pneumopatie frecventa
buna ziua! eu fac pneumopatie aproape in fiecare an si intrebarea mea este daca este recomandat sa fac vaccinul pneumococic?
3 comentarii
Cum la adult cea mai frecventa cauza de pneumonie este Streptococcus pneumoniae, iti recomand vacciul Pneumo 23 produs de firma Sanofi Pasteur ce contine 23 de serotipuri de pneumococ...o singura doza este suficient. Faci vaccinul in perioada cand nu esti racit.
Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog cu un sfat?
Acum vreo 2 luni am facut pneumonie si am avut si amigdalele inflamate cu puroi. Am facut tratament cu antibiotic Zinnat timp de 7 zile. Initial nu prea tuseam, insa spre sfarsitul tratamentului am inceput sa am o tuse foarte suparatoare si profunda, expectoranta. Dadeam in varsaturi de atata tuse. Dupa cateva zile am inceput sa acuz dureri in partea dreapta in regiunea coastelor, dureri care se prelungeau pana sub brat si pe spate. Ma durea foarte tare cand tuseam, stranutam sau inspiram profund..
Am facut o radiografie pulmonara care a iesit ok, nu mai aveam pneumonie si dr. mi-a spus ca este cu siguranta o pleurita, pe care am facut-o pentru ca am tusit atat. Initial mi-a spus sa ma dau cu diclofenac, apoi vazand ca nu prea are efect mi-a dat 5 zile tratament cu Arcoxia. Dupa ce am luat Arcoxia, durerea s-a ameliorat, aproape nu o mai am deloc, intre timp am mai facut si aerosoli, o data, de 2 ori pe zi..cu ser fiziologic.
Problema pe care o am este urmatoarea...din cand in cand, am iar cate o repriza de tuse, expectorez, secretiile sunt albicioase, insa am o senzatie de sange in gura aproape de fiecare data cand tusesc.
Nu am expectorat niciodata cu sange, insa nu stiu de unde provine acest gust in gura. Poate fi de la amigdalele care inca sunt inflamate? Nu mai am puroi in gat, insa am ramas cu o hiperplazie amigdaliana. Sau de la peretele plamanului care poate e inca inflamat?
Am luat zilele astea si ACC efervescent. Initial dr imi daduse fiole in aerosoli, insa nu se mai gasesc nicaieri.
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra!
Ma puteti ajuta va rog cu un sfat?
Acum vreo 2 luni am facut pneumonie si am avut si amigdalele inflamate cu puroi. Am facut tratament cu antibiotic Zinnat timp de 7 zile. Initial nu prea tuseam, insa spre sfarsitul tratamentului am inceput sa am o tuse foarte suparatoare si profunda, expectoranta. Dadeam in varsaturi de atata tuse. Dupa cateva zile am inceput sa acuz dureri in partea dreapta in regiunea coastelor, dureri care se prelungeau pana sub brat si pe spate. Ma durea foarte tare cand tuseam, stranutam sau inspiram profund..
Am facut o radiografie pulmonara care a iesit ok, nu mai aveam pneumonie si dr. mi-a spus ca este cu siguranta o pleurita, pe care am facut-o pentru ca am tusit atat. Initial mi-a spus sa ma dau cu diclofenac, apoi vazand ca nu prea are efect mi-a dat 5 zile tratament cu Arcoxia. Dupa ce am luat Arcoxia, durerea s-a ameliorat, aproape nu o mai am deloc, intre timp am mai facut si aerosoli, o data, de 2 ori pe zi..cu ser fiziologic.
Problema pe care o am este urmatoarea...din cand in cand, am iar cate o repriza de tuse, expectorez, secretiile sunt albicioase, insa am o senzatie de sange in gura aproape de fiecare data cand tusesc.
Nu am expectorat niciodata cu sange, insa nu stiu de unde provine acest gust in gura. Poate fi de la amigdalele care inca sunt inflamate? Nu mai am puroi in gat, insa am ramas cu o hiperplazie amigdaliana. Sau de la peretele plamanului care poate e inca inflamat?
Am luat zilele astea si ACC efervescent. Initial dr imi daduse fiole in aerosoli, insa nu se mai gasesc nicaieri.
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra!
Peretele plamanului nu mai este inflamat, iar senzatia de sange in gura poate fi de la efortul de tuse..fa aerosoli in continuare cu ser fiziologic si Dexamed.vei vedea ca tusea aproape dispare..
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4durere in git si torace
- 4in urma cu 3 luni am avut pneumonie
- 3urmele "pneumoniei" netratate ale unui copil de 2 ani
- 1Pneumopatie acuta
- 1pneumonie
- 7sotia nu are miros
- 1Pneumonie la 8 luni
- 0Pneumonie bazala dreapta
- 8Esofagita Gr B. Cu simptome ciudate
- 1pneumonie netratata la timp
- 3dementa mixta, atrofia musculara, nu poate vorbi si pneumonie
- 1Pneumonie acuta
- 2Singulair dupa pneumonie??
- 2Posibila gripa mai agresiva sau posibila pneumonie?
- 1Am si eu o intrebare pneumonie?
- 1Pneumonie
- 4Dozaj augumentin pentru pneumonie
- 5Rog răspuns! Pneumonie Mycoplasma care nu cedează la antibiotic
- 1Pneumonie
Mai multe informații despre: Pneumonia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: