Pata pe lângă obturatie sau carie secundara?
Am purtat aparat ortodontic timp de 3 ani si acum observ ca pe unul dintre molarii superiori este o pata maronie nu foarte intensa pe dinte chiar deasupra obtiratiei. Nu am mai fost la detartraj cam de 6 luni. Ar putea sa fie o pata de la cafea sau este o carie secundara ?
1 comentarii
Bună ziua,
este posibil ca pata maronie pe dinte sa fie cauzata de o carie secundara. Cu toate acestea, aceasta pata ar putea fi, de asemenea, o decolorare datorata consumului de alimente si bauturi colorate, cum ar fi cafeaua sau ceaiul. Faptul ca ati purtat un aparat ortodontic timp de 3 ani si ca pe dintele respectiv exista o obturatie poate fi un factor de risc pentru aparitia cariilor secundare, deoarece aceste zone sunt mai dificil de igienizat.
Este important sa vizitati un medic dentist pentru a determina exact cauza petei maronii. Medicul dentist poate face o examinare aprofundata a dintilor si poate recomanda tratamentul adecvat. Este posibil sa fie necesar sa efectuati o radiografie dentara pentru a determina daca exista o carie sub suprafata dintelui. In cazul in care este o carie secundara, va trebui sa efectuati o obturatie pentru a preveni extinderea cariei. In cazul in care este doar o decolorare, detartrajul, air-flow-ul si/sau albirea dentara ar putea fi optiuni viabile pentru a remedia problema.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
este posibil ca pata maronie pe dinte sa fie cauzata de o carie secundara. Cu toate acestea, aceasta pata ar putea fi, de asemenea, o decolorare datorata consumului de alimente si bauturi colorate, cum ar fi cafeaua sau ceaiul. Faptul ca ati purtat un aparat ortodontic timp de 3 ani si ca pe dintele respectiv exista o obturatie poate fi un factor de risc pentru aparitia cariilor secundare, deoarece aceste zone sunt mai dificil de igienizat.
Este important sa vizitati un medic dentist pentru a determina exact cauza petei maronii. Medicul dentist poate face o examinare aprofundata a dintilor si poate recomanda tratamentul adecvat. Este posibil sa fie necesar sa efectuati o radiografie dentara pentru a determina daca exista o carie sub suprafata dintelui. In cazul in care este o carie secundara, va trebui sa efectuati o obturatie pentru a preveni extinderea cariei. In cazul in care este doar o decolorare, detartrajul, air-flow-ul si/sau albirea dentara ar putea fi optiuni viabile pentru a remedia problema.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Am o problema cu o masea plombata anul trecut
- 4infectie dinte -26-?
- 4Este posibil sa mi se fi declansat sinuzita?
- 5Lucrare dentara nereusita
- 3O pata ciudata
- 1Problema cu o masea plombata nu demult
- 4Durere acuta la masea plombata
- 7Sinusul spart la o măsea :(
- 1Probleme masele
- 1Radiografie verificare obturatii.
- 0Preț plombe
- 7Plomba amalgam premolar
- 1Plomba de argint
- 1Tradatul medicilor dentisti si dinte care nu se mai repara cu lunile
- 0Dentiție bebelus