Peroneu deplasat
Acum o luna și 2 saptamani M-am operat de dubla fractura de tibie și peroneu iar in 3 zile ar trebui sa scot ghipsul, însă azi am fost la o radiografie și am observat ca osul nu pare sudat și peroneul este deplasat de la locul sau și a trecut atâta timp. Doctorul nu a văzut radiografia. Este normal? Credeți ca o sa scot ghipsul peste 3 zile?
Am poza la Radiografie https://imgur.com/a/PirhqYv
Am poza la Radiografie https://imgur.com/a/PirhqYv
1 comentarii
puteti sa faceti o fotografie unde se vede radiografia AP (din fata) a gambei corect (folia sa nu fie curbata), eventual o poza cum arata dupa operatie
prima problema este ca tija este una nezavorata (sau cel putin nu a pus suruburile), aceste tije sunt mai putin stabile ca si cele zavorate, este si cam scurta - aceste probleme sunt compenzate prin ghips
problema urmatoare este fractura etajata a fibulei. fibula nu trebuie operata neaparat pentru ca tibia reprezinta cam 90% din stabilitatea gambei, insa la acest nivel (aproape de glezna) deobicei sunt operate pentru ca este mai bine pentru articulatia gleznei.trebuie operate cu o placa si suruburi sau cel putin o brosa TEN intramedulara.
deci, in prima faza ar trebui vazuta cum arata dupa operatie? intradevar s-a dislocat sau era de la inceput asa? daca s-a dislocat este o varianta mai nefericita, poate indica o instabilitate a osteosintezei, daca nu este modificata atunci poate fi tolerata (desi nu arata frumos)
fracturile de gamba nu se vindeca in 6 saptamani, in mod normal se vindeca in 12 saptamani sau mai mult. cu tijele moderne, zavorate, din titaniu membrul inferior poate fi incarcata mult mai devreme
prima problema este ca tija este una nezavorata (sau cel putin nu a pus suruburile), aceste tije sunt mai putin stabile ca si cele zavorate, este si cam scurta - aceste probleme sunt compenzate prin ghips
problema urmatoare este fractura etajata a fibulei. fibula nu trebuie operata neaparat pentru ca tibia reprezinta cam 90% din stabilitatea gambei, insa la acest nivel (aproape de glezna) deobicei sunt operate pentru ca este mai bine pentru articulatia gleznei.trebuie operate cu o placa si suruburi sau cel putin o brosa TEN intramedulara.
deci, in prima faza ar trebui vazuta cum arata dupa operatie? intradevar s-a dislocat sau era de la inceput asa? daca s-a dislocat este o varianta mai nefericita, poate indica o instabilitate a osteosintezei, daca nu este modificata atunci poate fi tolerata (desi nu arata frumos)
fracturile de gamba nu se vindeca in 6 saptamani, in mod normal se vindeca in 12 saptamani sau mai mult. cu tijele moderne, zavorate, din titaniu membrul inferior poate fi incarcata mult mai devreme
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2fractura peroneu cu deplasare
- 0operatie fractura peroneu
- 0Durere la peroneu, tibie de la alergat
- 4fractura de peroneu cu deplasare
- 1Dubla fractura de tibie si peroneu
- 5Fractura peroneu
- 4fractura tibie si peroneu cu deplasare1/3 cu plaga deschisa
- 29dubla fractura de tibie si peroneu
- 3Fractura fibula
- 8Fisura peroneu picior stâng
- 2Fractura Peroneu