Posibila corectare a platfusului?

16-06-2014
corinamilu
Nu este medic/terapeut
corinamilu
Am 21 de ani, sunt din Deva si din nastere am platfus la ambele picioare. Nu am avut probleme cand eram mic, alergam, ma urcam peste tot, dar acum nu mai pot face nimic, nu pot alerga, nu pot muncii, cu pot sta foarte mult in picioare. Ma dor gleznele foarte tare, am facut si niste monturi suparatoare. As vrea sa ma operez, am inteles ca dr Andrei Ioan Bogdan face o metoda speciala, unica in Romania cu un surub in glezna si deformarea se corecteaza. S- a mai operat cineva? Doare dupa operatie? Cand poti sa mergi?
3 comentarii
0
16-06-2014, ora 13:40
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Piciorul plat reprezinta in 99, 9999% din cazuri doar o problema pur estetica si in nici un caz nu necesita interventie chirurgicala.
Metoda "cu surub" se numeste artroriza (blocarea) articulatiei sub-taliene: aparent corecteaza forma piciorului, insa blocheaza complet miscarile in cuplul de torsiune (articulatiile sub-taliana si talo-naviculara), prin urmare functionalitatea piciorului este afectata profund.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
06-03-2019, ora 21:19
Georgiana.78
Nu este medic/terapeut
Georgiana.78
Cu alte cuvinte nu exista remediu pentru platfus ? Fiica mea are 9 ani si are platfus accentuat la piciorul drept. Anul trecut la mare mergand pe nisip a inceput sa planga de dureri si oboseala. Am fost la medic ortoped pediatru care a recomandat doar talpicile cu sustinere. Ce sa fac ? Unde sa merg cu ea ? Mulțumesc
0
06-03-2019, ora 21:26
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Platfusul (piciorul plat) este doar o forma de normalitate a piciorului: nu determina suferinta si nu necesita tratament.
Singurul tratament imaginabil ar fi cel chirurgical, care transforma un picior plat (suplu si perfect functional) intr-un picior "normal" estetic, dar avand articulatiile cuplului de torsiune blocate, deci un picior rigid, mai putin functional.
Dezbaterea continua in lume: scoala anglo-saxona pledeaza pentru operatie, scoala franceza se opune.
Intrebarea este profund diferita: este, cumva, supra-ponderala si/sau sportiva? Astfel s-ar putea explica durerile descrise.
Desigur ca un aviz necesita examinarea clinica directa, ce poate decela probleme surprinzatoare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: