Muscatura de caine la un copil

03-01-2012
Pocoyo
Nu este medic/terapeut
Pocoyo
Buna ziua, baietelul meu de 4, 5 ani a fost azi muscat, sau mai degraba zgariat de un catel al unui prieten de la tara. Catelul e domestic, s-au mai jucat si-n alte dati si acum s-a intamplat tot din joaca...l-a agatat de manuta, zgarietura e superficiala, la suprasfata pielii, e usor umflat acolo, dar nu il doare..l-am spalat bine cu apa si sapun imediat si l-am dat cu betadina. Sincer, dc nu e cazul, neaparat, nu l-as duce la dr pt ca l-ar baga imediat pe antirabic si stiu ca e f dureros...ce as putea sa-i mai dau sau sa-i fac, preventiv ? e neaparat necesar sa-l duc la dr ?
2 comentarii
0
03-01-2012, ora 15:10
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Da, trebuie neaparat dus la doctor pentru ca numai medicul poate decide daca exista riscul unei infectii si daca va trebui sa ii faca antirabic (ceea ce din ce relatati nu cred ca este nevoie) si mai ales daca este nevoie de antitetanos. Cel mai bine este sa nu riscati nimic, mai ales ca este vorba de viata copilului dvs.!
0
03-01-2012, ora 19:07
tema
Nu este medic/terapeut
tema
In plus, medicul ar putea sa ii dea si cateva zile de antibiotic, pentru a preveni o eventuala infectie.
Cainii sunt purtatori de multi microbi.
Nu trebuie sa treaca 72 de ore ca este prea tarziu. Chiar si la 48 de ore este mult.
Nu va jucati cu sanatatea si chiar viata copilului. Daca s-a umflat, chiar nu este bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: