Colesterolul si statinele
![Mr.](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna!
Am 25 de ani, 180cm, 80kg, sedentar si fumez. Totul bine pana aici( deloc). Ideea e ca iau tratament de 1 an pentru hipertensiune, tensiunea mea seara si dimineata e 118/120 cu 88/90, puls normal. Medicamentul de tensiune luat e Noriprel de 5mg.
Problema mea e ca acum 2 saptamani dupa ce m-am enervat nu am putut sa vorbesc, la modu ca nu puteam sa gandesc cuvintele, acum 1 an am mai patit asa, aceste stari trec dupa somn. Am facut angio rmn cu substanta de contrast si au iesit doar niste leziuni demielinizante ( putine) nespecifice. Faza e c doctorul neurolog nu a pomenit nimic cum ca acele leziuni ar fi de la un atac ischemic, doctorul de familie zice ca au fost atacuri ischemice si vrea sa-mi dea cele mai tari statine acuma.. pentru ca mi-a iesit colesterolul 312 in analize. ( e genetic, toti ai mei il au mare si nu iau statine).
Am scris mult, stiu, dar ce parere aveti ?
Mersi anticipat. Ps. Joi merg si la cardiolog, dinou.
Am 25 de ani, 180cm, 80kg, sedentar si fumez. Totul bine pana aici( deloc). Ideea e ca iau tratament de 1 an pentru hipertensiune, tensiunea mea seara si dimineata e 118/120 cu 88/90, puls normal. Medicamentul de tensiune luat e Noriprel de 5mg.
Problema mea e ca acum 2 saptamani dupa ce m-am enervat nu am putut sa vorbesc, la modu ca nu puteam sa gandesc cuvintele, acum 1 an am mai patit asa, aceste stari trec dupa somn. Am facut angio rmn cu substanta de contrast si au iesit doar niste leziuni demielinizante ( putine) nespecifice. Faza e c doctorul neurolog nu a pomenit nimic cum ca acele leziuni ar fi de la un atac ischemic, doctorul de familie zice ca au fost atacuri ischemice si vrea sa-mi dea cele mai tari statine acuma.. pentru ca mi-a iesit colesterolul 312 in analize. ( e genetic, toti ai mei il au mare si nu iau statine).
Am scris mult, stiu, dar ce parere aveti ?
Mersi anticipat. Ps. Joi merg si la cardiolog, dinou.
3 comentarii
![Mr.](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Nimica, totul in regula din punct de vedere cardiologic. Mi-a schimbat doar tratamentul pentru hta cu altele de acelasi dozaj. Dar nu are legatura cu ameteala.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9OK de acord
- 10VSH marit
- 4hipertensiune si colesterol marit
- 6colesterolul - dieta recomandata pentru micsorarea colesterolului
- 3HDL mic
- 3analizele la sange... glicemia crescuta si colesterolul scazut
- 5nr. mare leucocite si colesterol
- 6vreau sa slabesc si sa-mi scad nivelul de colesterol
- 6colesterol marit, globule rosii, hemoglobina si ematocrito un pic marite + balonare
- 7avc la trunchiul cerebral! urgent va rog!
- 15dupa ce mi-am facut analize la sange, m-am speriat
- 8interpretare rezultat analize
- 4Palpitatii la 3 min, colesterol marit, granulocite scazute = ?
- 6Trigliceride si colesterol foarte mari.
- 3analize proaste de 5 ani
- 0interpretare analize
- 2Valoarea colesterolului de 222 impune un regim alimentar strict?
- 1Analize colesterol...
- 3Colesterol si trigliceride marite
Mai multe informații despre: Colesterolul terapia cu statine
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipercolesterolemie familiala
- Hipercolesterolemia poligenica
- Colesteroloza veziculei biliare (vezicula fragă)
- Hipolipidemia (hipocolesterolemia)
- Despre colesterol, cu dragoste
- Colesterolul și bolile cardiovasculare
- Regim hipercolesteromie si ateroscleroza
- Colesterolul
- Grăsimile dăunătoare sănătății
- Aportul zilnic maxim de grăsimi
- Ouăle cresc nivelul colesterolului din sânge?
- Oul crește riscul cardiovascular la pacienții cu diabet tip 2?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: