picior plat la copil de 9 ani
Buna ziua, am un baiat de 9 ani care are platffus valg bilateral si mi-sa recomandat operatia.As vrea sa stiu in ce consta aceasta operatie?este dureroasa, cite zile de ambulatoriu necesita?
12 comentarii
Buna ziua!
Interventia este necesară, utila si indicata numai intr-un caz din 100.000, mai ales cand exista un picior plat rigid, cauzat de o sinostoza a tarsului.
In rest, interventia chirurgicală este strict interzisă, mai ales daca nu exista o suferinta reala si singurul prejudiciu este cel estetic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Interventia este necesară, utila si indicata numai intr-un caz din 100.000, mai ales cand exista un picior plat rigid, cauzat de o sinostoza a tarsului.
In rest, interventia chirurgicală este strict interzisă, mai ales daca nu exista o suferinta reala si singurul prejudiciu este cel estetic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Fiul meu avea de la 4-5 ani,
dr NU ne-a recomandat operatia
e acum major si nu mai are probleme
propunere:
i-am cumparat pantofi speciali si cred ca i-au facut bine
sa va traiasca sanatos
dr NU ne-a recomandat operatia
e acum major si nu mai are probleme
propunere:
i-am cumparat pantofi speciali si cred ca i-au facut bine
sa va traiasca sanatos
Buna ziua!
Pantofii speciali nu sunt numai total inutili, dar sunt chiar daunatori: agraveaza problema piciorului plat, deoarece impiedica musculatura sa-si faca datoria.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Pantofii speciali nu sunt numai total inutili, dar sunt chiar daunatori: agraveaza problema piciorului plat, deoarece impiedica musculatura sa-si faca datoria.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
inteleg ca dv. sunteti impotriva operatiei si sunt deacord cu dv, dar cum se poate altfel remedia?
Sincer multumesc d-le Doctor.
Chiar pt maine trebuia sa merg c-o prietena pt a-i cumpara ghetute de acest fel unei nepotele.
I-am citit ceeace ati scris si
nu va mai cumpara.
Sa aveti sanatate dvs si cei dragi dvs.
cele bune,
Chiar pt maine trebuia sa merg c-o prietena pt a-i cumpara ghetute de acest fel unei nepotele.
I-am citit ceeace ati scris si
nu va mai cumpara.
Sa aveti sanatate dvs si cei dragi dvs.
cele bune,
Buna seara!
Piciorul plat fie se remite spontan pana la 9-12 ani, fie se mentine la varsta maturitatii, cand reprezinta exclusiv o problema estetica, fara implicatii functionale (suferinta).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Piciorul plat fie se remite spontan pana la 9-12 ani, fie se mentine la varsta maturitatii, cand reprezinta exclusiv o problema estetica, fara implicatii functionale (suferinta).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
buna ziua!
inteleg ce vreti sa spuneti dar mai exista o intrebare:nu exista posibilitatea ca piciorul sa se deformeze si mai rau?
inteleg ce vreti sa spuneti dar mai exista o intrebare:nu exista posibilitatea ca piciorul sa se deformeze si mai rau?
Buna seara!
Va rog totusi sa ne explicati in ce consta aceasta operatie. Parerile sunt impartite si nu stim ce decizie sa luam.
Baiatul meu are 8 ani si afost diagnosticat cu picior plat valg bilateral si ne-a fost recomandata si operatia la ambele picioare.
Nu cunoastem nimic despre aceasta, nici macar nu stim cum se numeste.
Multumim!
Va rog totusi sa ne explicati in ce consta aceasta operatie. Parerile sunt impartite si nu stim ce decizie sa luam.
Baiatul meu are 8 ani si afost diagnosticat cu picior plat valg bilateral si ne-a fost recomandata si operatia la ambele picioare.
Nu cunoastem nimic despre aceasta, nici macar nu stim cum se numeste.
Multumim!
Buna seara!
Trebuie sa raspundeti unei singure intrebari: copilul are vreo suferinta oarecare sau este vorba numai despre ingrijorarea D-voastra in fata unei probleme pur estetice???
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Trebuie sa raspundeti unei singure intrebari: copilul are vreo suferinta oarecare sau este vorba numai despre ingrijorarea D-voastra in fata unei probleme pur estetice???
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara,
Foarte rar copilul se plange de o durere de calcai, atat. Ne ingrijoreaza totusi faptul ca medicul care ne-a recomadat-o are referinte foarte bune. Daca ar fi vorba doar de estetica exclusiv, nu ne-am face probleme, dar ne este teama ca aceasta problema s-ar agrava, totusi este o disfunctionalitate a piciorului. Ati putea macar sa ne explicati care este diferenta intre platffus si picior plat valg bilateral? Si daca aveti bunavointa as vrea totusi sa ne spuneti in ce consta aceasta interventie, daca se umbla la muschi, la oase, la cartilaje?
Ce remediu alternativ ne recomandati? In momentul acesta facem exercitii (asistat de terapeut) si avem de gand sa-i cumparam si talonete. Personal as amana aceata operatie macar sase luni, dar sotia insista sa mergem sa o facem. Ce riscuri implica aceasta?
Sunt multe intrebari, probabil ca ingrijorarea mea creste pa masura ce ne apropiem de ziua in care avem programare.
Multumesc!
Foarte rar copilul se plange de o durere de calcai, atat. Ne ingrijoreaza totusi faptul ca medicul care ne-a recomadat-o are referinte foarte bune. Daca ar fi vorba doar de estetica exclusiv, nu ne-am face probleme, dar ne este teama ca aceasta problema s-ar agrava, totusi este o disfunctionalitate a piciorului. Ati putea macar sa ne explicati care este diferenta intre platffus si picior plat valg bilateral? Si daca aveti bunavointa as vrea totusi sa ne spuneti in ce consta aceasta interventie, daca se umbla la muschi, la oase, la cartilaje?
Ce remediu alternativ ne recomandati? In momentul acesta facem exercitii (asistat de terapeut) si avem de gand sa-i cumparam si talonete. Personal as amana aceata operatie macar sase luni, dar sotia insista sa mergem sa o facem. Ce riscuri implica aceasta?
Sunt multe intrebari, probabil ca ingrijorarea mea creste pa masura ce ne apropiem de ziua in care avem programare.
Multumesc!
Scuze, sunt plecat din tara si va voi raspunde exhaustiv vineri.
Chiar la acest congres important ortopezii importanti se opun din rasputeri operatiei, ca fiind lilogica si creatoare de mari complicatii.
Piciorul plat ramane doar o entitate pur estetica si nu necesita nici kineto-terapie, nici talonete si cu atat mai putin operatie...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chiar la acest congres important ortopezii importanti se opun din rasputeri operatiei, ca fiind lilogica si creatoare de mari complicatii.
Piciorul plat ramane doar o entitate pur estetica si nu necesita nici kineto-terapie, nici talonete si cu atat mai putin operatie...
Cu stima,
Marius Uscatu
Puteti face o evaluare corecta a copilului intrucat in 99% din cazuri ortopezii care evalueaza vizual confunda piciorul plat cu piciorul scobit cu laxitate plantara si contractura pe fata dorsala. Acest lucru se verifica simplu pe o amprenta plantara. Apoi se verifica lantul muscular cu verificarea compensarilor si vi se da un raspuns.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6entorsa recidivanta.. ma stiu cu platfus la glezna stanga
- 10Am sau nu platfus?
- 6fetita de 2 ani, picior plat
- 4Platfus la fiul meu
- 3Posibila corectare a platfusului?
- 1Platfus si paranteza la bebelus
- 2Problema Platfus
- 8Picior plat valg dureros
- 3Platfus la copil de 5 ani
- 1Picior plat
- 4Picior valg operat