Poate fi vorba de vreun tip de cancer de piele? | Forumul Medical ROmedic

Poate fi vorba de vreun tip de cancer de piele?

13-11-2019
Iulian0599
Nu este medic/terapeut
Iulian0599
Buna ziua! Am 20 de ani si sub nara stanga am o alunita in jur de 2.5mm iar acum 1 an m-am barbierit pentru prima data. Pe ea creste un singur fir de par, iar fix in locul in care acel fir de par creste, acum 1 ani, in iunie, mi-a aparut un cos, sau cred ca cos era, era acel puroi galben pe ea, seara am facut baie si cand m-am sters cu prosopul, cosul s-a spart. A doua zi era foarte mic, observabil doar foarte aproape de oglinda. In 3 zile a trecut. Peste o saptamana a reaparut, la fel de mic cum era a doua zi. Am decis sa merg la dermatolog, dar din cauza programului incarcat, am primit programare abia dupa 3 zile, 3 zile in care cosul acela mic a disparut. Am ajuns acolo si dna. dermatolog mi-a zis ca e perfect normala. Am plecat si credeam ca nu mai am treaba dar la final de septembrie a reaparut cosul. In noiembrie am observat ca mi-a aparut o alunita noua pe picior, 0.8mm, apoi in martie anul urmator a mai aparut una si pe mana, la fel de mica, pana in 1mm, prin mai iar mi-a aparut cosul pe alunita de sub nara, si cam toata vara a tot aparut si disaprut, pana prin octombrie. Luni, saptamana aceasta, am observat ca a mai aparut o alunita de fix 1mm pe gat. Am citit pe net ca orice alunita care apare dupa 20 de ani si din senin e suspecta, alunitele au aparut in zone care sunt foarte rar expuse la soare, plus ca eu ma expun destul de putin la soare, de asta sunt si panicat. Mentionez ca de 3 ani sufar de anxietate severa si derpesie usoara si am un nivel ridicat de stres daca are vreo legatura. Spuneti-mi va rog, sunt in pericol de a face aceasta boala grava? Alunitele nou aparute sunt simetrice, aceeasi culoare, nu ma manaca, nu prezinta niciun fel de deranj si nici nu au crescut in dimensiuni, nici alunita pe care mi-a aparut acel cos nu prezinta nicun simptom, decat niste usoare mancarimi ocazione, mai mult un fel de gadilit, in jurul narii stangi, la o distanta de 3mm deasupra alunitei. Sunt foarte panicat, reprezinta un pericol apartia acestor alunite?
3 comentarii
0
14-11-2019, ora 07:14
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua
Nu orice alunita apare dupa 20 ani prezinta un pericol. Cel mai bine este sa faceti o dermatoscopie fotofinder si sa urmariti acele alunite.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
0
14-11-2019, ora 09:20
Iulian0599
Nu este medic/terapeut
Iulian0599
Va multumesc pentru raspuns, o sa merg, pana atunci imi puteti spune de ce apar daca eu nu stau la soare mai delolc, nici la mare/piscina nu am fost vreodata
0
14-11-2019, ora 20:16
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Alunitele apar datorita predispozitiei genetice si a expunerilor solare din copilarie.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • AluniÈ›ele
  • Melanomul se dezvoltă mai degrabă din aluniÈ›e noi, decât din cele existente deja
  • AluniÈ›ele È™i petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  • Legătura dintre numărul de aluniÈ›e È™i cancerul de piele
  • Mit: dacă rupi o aluniță faci cancer - adevărat sau fals?
  • Nev congenital (aluniță din naÈ™tere) de mari dimensiuni - ce trebuie făcut
  • AluniÈ›e cu risc - când e indicat să mergem la dermatolog
  • Aluniță cu păr - riscuri, tratament, recomandări
  •