Excrescenta piele- skin tag. | Forumul Medical ROmedic

Excrescenta piele- skin tag.

11-06-2016
MihaelaCreatsa
Nu este medic/terapeut
MihaelaCreatsa
Buna ziua! Acum cateva saptamani mi-a aparut pe gat un fel de alunita aproximativ de culoarea pielii, dar care cu timpul a inceput sa creasca(are aprox 2-3mm latime) si acum are niste usoare crapaturi, ca si cum pielea de pe o jumatate este uscata...De asemenea are doua puncte mici negre, iar cealalta jumatate a ei este de culoarea pielii. Din cauza contactului frecvent cu hainele sau agatarea ei de firele de par a devenit si usor suparatoare la atingere, o senzatie de usoara usturime. As dori sa stiu daca e necesar sa imi fac griji in privinta ei si daca este necesar un control dermatologic.
4 comentarii
0
11-06-2016, ora 17:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie sa va duceti la un Dermatolog sa v-o arda. Altfel va deranjeaza.
0
31-07-2016, ora 12:57
lalay
Nu este medic/terapeut
lalay
Rugaminte mare pentru Dl. Dr. Dorin Mihalache - am nevoie de parerea sa avizata

Acum aproximativ 2 saptamani, dupa dus, prin frecarea cu prosopul am iritat o crescatura mica, de aprox. 2 mm, de culoarea pielii de pe gat, care era inofensivă pana atunci. Peste cateva zile am atins-o iar cu prosopul si a sangerat fff putin. S-a si umflat putin parca.

Joi (27.07) am fost la un medic dermatolog. Diagnosticul pus este: Papilom hiperkeratozic inflamat (cuvantul hiperkeratozic este cam ilizibil). Mi-a dat FUCICORT - de 2 ori/zi x 3 zile. Apoi chiuretare. A spus ca daca va fi nevoie, va face examen histopatologic. Dar a spus ca ar putea sa cada si singur.
Am urmat tratamentul, iar papilomul de pe gat s-a mai ameliorat putin, Nu da semne sa cada singur. Doar s-a mai inchis putin la culoare. Urmeaza sa ma duc marti la control.
Va rog sa-mi spuneti daca ar putea fi ceva periculos. Eu nu ma expun intentionat deloc la soare, doar cateva minute in drum spre si de la serviciu.

Mi-ar fi de mare folos parerea dv. pana voi ajunge marti la control pentru chiuretare.
Va multumesc anticipat.
0
18-08-2016, ora 19:58
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
pentru MihaelaCreatsa. Sfatul meu.este sa va duceti la un consult la medicul dermatolog. Si in primul rand aceste leziuni trebuiesc vazute de medicul dermatolog cu dermatoscopul care este ca o lupa si mareste de 30-40 de ori pigmentul, si numai in urma acestei investigatii medicul poate hotari care este planul cel mai bun de tratament: excizie chirurgicala + examen histopatologic (biopsie) sau cauterizare/ardere. Sfatul meu: ati spus in mesaj ca are si 2 puncte negre, probabilacele puncte sunt alcatuite din fibre adica melanina si contin pigment si acest lucru, nu se poate face decat numai prin excizie chirurgicala si examen histopatologic. Daca aceasta lezioune este arsa sau cauterizata, nimeni nu poate garanta ca a fost distrus in totalitate acele celule de pigment si cine stie ce se poate intampla.
numai bine
0
18-08-2016, ora 20:02
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
pentru lalay. acelasi sfat.sa va duceti la medicul dermatolog si sa va excizeze chirurgical acea leziune si sa trimita piesa excizata la medicul anatmopatolog pentru examenul anatomopatologic (biopsie). In resc cititi ce am scris si lui MihaelaCreatsa, pentru ca sunt valabile aceleasi proceduri. Totusi, teoretic daca spuneti ca este papilom nu ar trebui sa prezinte un pericol, dar cel mai bine este prin metoda chirurgicala cu bisturiu. numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • AluniÈ›ele
  • Melanomul se dezvoltă mai degrabă din aluniÈ›e noi, decât din cele existente deja
  • AluniÈ›ele È™i petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  • Legătura dintre numărul de aluniÈ›e È™i cancerul de piele
  • Mit: dacă rupi o aluniță faci cancer - adevărat sau fals?
  • Nev congenital (aluniță din naÈ™tere) de mari dimensiuni - ce trebuie făcut
  • AluniÈ›e cu risc - când e indicat să mergem la dermatolog
  •