astazi, desi nu mai am aceeasi durere la urinare, imi vine sa merg la toaleta mai frecvent decat pana acum, adica am o senzatie continua. Ce as putea sa iau pana vine rezultatul uroculturii? In cazul in care exista bacterii, poate fi eliminata infectia fara antibiotice? Datorita unei interventii chirurgicale a trebuit sa iau o perioada antibiotice si am mai luat inca o data pe parcursul a 4 luni.
Multumesc!
7 comentarii
Ce varsta si sex aveti? Ati mai avut infectii urinare? daca da cu ce germeni? Enumerati toate antibioticele pe care le-ati luat in ultimele 6 luni.
Buna dimineata!
Am 23 ani, sex feminin. Nu am mai avut infectii urinare de foarte multi ani, de la varsta de 7-8 ani, nu imi amintesc cu ce germeni. In ultimele 6 luni am luat 7 zile Oxacilina, 8 zile Clindamicina. Am mai luat 10 zile Tergynan ovule prescrise de merdicul ginecolog, daca se considera si acestea antibiotice.
Am 23 ani, sex feminin. Nu am mai avut infectii urinare de foarte multi ani, de la varsta de 7-8 ani, nu imi amintesc cu ce germeni. In ultimele 6 luni am luat 7 zile Oxacilina, 8 zile Clindamicina. Am mai luat 10 zile Tergynan ovule prescrise de merdicul ginecolog, daca se considera si acestea antibiotice.
Ati putea lua 1 plic de Monural diseara, daca nu primiti rezultatul uroculturii azi. Acesta este un antibiotic pentru infectii urinare, care se ia in doza unica. Poate ca vi-l da fara reteta.
Multumesc frumos pentru raspuns! Multa sanatate!
A venit rezultatul uroculturii. Flora bacteriana Prezenta, Escherichia Coli, >.100.000, sensibil la toate antibioticele testate (15)
Da, este vb despre o infectie urinara si este important sa retineti, ca ar fi bine sa consultati un urolog si faceti impreuna un plan de tratament cu antibiotice, probiotice si imunostimulatorii ;
Exista cazuri cand putem evita antibioticele - insa atunci cand sunt simptome urinare, exista bacteria confirmata clinic - riscam sa facem un urosepsis.
Anume de aceea va indemn sa faceti si o ecografie si sa vedeti in ce stare este flora inestinala si cea urogenitala !
O astfel de abordare ar fi una corecta si care ar exclude complicatii si cronicizare pe viitor !!!
Cu respect Dr. Adrian Sadovnic
Exista cazuri cand putem evita antibioticele - insa atunci cand sunt simptome urinare, exista bacteria confirmata clinic - riscam sa facem un urosepsis.
Anume de aceea va indemn sa faceti si o ecografie si sa vedeti in ce stare este flora inestinala si cea urogenitala !
O astfel de abordare ar fi una corecta si care ar exclude complicatii si cronicizare pe viitor !!!
Cu respect Dr. Adrian Sadovnic
Mulțumesc pentru recomandări, am o problemă similară.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2urinari dese
- 43klebsiella se putea transmite prin contact sexual?
- 3Cauza necunoscuta, urinarea frecventa
- 8Ajutati-ma cu un diagnostic prezumtiv
- 5Dureri de ovare si urinari dese
- 5dureri cumplite si sangerari la urinat
- 0urinez prea des noaptea
- 0sangerari anormale si o senzatie de urinare frecventa
- 2urinat des
- 9Urinari dese...
- 0Candidoza Dureri in timpul si dupa actul sexual
- 4Usturime vaginala
- 1Mancarime zona genitala
- 1Probleme dureroase.
- 2A mai folosit cineva ovule Veregen?
- 1Dureri la urinare
- 1Ovar micropolichistic
- 2Probleme cu urinarea
- 2Durere si usturime la urinare si in timpul actului sexual
- 0Infecție urinară?
Mai multe informații despre: Durerea la urinare Urinarea frecventa durere la urinare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: