Pneumonia

17-02-2012
Nelu48
Nu este medic/terapeut
Nelu48
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca bronsita sau pneumonia are ca simtom principal tusea si daca poate exista uan din ele fara tuse.
5 comentarii
0
17-02-2012, ora 15:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tusea este obligatorie..ca reactie de aparare...si expectoratie
0
18-02-2012, ora 22:04
blaga georgiana elena
Nu este medic/terapeut
blaga georgiana elena
Buna ziua am 16 ani si am avut pneumonie la varsta de 14 ani, din cauza unei raceli, am fost la spital si am tratat-o.Dar acum am racit iarasi si cand tusesc ma dor plamanii de poate sa am iarasi pneumonie??????????
0
19-02-2012, ora 06:14
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da. tre sa mergeti la pediatru.
ca sa nu mai racesti dupa vindecare
te imbraci adecvat, porti caciula, consumi numai bauturi calde multe saptamani pana la vindecarea completa.
acasa se fac inhalatii si aromoterapie
0
20-10-2012, ora 20:50
danae
Nu este medic/terapeut
danae
Buna ziua, am o intrebare pentru domnul doctor Flueraru.Unei persoane in varsta, care a fost suspectata de bronsita i s-a administrat Augmentin la care a avut reactie alergica puternica.Dupa stoparea antibioticului i s-a dat Miofilin, Tonotil-N, Nistatin, ACC si antibiotic injectabil la 8 ore.Nu era indicat sa i se faca injectie cu Adrenalina in prima faza (respira fff greu )?.E indicat sa-i facem si aerosoli cu adrenalina si fluimucil, daca da in ce cantitate?Multumesc f mult!
0
21-10-2012, ora 18:41
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Adrenalina injectabil se fafe jn anumite cazuri de urgenta.. in rest nu e indicat
In aerosoli.. o fiola de acc si cinci pic decadrenalina se pot face de doua ori pe zi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.