Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12650 comentarii 1 2 ..... 666768 ..... 421 422 Înainte ›
0
30-08-2013, ora 17:38
constantin2012
Nu este medic/terapeut
constantin2012
Am primit si eu rezultatele de la investigatii.Macar acuma m-am convins ca...nu are rost sa ma tot caut pe la medici si sa-mi fac analize.Trebuie sa lucrez la psihic neaparat...Medicul a zis ca este o distonie neurovegetativa...si mi-a recomandat sedinte de psihoterapie.Va doresc succes si voua...durerile nu exista...culmea, nu sunt reale.eu..m-am jucat cu pishicul meu prin oboseala, stress-uri, nopti nedormite si bere.Acuma se joaca si el cu mine.
0
30-08-2013, ora 17:45
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
constantin2012
Asa am facut si eu exact ca tine, eu am adus starile astea asupra mea prin stilul de viata dezastruos, eu acum ma mir ca totusi am rezistat ani buni.Eu ajunsesem sa folosesc ziua pentru somn si noaptea eram hai hui.Macar acum mi-am facut ordine in viata si stiu sa apreciez mai mult sanatatea.
0
30-08-2013, ora 20:06
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
si eu mai am tratament de luat dar in 7 zile sper sa fiu pe picioare si sa ma ocup si de psihic ca se apropie nunta si nu vreau sa fiu un zombi fix la nunta mea, vreau sa ma simt bine cu adevarat si sa zambesc si sa rad din tot sufletul.e rau ca nu mai e mult timp si cel mai bine vindeca timpul.la mine cam asa functioneaza.daca trece o perioada mai mare de timp si nu am avut nici o problema si m-am simtit cat de cat bine incep sa prind curaj si sunt mai optimista, imi fac o ordine in viata, imi gasesc echilibrul si e bine.acum tot echilibrul meu a fost dat peste cap si probabil de aceea am si cazut in depresie.oricum, acum o sa-mi fie mai greu sa-mi revin pentru ca am multe lucruri de luat de la capat, multe decizii de luat si sper sa rezolv ceva si cu psihologul, sa gasimo solutie sa trec peste acest episod urat.
0
30-08-2013, ora 20:59
Ela777
Nu este medic/terapeut
Ela777
Fratilor...problema e f CLARA...dupa ce avem noi capul plin cu ganduri aiurea...mai punem si noi "paie pe foc"...adica nu ne odihnim suficient noaptea cand sunt orele cele...normale pt somn...degeaba incercam sa adormim spre ore tarzii din noapte sau si mai rau...spre dimineata pt ca nu se pune, nu este la fel, da tot sistemul peste cap.Si sunt si situatii cand unii "chefuiesc", beau, fumeaza noaptea...nimic de zis, este treaba lor...asa se simt bine, fac viata mai"palpitanta", dar astea-s consecintele...si culmea culmilor este ca stim prea bine...dar ne-o facem cu mana noastra...si ne spunem...Hei, las'ca incep de maine seara sa ma culc devreme...mai stau "putin"la tv pana la...2 noaptea sau la calculator...si amanam pe pielea noastra...Din pacate nu numai viata"palpitanta"contribuie la o "degradare"a somnului ci si munca in exces si lipsa de organizare.
Da, asta stiai si tu, ca munca te oboseste groaznic... Dar de ce pe altii nu ii oboseste asa de mult ca pe tine? Gandeste-te: te privezi frecvent de somn sau de orele de relaxare ca sa termini diverse proiecte. Mergi la serviciu in week-end-uri sau iti iei acasa de lucru. Stai peste opt ore in fata calculatorului, asa ca ochii tai sunt din ce in ce mai obositi. Esti permanent in criza de timp, acasa se aduna o multime de treburi, familia se plange ca nu ii mai acorzi atentie...ganduri, ganduri si iar ganduri, te sucesti te invartesti in pat pana cand obosesti si numai stii...adormi de oboseala sau iti sare si faramita aia de somn la cat te sucesti in pat. E timpul sa ne organizam viata si sa ne mai dam buna dimineata aici, pe forum, fericiti ca am devenit noi, cei dinainte de a o pati-o.
Serotonina sau "secretul fericirii"este hormonul care iti asigura starea de buna dispozitie si de calm. In plus, ea se face raspunzatoare de calitatea somnului (de unde si o alta denumire a sa, ceasul corpului), de tensiunea arteriala precum si de functiile motorii. Grea misiune pentru acest hormon, nu-i asa? Un nivel scazut de serotonina inseamna o stare depresiva, anxioasa, tulburari de somn.Studiile medicale au aratat ca barbatii sunt mult mai avantajati decat femeile din acest punct de vedere, creierul lor producand cu aproximativ 50% mai multa serotonina. Ce norocosi, nu-i asa? Asa se explica de ce numarul femeilor care se confrunta cu probleme de acest fel este mai mare decat cel al barbatilor.
In plus, la femei se mai adauga si alti cativa factori care pot determina scaderea serotoninei. Ma refer la menstruatie (si aici ma gandesc la disperarea ta kitkat86...vezi ca are o legatura), nastere, menopauza, perioade care apar in viata oricarei femei. Scaderea estrogenului care are loc in aceste momente aduce dupa sine si o scadere a serotoninei. De aici si starile de disconfort psihic, depresiile si anxietatile de care se plang adesea femeile.Somnul este o stare de care unii spun ca s-ar lipsi bucurosi. Ei considera ca exista multe lucruri mai bune de facut decat sa "piarda" opt ore zilnic "inconstienti". E vorba de o treime din viata - considera astfel de persoane - pe care ai putea-o folosi ca sa castigi mai multi bani, sa te bucuri de familie sau sa inveti cat mai multe.Interesant este insa faptul ca, fara somn suficient, n-ai mai putea nici sa inveti, nici sa faci fata muncii de la serviciu, nici sa te bucuri de viata. Somnul este unul dintre cele mai misterioase functii ale organismului nostru, iar cercetatorii se straduiesc de zeci de ani sa-i studieze cauzele si efectele. In primul rand, de ce simtim nevoia sa dormim? Daca am avea nevoie de somn doar ca sa contracaram starea de oboseala, nu ar fi suficienta o odihna activa, sezand sau intinzandu-ne pe pat, insa cu mintea treaza? Evident, raspunsul se afla chiar in intrebare: creierul are si el nevoie de odihna, la fel ca si restul trupului.Ce interesante sunt fazele somnului :
1. Nivel de constienta ridicat - in acest interval, orice zgomot te poate trezi cu usurinta;
2. Somn adanc, nivelul de constienta scade, interval in care poti avea "flash-uri" cu imagini de peste zi;
3. Faza care corespunde odihnei fizice, fara vise (sau cu vise pe care nu ti le mai amintesti);
4. Faza activitatii cerebrale intense, cu vise, cand se pare ca se prelucreaza informatiile din timpul zilei.
Cele patru faze alcatuiesc un ciclu. Exista mai multe cicluri de somn pe noapte. Ai sa remarci ca, daca nu adormi la ora ta obisnuita, nu vei mai adormi pentru circa doua ore dupa aceea, adica pana atunci cand, biologic, incepe un nou ciclu.
Daca am sti totul despre creier, am sti totul despre somn. Nevoia de a dormi este strans legata de procesele cognitive, logice, de memorare: creierul aduna peste zi tone de informatii, iar starea de somn - care lasa constiinta propriu-zisa sa "ia o pauza" - ii permite sa stocheze aceste informatii. Studii recente au demonstrat ca peste noapte creierul isi aminteste date aparent nesemnificative adunate peste zi. Aceste informatii se stocheaza, alaturi de cele memorate "constient", in hipocampus, responsabilul cu memoria pe termen lung. Creierul poate cantari, fara sa aiba nevoie neaparat de ajutorul nostru "constient", alternativele unei anumite probleme. Nu degeaba se spune ca noaptea este un sfetnic bun: stim cu totii ca daca dormim bine peste noapte, dimineata ne trezim cu solutii la problemele care ne-au framantat in ziua anterioara. Nu in ultimul rand, s-a demonstrat ca visele sunt responsabile de o mai buna memorare a lucrurilor pe care le-am invatat peste zi. Cercetari cantitative, pe grupuri de studiu, au dovedit aceleasi lucruri: subiectii care au dormit opt ore pe noapte au dat randament, atat fizic, cat si intelectual, foarte bun; in schimb, in cazul celor care au dormit doar cinci ore, capacitatea de memorare a datelor a scazut semnificativ dupa doar o saptamana de privare de somn; la fel tonusul psihic si capacitatile fizice.
Adesea, o afectiune fizica este cea din cauza careia nu te odihnesti cum trebuie. Iar efectele se vad in timp (chiar peste ani).

Pana sa ajungi la somnifere, incearca si remediile naturiste: un pahar cu lapte cald inainte de culcare, o cura cu ceai de tei sau de sunatoare ori capsule de sunatoare. Calmantele usoare, pe baza de plante, nu creeaza dependenta si se pot lua pe o durata de trei luni. Daca ai frecvent probleme cu somnul, cere, insa, sfatul medicului tau pentru a-ti recomanda un somnifer.
Un somn linistit depinde de factorii de mediu:incearca sa faci intuneric in camera daca vrei sa te odihnesti bine. S-a demonstrat ca responsabila cu starea de somn este o substanta numita melatonina, secretata de glanda epifiza - situata in creier - in conditiile in care in mediul inconjurator este intuneric. Daca afara este lumina, secretia de melatonina este inhibata;
E foarte importanta linistea. Unii obisnuiesc sa adoarma cu muzica. De fapt, aceasta este doar o metoda de a se izola fonic de zgomotele de afara;
Pentru spate ai nevoie de o saltea dreapta, elastica si de o perna ceva mai tare. In schimb, cearceaful si patura vor fi moi - confortul conteaza!
Aerisit si curat - un dus cald inainte de culcare, lenjeria curata si aerul proaspat sunt factori cheie pentru un somn linisitit.
Efectele somnului asupra organismului daca este privarea de somn poate determina depresii; insa se stie ca si depresia provoaca insomnii sunt legate una de alta...iar depresiile stim noi unde duc...altfel nu am fii aici pe forumul acesta.
0
30-08-2013, ora 21:05
Ela777
Nu este medic/terapeut
Ela777
kitkat86 te rog sa citesti ceea ce am scris si pt tine pe la jumatatea textului
0
30-08-2013, ora 21:22
ddb
Nu este medic/terapeut
ddb
@ronicolle
Sa stii ca nici eu nu prea am avut speranta si azi mi-am luat inima in dinti si am iesit in oras, cand am pasit afara aveam o durere de capin partea dreapta de la tampla in sus, puls 110, am infruntat frica si m-am simtit mult mai bine, multumita si gandurilor bune si optimiste de aici ! Cu credinta in Dumnezeu, toate se vor rezolva !!!
0
30-08-2013, ora 21:43
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
stiu cum e sa nu poti dormi..e groaznic iar a doua zi numai ganduri rele am in cap.de bine ce scapasem de problema cu somnul dupa o cura de ceai de sunatoare, ceai pentru somn linistit si multe altele am racit si nu puteam sa dorm din cauza tusei.asa am facut diferenta dintre a nu putea dormi din cauza anxietatii si lipsa de somn de alte cauze.
Treceam mai usor peste serile nedormite din cauza tusei, nu dormeam dar nu eram agitata si nu aveam sentimentul ala de neliniste in piept ci pur si simplu tuseam foarte tare, ma foiam pe o parte si pe cealalta si stateam si ma uitam pe pereti.A doua zi nu ma simteam prea obosita si nu aveam gandurile negativiste pe care le aveam dupa o noapte de nesomn din cauza anxietatii.
Am mai scris parca odata intr-un comentariu...pe mine lipsa somnului ma deprima.mai bine suport o stare de depresie sau de teama ziua decat o noapte nedormita.
Eu recomand terapia Bowen pentru somn.te relaxeaza asa de bine ca pe la sfarsitul sedintei iti vine sa dormi pe pat.Incercati poate va ajuta
0
30-08-2013, ora 22:04
kitkat86
Nu este medic/terapeut
kitkat86
@elisa foarte interesant multumim pentru informatii.
@ronicolle, e faorte frumos ca te mariti, sper sa fii fericita in ziua nuntii si in zilele premergatoare nuntii, sunt convinsa ca nu vei avea nici un atac de panica sau anxietate. Daca vei avea ceva emotii nu te speria de ele, este perfect normal! toata miresele au emotii puternice, unele chiar leshina! tu vei fi puternica, asa cum suntem noi toti, si vei trece cu brio de ziua nuntii!!! Asa cum am trecut eu azi de proba IKEA :))))) ma luase un atac de panica, dar l am dus pe picioare, si a durat ca 10 secunde asa :))) a urmat migrena bineinteles si nelipsitele ameteli..A, si am trecut cu brio si peste o pana de masina pe dn1! Nu am facut atac de panica nici cand am ramas cu roata desumflata in plin trafic :))))
0
31-08-2013, ora 11:10
OvidiuOvis
Nu este medic/terapeut
OvidiuOvis
Si eu am aceste stari urate.. chiar foarte urate cateodata..-^ pentru cei care ma pot ajuta cum sa ma pot controla si sa gandesc pozitiv.
Va multumesc anticipat

(*modificat de admin)
0
31-08-2013, ora 11:23
ioana aziza
Nu este medic/terapeut
ioana aziza
Buna, daca e cineva pe aici din Iasi cu anxietate si agorafobie, va rog contactati-ma pe privat sa mai schimbam 2 vorbe. O zi faina, va pup
0
31-08-2013, ora 11:53
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
Elisa777
Ms pentru info:D.Cum era de asteptat dupa o noapte in care nu am dormit si am intrerupt perioada lunga normala iar nu am reusit sa dorm, am incercat cam 2 ore si nu am reusit desi eram rupt de somn, am luat o pastila de melatonina si am bagat ca ursu si ma simt iar foarte bine dupa ce dorm bine :D.O sa mai iau cateva zile ca sa imi regleze somnu, am mai luat acum cateva luni cand eram foarte rau si a fost buna.
0
31-08-2013, ora 12:12
kitkat86
Nu este medic/terapeut
kitkat86
cum se numesc aceste pastile cu melatonina ? sunt naturiste ? aseara am fost si eu ceva mai agitata ca de obicei. daca de obicei nu am probleme cu somnul, aseara am adormit pe la 2, am avut ceva palpitatii, nu foarte grave, si m am trezit la 10 si ceva istovita de a dreptul si cam deprimata, plus ca am mai avut sporadic niste palpitatii. Eu cred k sunt un inceput d atac de panica aceste batai neregulate ale inimii, dar intrucat nu ma sperii de ele nu se finalizeaza in atac complet.
0
31-08-2013, ora 12:18
ioana aziza
Nu este medic/terapeut
ioana aziza
kitka, incerca cu un ceai de tei, eu am baut doar de 2 ori pe parcursul unui an, si de fiecare data mi-a dat o stare groaznica de somnoleta si inevitabil am adormit. sfatul meu este sa nu faci din asta o obisnuita, schimbarea incepe din interior, toate aceste medicamente naturiste sau nu, nu fac decat sa ajute ocazional pe moment, te pup
0
31-08-2013, ora 12:21
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
Se numesc melatonina, asa ceri la farmacie.melatonina o produce creerul singur, este un hormon.Da e posibil sa fie un inceput de atac de panica aceste palpitatii ca si eu le mai am cateodata dar daca nu ma mai sperie nu mai ajunge unde ar vrea el.Eu cand folosesc melatonina ma cam trezesc spre dimineta de cateva ori dar dupa ma scol foarte odihnit si este foarte buna si impotriva durerilor de cap.Nu se mai mai mult de 2 saptamani, eu am luat cel mai mult 7 zile.
In caz de insomnie sau somn greu cu tresariri si tremuraturi ceaiurile sunt pistol cu apa :), am incercat eu toate remediile astea si nici macar un cascat nu mi-au produs.
0
31-08-2013, ora 12:30
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
kitkat86
Te-ai tinut de cuvant si ai iesit si tu din anonimat:)) nice
0
31-08-2013, ora 12:35
kitkat86
Nu este medic/terapeut
kitkat86
mersi ioana aziza, eu inainte beam frecvent ceai de tei, o sa beau ceai de tei in fiecare seara. O sa imi cumpar si pastile cu melatonina, in caz de nevoie extrema.
Am facut exercitiul de 7 minute in dimineata asta, care este un fel de exercitiu de respiratie, menit sa alunge starea de anxietate si a functionat, in sensul ca ma simt ceva mai bine. Este prima data cand il fac, o sa incerc sa il repet de 2 ori pe zi.
0
31-08-2013, ora 12:38
kitkat86
Nu este medic/terapeut
kitkat86
@blade, nu am de ce sa ma feresc, mai ales ca cine intra pe forumul asta, intra pentru ca intelege si probabil are ce avem si noi :) iar cine nu intelege si rade de noi..sa fie sanatos :)
0
31-08-2013, ora 12:39
ddb
Nu este medic/terapeut
ddb
Si mie mi-au trecut oarecum ameteala si durerea de cap, dar azi m-am trezit cu tahicardie si putina febra, din nou am aceasta stare de frica, chiar nu am idee cum sa scap de ea...mi-am facut de lucru si palpitatiile persista
0
31-08-2013, ora 12:47
kitkat86
Nu este medic/terapeut
kitkat86
@ ddb, am inteles ca de abia de o saptamana te confrunti cu starile astea. ai fost la doctor?
0
31-08-2013, ora 12:48
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
ddb
Incearca sa iesi afara daca e vreme frumoasa, chiar sa alergi ar fi indicat, ca miscarea sigur te va scapa de starile astea chair daca la inceput iti va fi greu dupa vei fi ok.Daca nu poti ia un distonocalm, iti vor trece palpitatiile.
0
31-08-2013, ora 13:03
ddb
Nu este medic/terapeut
ddb
@kit
Abia peste 2 saptamani ma duc, momentan ma tratez cum pot, cu ceai de sunatoare, propranolol, incerc sa-mi induc o stare de relaxare "fortat" cum s-ar zice:(

@ Blade
Chiar asta voi face, intrebarea mea este : excesul asta de adrenalina nu se poate diminua cu ceva naturist? Sunatoarea nu pot sa zic ca a facut minuni in cazul meu
0
31-08-2013, ora 13:06
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
Calmogen plant este foarte bun pentru calmarea anxietatii in special pentru palpitatii.Si niste suplimente gen omega3, coenzima, magne b6 ajuta sa iti refaci echilibrul.
0
31-08-2013, ora 13:08
ddb
Nu este medic/terapeut
ddb
Multumesc pentru raspuns, am citit si eu ca omega 3 si magne b6 ar fi indicate, momentan iau calciu+magneziu+d3..nu stiu daca au acelasi efect, ma tot gandesc daca sa le intrerup si sa iau celelalte pastile
0
31-08-2013, ora 13:12
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
Nu le intrerupe dar oricum nu se ia o periada lunga, eu te-as sfatui sa incerci coenzima q10 si omega dupa ce termini cu calciu+magneziu+d3.
Dupa ce te vei duce la medic si vei vedea ca nu ai nimic, poti sa incerci stresclin 2-3 luni.Este foarte bun, iti va da o stare buna pana vei intelege mai bine starile astea, nu are nici un efect advers dar in timp scurt vei vedea vedea ca dispare si frica si vei fi mai calm.Dupa depinde de tine...pe mine la inceput m-au ajutat enorm.
0
31-08-2013, ora 13:36
ddb
Nu este medic/terapeut
ddb
Multumesc pt sfat, chiar nu inteleg de unde si pana unde am ajuns in acest hal...eram o persoana activa, puternica, mergeam oriunde, cu palpitatiile am mai avut probleme, dar minore...acum parca toate au luat o intorsatura urata, ma simt slabita si fara pofta de viata, nu prea ma recunosc. Desi incerc sa ma incurajez ca totul e in regula si o sa fie ca inainte, parca nu spun din inima si aici cred ca e marea problema, parca nu ma simt pregatita inca :(
0
31-08-2013, ora 13:42
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
Cam asa am fost toti inainte, persoane puternice.asta e nu avem ce sa facem decat sa ne adaptam ca la asta se pricepe cel mai bine omu.Coprul are un mecanism de auto aparare si nu va lasa nimic rau sa ti se intample, la asta trebuie sa te gandesti cand te simti rau si iti este frica.Esti de abia la inceput si e normal sa nu spui din inima pentru ca te simti rau si nu vezi o iesire din situatia asta, o sa mai dureze starea asta dar trebuie sa mergi mai departe.O sa vina vremuri mai bune sa fi sigura.
0
31-08-2013, ora 13:56
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
Eu stiu care au fost principalele motive pentru care am ajuns in situatia asta...ceva nu era in regula la fiecare din noi, stresul, nemultumirile, frustrarile, problemele din viata, still de viata nesanatos, toate astea duc la depresie in timp si explodeaza prin atacuri de panica si stari de anxietate.
0
31-08-2013, ora 14:45
daria10
Nu este medic/terapeut
daria10
RONICOLE ma bucur mult ac esti bien abia asteptam vesti de al tine pana la urma care e diagnosticul ?ce ai totusi ?acum e normal ca dupa asa zile sa ai putina depresie si anumite stari orice l ar avea dar trebuie sa te echilibrezi incetul cu incetul mai ai de luat 7 zile antibiotic doar...avelox tia dat ?verisoarei mele atunci acesta ii l a dat dar bine ca te au externat astept vesti bune si iti doresc multa multa sananate si putere sa iti revii
0
31-08-2013, ora 14:47
daria10
Nu este medic/terapeut
daria10
IONELA cum te mai simti ?tia trceut durerea de rinichi ?
0
31-08-2013, ora 16:37
Ela777
Nu este medic/terapeut
Ela777
ddb...eu zic sa bagi si un Omega 3 si Coenzima Q10 pe langa ceea ce iei pt ca nu strica, nu afecteaza cu nimic...numai astepta sa le termini pe alea...
Blade3...pe langa Calmogen asa e bun si SEDATIF PC homeopatic...Ai descris perfect ceea ce am f noi...inainte si ce schimbari ne-a rezervat viata...si ai definit perfect CAUZELE : stresul, nemultumirile, frustrarile, problemele din viata, stilul de viata nesanatos, toate astea duc la depresie in timp si explodeaza prin atacuri de panica si stari de anxietate.
Am citit azi despre benzodiazepine : între o doza de un tip de benzodiazepine şi alte echivalent doza poate fi o variaţie de până la 20 de ori. De exemplu, o doză de 0, 5 miligrame (mg) de Alprazolam ( Xanax ) este echivalent cu aproximativ 10 mg de diazepam ( Valium ). Prin urmare, o persoană care ia 6 mg alprazolam pe zi este echivalentul a circa 120 mg de diazepam, care este o doză foarte mare (bomba!). Diazepam rămâne în fluxul de sânge până la 200 ore după administrarea unei doze unice.
Daca vreti sa mai cititi...este destul de interesant http://benzo.org.uk/espman/bzcha01.htm... [Profesora C Heather Ashton DM, FRCP] Las Benzodiacepinas: Cuál es su mecanismo de acción y cómo suspender la ingestióndar.. trebuie tradus din spaniola.
Adaugă un comentariu / răspuns
12650 comentarii 1 2 ..... 666768 ..... 421 422 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul