Pete albe in jurul alunitelor
Pentru tyty2012:
Fucidinul H nu este o crema antifungica (desi denumirea l-a indus in eroare si pe medicul care vi l-a recomandat), ci este o combinatie de un antibiotic (acidul fucidic) si un cortizon. In concluzie, aceasta crema ati aplicat-o degeaba!
Efectul observat a venit de la Nizoral, deoarece acesta este intr-adevar un antifungic!
Boala nu a aparut de la "mizeria de pe plaja...apa...Romania" ci din cu totul alte cauze.
Ciuperca ce produce boala traieste in mod normal pe pielea noastra, insa ea se dezvolta mai abundent si apare sub forma de Pitiriazis versicolor in perioada calda a anului, la persoane active care transpira mult sau la cei care se balacesc mult in apa.
Fucidinul H nu este o crema antifungica (desi denumirea l-a indus in eroare si pe medicul care vi l-a recomandat), ci este o combinatie de un antibiotic (acidul fucidic) si un cortizon. In concluzie, aceasta crema ati aplicat-o degeaba!
Efectul observat a venit de la Nizoral, deoarece acesta este intr-adevar un antifungic!
Boala nu a aparut de la "mizeria de pe plaja...apa...Romania" ci din cu totul alte cauze.
Ciuperca ce produce boala traieste in mod normal pe pielea noastra, insa ea se dezvolta mai abundent si apare sub forma de Pitiriazis versicolor in perioada calda a anului, la persoane active care transpira mult sau la cei care se balacesc mult in apa.
Pentru martin felicia:
Puteti utiliza Viticolor crema.
Puteti utiliza Viticolor crema.
Am si eu o nelamurire in privina alunitelor...am aproape 19 ani si am o lunita pe umarul drept.pana anul trecut nu am avut probleme cu ea dar de anul trecut de cand am fost la plaja am observat ca dupa aproximativ 2 luni mia aparut o pata alba sub forma decerc un jurul alunitei...mentionez fapul ca alunita nu sa schimbat cu nimic...dar cand ma uit la ea mie mi se pare ca de la soare e cam uscata dar nu foarte tare abia se vede...nu ma doare nu am avut probleme cu ea niciodata.si as vrea tare sa stiu daca e grav faptul ca am acea pata alba in jurul ei si daca va disparea cu timpul alunita este de culoare maro...astept cu nerabdare raspunsul DVS VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Buna ziua, , , am 19 ani si am o alunita pe umarul drept pe care de anul trecut de cand am fost la plaja mia aparut o pata alba in jurul alunitei sub forma de cerc...mentionez faptul ca alunita nu ma doare nu sa schimbat cu nimic la ea este de culoare maro...dar uneori cand ma uit la ea pare usor uscata dar foarte putin abia ca se observa...sunt foarte ingrijorata de acea pata, alunita o am din nastere si nu am avut niciodata probleme cu ea doar ca de anul trecut am acea pata alba care ma ingrijoreaza foarte tare...as vrea sa ma ajutati sa-mi spuneti daca e grav si ce ar trebui sa fac sau mai exact daca ma pot da cu o crema ceva care sa dispara pata alba sau sa nu mai fie uscata:(...alunita este scoasa inafara si nu e foarte mare...repet ca nu ma doare si nu sa schimba cu nimic decat pata alba...:( Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul DVS sa-mi spuneti daca e grav:!!!
Buna ziua...am si eu o alunita pe umarul drept anul trecut am fost la plaja pt a ma bronza si dupa aproximativ 2 luni mi-a aparut o pata alba sub forma de cerc in jurul alunitel, mentionez faptul ca nu am avut niciodata probleme cu ea nu ma doare nu sa schimbat nimic la ea doar ca pare usor uscata dar foarte putin nici nu se observa, alunita este de culoare maro si e scoasa inafara, aceasta alunita o am din nastere si nu am avut niciodata probleme cu ea...doar ca de anul trecut am acea pata alba in jurul ei, si as vrea sa stiu daca e grav...si daca as putea folosi o crema ceva sa dispara pata alba sau vreau sa stiu daca va disparea in timp macar...:( si de la ce e pata alba in jurul ei, eu am mai multe alunite pe corp dar nu am toate sunt maro si nu am avut niciodata probleme cu ele doar cu aceasta alunita; astept cu nerabdare raspunsul DVS sa-mi spuneti daca e grav si daca imi puteti spune o crema care sa ma ajute sa dispara pata alba VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cred ca inainte de a pune intrebarea ar trebui sa cititi ce s-a spus pana acum despre acest subiect!
Sa stiti ca am citit si ce ati spus mai sus ba mai mult am citit toate comentariile DVS dar tinand cont ca alunita mea este usor uscata si din cate observ eu mai si cade din ea am indraznit sa va intreb...imi cer scuze daca am deranjat:) Va multumesc1 O zi buna!
Buna ziua! Am 20 de ani si mi-au aparut de vreo 2-3 ani pete albe in jurul alunitelor si totodata acestea s-au mai depigmentat. Pe langa acestea am si pete albe cu alunite in mijlocul lor, insa acestea au aparut instataneu. Mi s-au dat creme insa fara nici un efect. As dori daca se poate sa-mi recomandati un tratament curativ si chiar daca presupun ca au aparut de la soare vreau sa stiu daca as mai putea merge la plaja. Multumesc!
am 16 ani si mia aparut o alunita pe spate cu cerc alb si doua in cap si paru creste alb in acel cerc.
Oare e ceva grav, pot scapa de ele?
Oare e ceva grav, pot scapa de ele?
am o problema cu alunita, acum 4 luni m-am rezemat de pom iar cand m-am uitat la alunita era rosie dar inaine era maro, acum este rosie si cu un cerc alb pe langa ia, cain am fost la strand m-am bronzat pe spate si alunita este rosie cu cercul alb iar restul pielii este bronzata.Ce sa fac ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11O afectiune de piele intalnita des la maini si picioare
- 18pete pe fata, corp si in zona gatului
- 13culorea palmelor protocalie
- 2problema dermatologica
- 9Purpura vasculara... la cat timp trece?
- 6pete pe piele
- 13Pete maroni - portocali! Va rog, dati-mi un sfat!
- 3semn din nastere: pata maronie pe abdomen
- 7Mici basicute!
- 3bolide piele
- 5umflatura sub pielea capului MAMA SPERIATA
- 7Dermatita seboreica
- 2mancarimi si pete rosii
- 1Pete si bube piele
- 4miros urat al pielei
- 2Pete albe pe ceafa + poza
- 2Nevus melanocitic displasic de tip compus
- 1Alunita mai aparte
- 2Alunite Noi Dubioase