Posibila infectie urinara

06-09-2020
Nonamex1
Nu este medic/terapeut
Nonamex1
Buna ziua!
De cateva zile am simptomele unei infectii urinare: nevoie urinare din 5 in 5 minute, durere la terminarea urinarii, mancarime. Am facut o urocultura vineri, inca nu am primit rezultatul. Intre timp am luat Uractiv. Ieri, simptomele s-au mai diminuat. Astazi, desi nu mai am aceeasi durere la urinare, imi vine sa merg la toaleta mai frecvent decat pana acum, adica am o senzatie continua. Ce as putea sa iau pana vine rezultatul uroculturii? In cazul in care exista bacterii, poate fi eliminata infectia fara antibiotice? Datorita unei interventii chirurgicale a trebuit sa iau o perioada antibiotice si am mai luat inca o data pe parcursul a 4 luni.
Multumesc!
7 comentarii
0
06-09-2020, ora 20:17
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Ce varsta si sex aveti? Ati mai avut infectii urinare? daca da cu ce germeni? Enumerati toate antibioticele pe care le-ati luat in ultimele 6 luni.
0
07-09-2020, ora 08:44
Nonamex1
Nu este medic/terapeut
Nonamex1
Buna dimineata!
Am 23 ani, sex feminin. Nu am mai avut infectii urinare de foarte multi ani, de la varsta de 7-8 ani, nu imi amintesc cu ce germeni. In ultimele 6 luni am luat 7 zile Oxacilina, 8 zile Clindamicina. Am mai luat 10 zile Tergynan ovule prescrise de merdicul ginecolog, daca se considera si acestea antibiotice.
1
07-09-2020, ora 10:45
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Ati putea lua 1 plic de Monural diseara, daca nu primiti rezultatul uroculturii azi. Acesta este un antibiotic pentru infectii urinare, care se ia in doza unica. Poate ca vi-l da fara reteta.
0
07-09-2020, ora 12:51
Nonamex1
Nu este medic/terapeut
Nonamex1
Multumesc frumos pentru raspuns! Multa sanatate!
0
08-09-2020, ora 09:20
Nonamex1
Nu este medic/terapeut
Nonamex1
A venit rezultatul uroculturii. Flora bacteriana Prezenta, Escherichia Coli, >.100.000, sensibil la toate antibioticele testate (15)
0
24-07-2023, ora 12:18
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Da, este vb despre o infectie urinara si este important sa retineti, ca ar fi bine sa consultati un urolog si faceti impreuna un plan de tratament cu antibiotice, probiotice si imunostimulatorii ;
Exista cazuri cand putem evita antibioticele - insa atunci cand sunt simptome urinare, exista bacteria confirmata clinic - riscam sa facem un urosepsis.
Anume de aceea va indemn sa faceti si o ecografie si sa vedeti in ce stare este flora inestinala si cea urogenitala !
O astfel de abordare ar fi una corecta si care ar exclude complicatii si cronicizare pe viitor !!!

Cu respect Dr. Adrian Sadovnic
1
27-07-2023, ora 11:09
adammichel
Nu este medic/terapeut
adammichel
Mulțumesc pentru recomandări, am o problemă similară.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele urinărilor frecvente - afecțiuni posibile
  • Din ce cauză mergi des la toaletă
  •