pentru dl dr flueraru

12-03-2016
miha_mihaela0000
Nu este medic/terapeut
miha_mihaela0000
Buna ziua domnule doctor am vazut ca raspundeti la intrebari aici si am zis sa va spun si eu problema mea.
Am 27 de ani si de mica am avut probleme cu gatul adica faceam mereu rosu in gat am facut controale la orl si nu s a vazut nici o problema. La ultimul control orl la bucuresti mi a zis un dr ca am peretii gatului subtiri si se crapa si de aceea fac mereu rosu in gat. Mi a dat atunci sa iau gel actovegin si vit a cate 3 luni pe an. Vitamina a iau si acum, gelul acela din pacate nu se mai gaseste la noi.doctora de familie imi da mereu antibiotic cand ma duc spune ca am mereu gatul urat rosu si cu secretii.
Am racit acum cateva zile ma ustura in gat si am decis sa ma duc la dr de familie care mi a dat un antibiotic, eurespal, nistatina si biomicin forte.apoi a inceput sa imi curga si nasul si am dat cu olynth vreo 2 zile dupa care mi s a uscat foarte tare nasul. Noaptea nu pot sa mai respir deloc pe nas numai pe gura. Nu l am mai follosit. Acum folosesc doar vitamina a care stiu ca este buna si mi am luat de la farmacie aerinaze, o sa iau 2 pastile pe zi timp de 5 zile asa mi a recomandat farmacista. Sper sa ma ajute sa imi desfunde nasul. Mentinez ca nasul nu mi curge doar este infundat si uscat. Este bine ce iau? Mai trebuie sa iau si altceva, nu prea stau bine nici cu imunitatea momentan.
9 comentarii
0
12-03-2016, ora 12:30
miha_mihaela0000
Nu este medic/terapeut
miha_mihaela0000
Am uitat sa mentionez ca spre dimineata se mai desfunda cate o nara, dar dupa amiaza si seara nasul se infunda aproape de tot si sunt nevoita sa respir pe gura
0
12-03-2016, ora 18:46
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
e o mare problema daca sau facut consult la ORL si nimeni nu a gasit cauza de ce se infunda nasul
pare cam ciudat...
in rest despre gat am scris mii de postari unde explic
Rosu in gat, frecvent, mucoase uscate si iritate, atrofice
NUmai la pacientii cu probleme gastrice si regim alimentar gresit
acum..e cazul de consult la gastrologie
schimbarea regimului alimentar
consult ORL si rezolvat chirurgical problema din nas
tratament local pentru faringe cum gasiti pe forum
0
12-03-2016, ora 19:02
miha_mihaela0000
Nu este medic/terapeut
miha_mihaela0000
Momentan iau antibiotic unasyn 1 comprimat la 12 ore. Am luat 1 pastila de aerinaze si vad ca nasul incepe sa se desfunde.
0
19-03-2016, ora 16:14
Andreea-Raluca
Nu este medic/terapeut
Andreea-Raluca
Buna ziua domnule doctor, ar insemna foarte mult pentru mine daca ati putea sa imi raspundeti la acest mesaj.
Este vorba de mama mea in varsta de 42 de ani, ale carei dureri de cap, ochi, gat au inceput in urma cu 14 ani. In urma unor consultatii orl s-a stabilit ca ar avea deviatie de sept, i s-a facut aceasta operatie, dar din cate am inteles nu foarte reusita si ar avea o perforatie de sept si o creasta in spatele nasului. I s-au facut de asemenea operatii de amigdalite, de polipi si cauterizare la cornetele nazale si in continuare are dureri de cap, de ochi, de ureche, fata, gat si probleme cu respiratia si durere de maxilar. La exudatul nazal a iesit si stafilococ auriu, tin sa va spun ca a fost la multi medici orl si de asemena la neurolog, dar pana in prezent niciun tratament pentru toate aceste simptome nu a functionat, continuand sa se manifeste durerile pana in prezent, antibioticul fiind singurul care amelioreaza aceste dureri pe moment. Mi-ati putea spune va rog pararea dumneavoastra despre aceasta situatie ?
Va multumesc
0
19-03-2016, ora 20:36
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 raiogarfii la sinsuri sau CT sa facut sa se excluda sinuzita
2 radografii la radacina dintilor ?
3 coloana cervicala sa investigat?
4 examen fund de ochi si consult Oftalmo pentru a exclude glaucomul sa facut?
5 probleme rinichi, ficat, constipatie?..Tensiunea arteriala? cate Kg are?
0
22-08-2018, ora 01:41
Biyanca
Nu este medic/terapeut
Biyanca
Buna seara! Prietenul meu in varst de 26 ani, a avut in data de 6 august o hemoragie nazala (epistaxis) si a fost dus de urgenta la spital, acolo a fost me?at ?i in zilele de spitalizare acesta a stat doar in pat fara sa faca nici un fel de efort, ca mai apoi pe data de 9 august sa fie deme?at la spusele doamnei doctor. In acea zi, dupa cateva ore hemoragia a reaparut, acesta fiind reme?at de catre asistenta, acesta intreband-o pe aceasta daca acea vena se poate cauteriza, aceasta spunand ca nu este posibil deoarece este vorba de un vas mare de sange. Dupa inca 3 zile de spitalizare, in 13 august a fost deme?at din nou si externat, recomandanduise o reteta de pastile(tarosin). Odata ajuns acasa acesta a stat doar in pat, fara a depune nici un fel de efort, a luat pastilele dupa cum i-au fost prescrise si a tinut comprese reci pe nas, totul fiind aparent bine. In data de 15 august a inceput sa ii curga din nou sange, dar nu exagerat de mult, acesta presand cu degetul pe nara cu pricina sangerarea oprindu-se in aprox. 10 min. Din acea data i-a mai curs sange in fiecare zi, aproximativ in aceasi cantitate, in ciuda sedentarismului, tratamentului prescris si a compreselor reci. Facandu-ne griji am mers in data de 20 august la un control la doamna doctor la care a fost internat, aceasta scotandui din nara o crusta si prescriindui din nou aceleasi pastile (tarosin) si in plus un unguient (rinopanteina). Tratamentul a fost cumparat si administrat in ziua aceea, sangerarea ne mai fiind prezenta. Astazi in data de 21, pe seară, sangerarea a aparut din nou, in aceasi cantitate relativ mica, oprindu-se dupa aprox. 10 min in urma presarii narii stangi cu degetul.
Am ales sa va adresam cateva intrebari fiind destul de ingrijorati de neameliorarea situatiei. De ce nu se vindeca? Este ceva normal sa aibe astfel de sangerari zilnic? In urma documentarii noastre am inteles ca vasele mari de sange se cauterizeaza prin radiofrecventa. Ar fi recomandat sa faca o astfel de interventie pentru a se vindeca? Va rugam frumos sa ne oferiti o explicatie pentru aceste sangerari zilnice si o solutie pentru stoparea lor definitiva, chiar suntem ingrijorati. Va multumim anticipat! Asteptam un raspuns si un sfat din partea dumneavoastra, domnule doctor Flueraru.
0
22-11-2020, ora 12:37
Parvu Ion
Nu este medic/terapeut
Parvu Ion
Buna ziua domnul doctor!Am o otita in spatele urechi stanga veche de vreo 2-3 ani.Am facut infiltrate de 2 ori dar nu ma ajutat cu nimic.O simt infundata uneori am dureri usoare, si cate odata pacane cum ar fi o spuma si cind misc din maxilar se aude ceva (cred ca sa format clei. ) Cum a-ti putea sa ajutati sa scap de aceasta problema.Eu sunt din Bucuresti vin la dumneavoastra daca credeti ca ma puteti ajuta.va multumesc
0
12-02-2023, ora 05:24
Vasîly
Nu este medic/terapeut
Vasîly
Fhki
0
13-03-2025, ora 10:15
rovadisa
Nu este medic/terapeut
rovadisa
INTREBARE PUSĂ PE „ROMEDIC” ( 11.03.2025; 13.03.2025)
Forum Semne si simptomeNeurologice


Bună ziua domnule doctor,
Am vârsta de 37 ani, greutatea 70 Kg, înălțime 1, 70m.
Pentru că respiram cu mare dificultate (noaptea nu puteam dormi), în 2018 am efectuat un CT simusuri nativ, cu următorul rezultat:
„Absența post operatorie a cornetelor nazale inferioare;
Multiple formațiuni polipoide la nivelul foselor nazale, cea mai mare pe partea dreptă, cu dimensiuni maxim axiale de 16x13 mm, respectiv 20x12 mm pe partea stângă;
Obliterare cvasicompletă a sinusurilor frontale, a sinusului maxilar stâng și a majorității celulelor etmoidale, prin îngroșare de mucoasă;
Îngroșare de mucoasă la nivelul sinusurilor sfenoidale, de până la 7mm pe partea stângă, respectiv 6mm pe partea dreaptă.
Asimetrie dimensională a sinusurilor frontale (stâng > drept).
Urechi medii, celule mastoidiene normal aerate.
CONCLUZII: Polipoză nazală. Pansinuzită. ”

Ca urmare, am fost operat (tot în 20218): „se intervine chirurgical practicându-se sub control endoscopic polipectomie nazală cu shaver, antrostomie sinusală maxilară stângă, etmoidectomie anterioară stângă, cu evoluție favorabilă postoperator.”
În anul 2012 am fost diagnosticat cu rinită alergică.
Totul a fost bine până la jumătatea lunii februarie 2025, când, în urma unor simptome (țiuit inițial urechea dreaptă, ulterior bilateral, înfundarea ambelor uechi, presiune în ambele urechi și în cap, ușoară presiune ușor dureroasă la nivelul maxilarului superior, s-a recomandat efectuarea unui Angio-RM.

Examinarea IRM cranio-cerebrală cu substanță de contrast și secvențe de Angio-RM evidențiază:
Structurile liniei mediene situate în planul de simetrie al capului.
Relief cortical, spații lichidiene externe, sistem ventricular și cisterne bazale cu aspect IRM în limite normale vârstei.
Absența anomaliilor de semnal la nivelul parenchimului cerebral, supra și subtentorial, cu diferențiere normală substanța albă și substanța cenușie.
Absența formațiunilor expansive, a leziunilor demielinizante, ischemice sau hemoragice vizibile intracerebral supra și subtentorial, fără priză de contrast patologică.
Trunchi cerebral, emisfere cerebeloase și joncțiune cervico-occipitală cu aspect în limite normale.


Secvențele angiografice RM evidențiază:
-hipoplazia segmentului A1 al arterei cerebrale anterioare drepte, fluxul arterial al segmentelor A2, A3 este compensat prin comunicarea anterioară, fără anomalii hemodinamice evidente;
hipolplazie a segmentului P1 al arterei cerebrale posterioare drepte, cu continuitate predominantă a fluxului prin comunicarea cu artera carotidă internă dreaptă (ACP de origine fetală);
-artera vertebrală dreaptă este hipoplazică, un calibru mai redus pe întreg traiectul său, nu contribuie la formarea arterei bazilare, ci se termină în artera cerebeloasă posterioară inferioară (PICA), vascularizând predominant teritoriul cerebelos posterior-inferior drept;
-artera vertebrelă stângă este dominantă și constituie artera bazilară.
Sinusuri venoase durale normal opacifiate, simetrice.

Unghiuri ponto-cerebeloase fără modificări decelabile IRM.
Hipofiza cu dimensiuni ușor reduse în sens cranio-caudal, contur net, conținut glandular omogen, tija nedeviată.
Agenezia sinusului frontal drept.
Aspect îngroșat al mucoasei ce tapetează sinusurile maxilare și celulele etmiodale bilateral.
Pneumatizare normală a stâncilor temporale.

CONCLUZII:
Parenchim cerebral cu aspect în limite normale.
Variante anatomice ale poligonului Willis: hipoplazie segment A1 și P1 pe dreapta.
Asimetrie vertebro-bazilară: hipoplazia arterei vertebrale drepte, cu cominanta celei stângi ce constituie artera bazilară.
Sinuzită cronică maxilară și etmoidală.

Menționez că ex.ORL (inclusiv audiograma), oftalmologic și neurologic sunt normale.
Cel de-al treilea medic ORL-ist consultat (la indicația medicului neurolog, care suspicionează disfuncție de trompă Eustachio) a pus diagnosticul de rinosinuzită cronică. În privința disfuncției de trompă Eustachio, nu s-a putut pronunța.Ca tratament de la ORL (de la al treilea medic consultat) am primit: nasonex spray, isoprinosine, iar de la neurolog: betaserc-2tb/zi, sermion-1 tb/zi, milgama-3tb/zi (milgama 2 săptămâni, urmat de magnerot 10 zile), timp de 3 luni.
Totodată urmează repetarea testelor alergologice, ex. cardiologic, eco Doppler carotidian-vertebral și ex.neurochirurgie.
Menționez că sunt în evidență cu spondilartită seronegativă (HLA B27 pozitiv) – în tratament cu Sulfasalazină EN –momentan 2tb/zi. Simptomatologia acestei afecțiuni nu este majoră, întrucât tratamentul a fost inițiat precoce. Momentan sunt într-o perioadă de remisie.
Aș dori să-mi spuneți dacă rezultatul Angio-RM are legătură cu simptomatologia prezentată mai sus și cât de grave sunt hipoplaziile descrise.
Vă mulțumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: