Parapareza spastica
Am un băiețel de 5 ani.La Reșița a fost diagnosticat cu platfus, avem ghetuțe ortopedice. Azi am fost la Timișoara la clinica Luis Turcanu unde diagnosticul a fost de Parapareza spastica.Nea chemat peste 2 saptamani ptr operație de lungire a tendonului.Întrebarea mea este cât de complicata este aceasta operație?ce riscuri sunt?și cât durează refacerea?
5 comentarii
diferenta dintre cele doua diagnoze este enorma. Parapareza inseamna ca nu poate sa miste (sau nu complet) membrele inferioare. In plus acesta este combinata cu o spasticitate a membrelor, deci ele sunt rigide si contracte.
aceasta boala nu a fost diagnosticata 5 ani de zile?
cine l-as diagnosticat? ati fost la un neurolog? primeste kinetoterapie pentru prevenirea contracturilor?
care tendon vor sa lungeasca? numai unul? si ce tratament pe termen lung este planificat?
aceasta boala nu a fost diagnosticata 5 ani de zile?
cine l-as diagnosticat? ati fost la un neurolog? primeste kinetoterapie pentru prevenirea contracturilor?
care tendon vor sa lungeasca? numai unul? si ce tratament pe termen lung este planificat?
Buna seara
Din descrierea Dvs mai mult decat succinta reiese ca, foarte probabil, exista o deviatie in equin generata de spasticitate. Daca aceasta supozitie este corecta, atunci este vorba de alungirea tendonului achilian. Aceasta este menita sa asigure o pozitie echilibrata a gleznei pana la urmatorul puseu de crestere, cand tendonul poate ramane din nou mai scurt. Tratamentul chirurgical de re-echilibrare biomecanica in aceste situatii se desfasoara in trepte progresive, functie de viteza de crestere scheletala si el trebuie sa asigure pozitia corecta a segmentelor corpului pe timpul cresterii si functionarea, macar pasiva, a articulatiilor vizate. Astfel, se pot evita diformitati care, neglijate in timp, sunt nu numai disfunctionale, dar devin si imposibil de reparat. re-echilibrarea unei articulatii va asigura si o crestere armonica a muschilor care activeaza (sau ar trebui sa activeze) articulatia vizata, chiar daca ei au un grad de laxitate sau spasticitate.
Complicatiile posibile sunt cele obisnuite: infectia, necroza parcelara urmata de esecul tenoplastiei, si altele poate mai putin importante.
Avantajele re-echilibrarii chirurgicale pot fi valorificate pe deplin daca aceasta este urmata, dupa cicatrizarea tendonului respectiv, de un program recuperator kinetoterapic adecvat.
Se pot obtine unele rezultate superioare daca, conform diagnosticului dat de neuropsihiatria infantila, exista indicatie pentru oxigenoterapia hiperbara, care poate stimula centrii nervosi deficitari.
Cu stima
SL Univ. Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Din descrierea Dvs mai mult decat succinta reiese ca, foarte probabil, exista o deviatie in equin generata de spasticitate. Daca aceasta supozitie este corecta, atunci este vorba de alungirea tendonului achilian. Aceasta este menita sa asigure o pozitie echilibrata a gleznei pana la urmatorul puseu de crestere, cand tendonul poate ramane din nou mai scurt. Tratamentul chirurgical de re-echilibrare biomecanica in aceste situatii se desfasoara in trepte progresive, functie de viteza de crestere scheletala si el trebuie sa asigure pozitia corecta a segmentelor corpului pe timpul cresterii si functionarea, macar pasiva, a articulatiilor vizate. Astfel, se pot evita diformitati care, neglijate in timp, sunt nu numai disfunctionale, dar devin si imposibil de reparat. re-echilibrarea unei articulatii va asigura si o crestere armonica a muschilor care activeaza (sau ar trebui sa activeze) articulatia vizata, chiar daca ei au un grad de laxitate sau spasticitate.
Complicatiile posibile sunt cele obisnuite: infectia, necroza parcelara urmata de esecul tenoplastiei, si altele poate mai putin importante.
Avantajele re-echilibrarii chirurgicale pot fi valorificate pe deplin daca aceasta este urmata, dupa cicatrizarea tendonului respectiv, de un program recuperator kinetoterapic adecvat.
Se pot obtine unele rezultate superioare daca, conform diagnosticului dat de neuropsihiatria infantila, exista indicatie pentru oxigenoterapia hiperbara, care poate stimula centrii nervosi deficitari.
Cu stima
SL Univ. Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Mulțumesc pentru răspuns pe data de 18 August ne internam la Timișoara cu Dumnezeu înainte sper sa iasă totul bine.
Doar piciorul drept trebuie operat.Am fost la mai.mulți doctori. La resita am fost la npi timp se 1 an și ceva apoi la.npi timisoara.la ortopedie în resita.Am fost și la centrul.primavara. Diagnosticul este dat de somnul doctor Cristian Borțea și de npi Timișoara.
Buna ziua
Asimetria descrisa de Dvs (adica este in cauza numai piciorul drept), ar putea indica faptul ca nu este un simplu caz de picor stramb congenital, ci este intra-adevar si o implicare neurologica unilaterala. Va doresc sanatate si succes.
Dr. Marius Enescu
Constanta
Asimetria descrisa de Dvs (adica este in cauza numai piciorul drept), ar putea indica faptul ca nu este un simplu caz de picor stramb congenital, ci este intra-adevar si o implicare neurologica unilaterala. Va doresc sanatate si succes.
Dr. Marius Enescu
Constanta
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 103parapareza spastica
- 22platfus si noduri la picioare
- 9Artrodeza gleznei
- 32ruptura de tendon achilian veche
- 7Parapareza Spastica, mictiuni Imperioase
- 3Glezna 'moale' sau platfus
- 1durere la glezna lui achile
- 18Operatie Platfus
- 1ruptura tendon achilian
- 3Platfus sau nu? la un baietel de aproape 1 an si jumatate
- 3Posibila corectare a platfusului?
- 3cum se poate afla daca un pacient sufera de parapareza spastica din nastere?
- 0Pot avea copii daca am parapareza spastica?
- 2Durere de tendon Achilian
- 0parapareza spastica
- 12Durere la tendonul lui Ahile
- 8Bursita retrocalcaneana
- 4O părere - mă ia amețeala, îmi amorțesc picioarele și îmi pierd echilibru
Mai multe informații despre: Platfus parapareza spastica tendonul lui ahile
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: