pe baietelul meu de 4 ani la muscat un caine
Am un baietel de 4 ani care a fost muscat de cainele vecinului; am fost cu el la urgenta si i s-a facut vaccinul antitetanos, ar trebui facut si antirabic ?
A fost muscat de spate (un pic mai sus de fundulet), i-a curs si un pic de sange;
A fost muscat de spate (un pic mai sus de fundulet), i-a curs si un pic de sange;
8 comentarii
depinde dacă câinele era vaccinat antirabic sau nu. dacă nu era, atunci ar fi precaut să faceţi vaccinul
Trebuie urmarit cainele o zi, doua ; daca este mai agresiv ca de obicei, latra si se zbate in lant toata ziua, daca sare la toata lumea si cauta sa-i muste pe toti, inclusiv pe stapanii lui, daca face spume la gura, are tendinta de a manca orice, trebuie anuntat veterinarul si copilul trebuie dus imediat la un spital de boli infectioase.Daca nu, a fost doar un accident - si cam asa se intampla, copii mici cred ca toate animalele pot fi prietenoase si, nesupravegheati, se apropie prea mult de ele. Trebuie dezinfectata rana si, eventual pansata, si trebuie sa ai grija sa nu se infecteze. Daca in urmatoarele zile zona se umfla, devine mai tare, rosie, sa mergi la medicul de familie cu copilul.Numai bine!
Va multumesc din suflet pentru ajutor; eu voiam sa-i fac vaccinul antirabic pt siguranta, am inteles ca si peste 1 an se poate declansa virusul, eram ingrozita, dar sotul meu tot zice ca e o rana superficiala. Dar cum se transmite prin saliva de la caine si pe baietelul meu l-a muscat un pic imi era teama. O sa urmaresc cateaua vecinilor asa cum ati zis. (O catea care are pui l-a muscat). Este un pic vanat in jurul ranei si se vad coltii (rana s-a inchis) , il curat in fiecare zi cu apa oxigenata si rivanol apoi il dau cu crema de galbenele, tataneasa si sunatoare; este de ajuns ?
Va multumesc
Va multumesc
Cateaua sigur nu este bolnava, faptul ca are pui o face mai agresiva fata de cel care se apropie prea mult. virusul rabic se gaseste in saliva aminalului bolnav, de aceea se transmite prin muscatura.Odata intrat la om prin muscatura, papa sa apara boala pot trece 20-60 de zile, exceptional 1-2 ani. vaccinarea antirabica se face in primele 48-72 de ore de la muscatura infectanta. Ch
Doream sa-ti mai spun sa stai linistita caci copilul va fi bine.Dezinfecteaza si cu putin alcool - spirt- chiar daca-l va ustura.Numai bine!
Doamna doctor va multumesc din suflet pentru sfaturi; acum sant mai linistita.
O zi buna va doresc !
O zi buna va doresc !
buna ziua, astazi m-a zgariat catelul meu cu unghia, mi-a luat putin pielea si au iesit niste mici punctulete de sange.ar trebui sa imi fac vaccin antitetanic?multumesc anticipat.
fetita mea este plecata pe litoral la munca.la telefon mi-a spus ca a fost muscata de un caine al strazii.am sfatuit-o sa mearga la dispensar ptr vaccin, dar nu era nimeni la ora 22.ce urmari poate avea?.si ce sa faca??...multumesc anticipat
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8fobia de cainii vagabonzi
- 3Muscatura animal otravitor
- 9Am fost muscata de o pisica acum 9 zile! Rog rasp URGENT!
- 6Ce arata Imunoelectroforeza??
- 8Foarte grav, ce fac? ceva din africa cred
- 0reactie dupa vaccin
- 4vaccinuri la bebe
- 2muscatura de caine
- 0copil 1 an si 2 luni muscat de caine
- 2copil muscat de caine..urgent!!!!!
- 0Muscatura caine minora
- 3Probleme picior
- 1Muşcătura de pisica in sarcina
- 0Am fost muscata in urma cu o zi de o pisica - Rabie?
- 7Muscatura de pisica la deget
- 0Muscatura pui veverita
- 4Muşcătură de pisică (pui, abandonată)
- 4Muscatura de caine
Mai multe informații despre: Vaccinurile Muscatura de animale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: