Părere va rog colesterol. Rog răspuns! :<
Încerc și aici in speranța unui răspuns.
Am făcut câteva analize printre care și colesterolul iar medicul nu mi Răspunde nicicum.
Am ldl marit, vreo 139mg.. eu nu înțeleg de ce a crescut atât de repede pt ca luna trecut aveam 99. Nu consum alimente procesate, grăsimi decât când ies uneori in oraș sau când nu avem chef sa gătim și ne grăbim, niște carorfi prajiti! Consum multe fructe și fac și sport… nu înțeleg de ce mi-a ajuns așa sa crească. Dulciuri nu mănânc, tot așa f rar o prăjitura in oraș.
HDL : 55, 6
Total : 184.
Trigliceride 135.
Se pot depune pe artere? Aceste valori afecteaza organismul? Va rog sa mi răspundeți măcar Dvs. Medicul nu ma bagă in seamă.
Am făcut câteva analize printre care și colesterolul iar medicul nu mi Răspunde nicicum.
Am ldl marit, vreo 139mg.. eu nu înțeleg de ce a crescut atât de repede pt ca luna trecut aveam 99. Nu consum alimente procesate, grăsimi decât când ies uneori in oraș sau când nu avem chef sa gătim și ne grăbim, niște carorfi prajiti! Consum multe fructe și fac și sport… nu înțeleg de ce mi-a ajuns așa sa crească. Dulciuri nu mănânc, tot așa f rar o prăjitura in oraș.
HDL : 55, 6
Total : 184.
Trigliceride 135.
Se pot depune pe artere? Aceste valori afecteaza organismul? Va rog sa mi răspundeți măcar Dvs. Medicul nu ma bagă in seamă.
3 comentarii
Am vorbit cu o doctorita de familie despre postarea dv.
V-a raspuns ca "se poate depune. Important este si stilul de viata. Mergeti pe jos 30 de minute zilnic si consumati fructe si legume proaspete. Eliminati prajelile si carnea grasa."
V-a raspuns ca "se poate depune. Important este si stilul de viata. Mergeti pe jos 30 de minute zilnic si consumati fructe si legume proaspete. Eliminati prajelile si carnea grasa."
clara te compatimesc
georgiana...nu o sa-ti raspunda niciun dr cu datele pe care le-ai pus. poti sa creezi 10 topicuri cu acelasi mesaj ;)
pt predictia unor boli se calculeaza rapoarte intre ldl, hdl, total, trigliceride...nu se pune accentul doar pe unul dintre valori
apoi, as lua in calcul ce a zis dr mencinicopski...colesterolul oxidat e cel la care trebuie sa ne uitam in mod special
georgiana...nu o sa-ti raspunda niciun dr cu datele pe care le-ai pus. poti sa creezi 10 topicuri cu acelasi mesaj ;)
pt predictia unor boli se calculeaza rapoarte intre ldl, hdl, total, trigliceride...nu se pune accentul doar pe unul dintre valori
apoi, as lua in calcul ce a zis dr mencinicopski...colesterolul oxidat e cel la care trebuie sa ne uitam in mod special
Pai eu nu prea consum prăjeli și grăsimi.. :( mai ales intr o luna sa crească așa … mi se pare ciudat. O sa cresc aportul de alimente sănătoase si mișcarea. Ceea ce deja o făceam. Al meu medic nu a răspuns încă. O sa ma duc peste el..
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Colesterol marit
- 6colesterolul - dieta recomandata pentru micsorarea colesterolului
- 3mama mea are 1.60 inaltime si 90 kg... va rog un regim
- 3analize medicale: colesterol, trigliceride...
- 3colesterol - informatii
- 21Colesterol mare (260), HDL colesterol mic (40)
- 0Colesterolul...
- 7Se poate un diagnostic?
- 15dupa ce mi-am facut analize la sange, m-am speriat
- 0interpretare analize.. colesterol
- 1Colesterol 800
- 1Scaderea colesterolului
- 5interpretare analiza: limfocite, glicemie, colesterol, trigliceride, proteine
- 0interpretare analize
- 0Hdl 38, ldl 194
- 3Colesterolul si statinele
- 1Colesterol hdl scazut
- 3Colesterol si trigliceride marite
- 3La analize
Mai multe informații despre: Colesterolul Colesterolul Total HDL colesterol
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipercolesterolemie familiala
- Hipercolesterolemia poligenica
- Colesteroloza veziculei biliare (vezicula fragă)
- Hipolipidemia (hipocolesterolemia)
- Despre colesterol, cu dragoste
- Colesterolul și bolile cardiovasculare
- Regim hipercolesteromie si ateroscleroza
- Colesterolul
- Grăsimile dăunătoare sănătății
- Aportul zilnic maxim de grăsimi
- Ouăle cresc nivelul colesterolului din sânge?
- Oul crește riscul cardiovascular la pacienții cu diabet tip 2?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: